Let op met vloeistoffen en medicijnen in je handbagage!

, 1.701 keer bekeken
Sinds maandag 6 november 2006 gelden strengere beveiligingsmaatregelen op de luchthavens. Deze maatregelen zijn er gekomen om de kans op aanslagen met vloeibare springstoffen in de lucht en in de beveiligde zones van luchthavens te beperken.
Concreet mogen passagiers slechts een heel beperkte hoeveelheid vloeistof in hun handbagage meenemen. Vloeistoffen in de handbagage moeten elk in een aparte verpakking zitten met een maximumcapaciteit van 100 ml. Deze verpakkingen moeten samen in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak zitten met een maximale capaciteit van 1 liter per passagier. Deze maatregelen hebben betrekking op alle vloeistoffen in de ruime zin van het woord.

Vanaf nu zullen alle passagiers en hun handbagage bij de controlepunten gecontroleerd worden op vloeistoffen en andere verboden artikelen. Bij die doorlichting moeten de passagiers ook hun jassen uittrekken. Laptops en andere elektrische apparaten worden apart gecontroleerd.

De nieuwe maatregelen leggen geen beperking op voor vloeistoffen gekocht in de winkels voorbij de instapkaartcontrole of aan boord van het vliegtuig. Er mogen ook nog steeds vloeistoffen meegenomen worden in de bagage die ingecheckt wordt.

Enkele uitzonderingen:
  • Geneesmiddelen (met bewijs) voor gebruik tijdens de vlucht.

  • Babyvoeding mag ook, als je baby erbij is.

  • Vloeistoffen gekocht in 1 van de winkels voorbij de instapkaartcontrole. Deze vloeistoffen zijn in een speciale verzegelde zak verpakt en deze zak mag pas geopend worden eens je het controlepunt voorbij bent.


Meer over die beveiligingsmaatregelen:


Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld