De komst van onze kleine man

, 1.648 keer bekeken

Door mamma1988 op 26/01/2009 - 10:47:

Op dinsdag 2 december 2008 werd ik om 3 uur ‘s nachts wakker met pijn in mijn buik. Zonder er echt goed bij na te denken, ging ik er vanuit dat het simpelweg voorweeën waren, ondanks dat ze toch heviger waren dan normaal.
Ondertussen was het alweer 6 uur en ik lag nog steeds wakker met pijn in mijn buik. Af en toe moest ik die pijn toch wel even weg puffen. Weer een uur verder besloot ik om toch maar even onder de douche te gaan. Misschien hielp dat wel?! En nog steeds ging ik er vanuit dat het oefenweeën waren, hoewel de weeën elk 1 minuut lang waren en om de 5 minuten terug kwamen…
Het douchen hielp ook niet echt. En op de wc had ik wel een beetje last van wit-roze slijmverlies. Onderhand kon ik niet meer liggen/staan/ zitten van de pijn. Maar nog steeds dacht ik van: ach, ja, het zijn nog oefenweeën. Omdat ik die ochtend toch een afspraak bij de verloskundige had, dacht ik: dan vraag ik haar wel waarom ik zo een pijn heb…

Een paar uur later, om 10.30 u, gingen we eindelijk naar de verloskundige. Bij de verloskundige vertelde ik waar ik last van had. De verloskundige besloot om toch maar even een inwendig onderzoek te doen want ik was immers al 2 dagen over tijd. Toen zij bezig was met het onderzoek, vertelde ze mij geschrokken dat ik al 7 cm ontsluiting had.
Vanaf dat moment was het racen naar het ziekenhuis! Eerst nog vlug langs thuis, de spullen opgehaald en om 11:15 waren wij in het ziekenhuis. Ik mocht gelijk doorlopen naar een bevallingskamer. Hier moest ik gelijk op bed liggen en ik kreeg meteen weer een inwendig onderzoek. Onderhand had ik al 9 cm ontsluiting!
Nog geen kwartier later werden mijn vliezen gebroken en mocht ik beginnen met persen. Na ongeveer een uur te hebben geperst (plus pauzes ertussen door) en met de pomp werd onze kleine jongen geboren.

Wij zijn dan nog 1 dag in het ziekenhuis gebleven voordat we eindelijk met zijn 3en naar huis toe mochten.
Mason George Damian Roy werd geboren op 2 december 2008 om 12:43u en hij woog 2950 en was 50cm lang.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld