Plotseling zwanger en dan...

, 1.353 keer bekeken

Lieve mensen,

Ik ben zwanger en in september 2003 ben ik uitgerekend. Ik ben een jongedame van 21 jaar en heb inmiddels 4,5 jaar een relatie met mijn lieve Eddie.
Onze relatie kende veel ups en downs, we waren dan ook nog vrij jong toen wij een relatie met elkaar kregen. Eigenlijk hebben we de pubertijd, "de grote ontdekkingsreis", met elkaar doorgebrachtÂ… Met vallen en opstaan dat wel, haha... Maar daar leer je alleen maar van. Veel mensen oordeelden daar vaak over met opmerkingen zoals: "zonde van je tijd" en "weggegooide jaren". Zo'n dingen heb ik destijds vaak gehoord. Het grappige is ook dat mensen het niet direct in je gezicht je zeggen maar wel achter je rug om. Ik vind dat echt belachelijk en moet daar alleen maar om lachen...
Juist omdat wij samen hectische periodes hebben gekend, maakt dat onze band heel hecht. Onze relatie kan wel tegen een stootje, daar ben ik inmiddels wel van overtuigd. We hebben ondertussen al zoveel meegemaakt dat ik er wel een boek over zou kunnen schrijven. Dat vind ik alleen maar bijzonder, ik zou namelijk niet kunnen leven met een man waarbij altijd alles koek en ei is, er moet af en toe wat uitdaging zijn in je leven. En natuurlijk bouw je samen iets waardevols op, een stabiele basis, een hechte band. Maar wij zijn samen zo gegroeid in deze relatie dat wij de mensen die destijds hun oordeel hadden klaarliggen, verbaasd deden opkijken. En onze kleine is dan ook van harte welkom!

Toch was het wel even schrikken toen ik onverwacht zwanger bleek te zijn. Dit was echt niet gepland. We hebben heel erg lang gepraat over de gevolgen van mijn zwangerschap. Zelfs een abortus hebben we besproken, maar dat idee alleen al maakte ons beide zo verdrietig dat we het verder geen moment meer overwogen hebben.
Ik heb nu echt het gevoel dat het zo had moeten zijn. We maken nu veel bewuster bepaalde keuzes en net die impuls hadden we nodig. Ik ben echt heel gelukkig met de situatie zo en mijn vriend is ook hartstikke blij. Het is misschien een beetje raar maar het past gewoon bij ons: lekker chaotisch, maar toch komt het altijd allemaal op zijn pootjes terecht.

Liefs,
S.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld