Bijna "Doe-Het-Zelf"-bevalling.

, 1.202 keer bekeken

Op 27 juli 2001 was ik uitgerekend. Onze oudste zoon David was de dag ervoor met opa en oma meegegaan om een paar dagen te gaan logeren, zodat papa en mama nog even konden uitslapen en genieten van de rust.
Rond 8.30 moest weer eens naar het toilet. Teruggekomen klom ik weer in het bed en ja hoor, plop, vliezen gebroken. Ik heb nog geprobeerd mijn benen bij elkaar te houden, want dat uitslapen in het vooruitzicht was toch wel heerlijk. Maar ja, vruchtwater hou je nou eenmaal niet tegen. Ik maakte mijn man wakker en zei tegen hem dat hij in elk geval vandaag papa zou worden. "Oké", was het antwoord en hij draaide zich weer om.
Bij de eerste bevalling had het nog even geduurd voordat de weeën begonnen, dus gingen we ervan uit dat het nu ook wel zo zou gaan.
9.00 uur en de krampjes beginnen. Ik keek op mijn wekker en zag dat er maar een paar minuten tussen zaten.
Na een half uur toch maar opgestaan en tegen mijn man gezegd dat het toch echt begonnen was. Naar beneden, koffie gezet en lekker op de bank afwachten. Man nog even de slaapkamer stofzuigen en opruimen.

Maar rond 10.00 uur begint het toch echt door te zetten en ik moet hangend aan een stoel de rugweeën wegpuffen. Ik begin in paniek te raken, want dit gaat wel heel snel. En toch weer rugweeën, daar was ik zo bang voor.
Verloskundige gebeld en die hoorde dat het serieus was en was al haastig op weg naar ons huis. Na 5 weeën voelde ik het hoofdje naar beneden zakken en moest ik letterlijk mijn benen bij elkaar gaan houden om de baby niet te snel te laten komen. Weer verloskundige gebeld, ze moest echt NU komen!!
Tussen twee weeën door snel naar boven en in bed. Volgende wee nog wegpuffen (wat ging dat makkelijk!).
Eindelijk was daar de verloskundige. Jas uit, tas open, wee!! 1 pers, 1 gil en daar was ze! Linda Desiree! Geboren om 10.52, nauwelijks twee uur na de eerste wee. Net op tijd opgevangen door verloskundige die heel erg verbaasd stond te kijken.

Wat een superbevalling en een super mooi en gezonde dochter!

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld