Ik weet niet wat ik moet doen...

, 1.547 keer bekeken

Hoi,

Ik weet niet wat ik moet doen: abortus of niet?
Ik heb net de verhalen gelezen van andere vrouwen die met hetzelfde dilemma zitten en steeds blijkt weer dat de enige die een besluit kan nemen, jijzelf bent. Gelukkig heb ik veel steun om me heen. Mijn vriend, ouders en lieve vriendinnen staan achter de keus die ik ga maken. We hebben alle "voors" en "tegens" onder de loep genomen maar het probleem is dat je van te voren niet alles kan overzien.
Rationeel gezien, is het nu geen goed moment maar emotioneel gezien, kan ik het niet maken om zo te denken. Ik heb een afspraak staan bij de abortuskliniek omdat ik niet weet of we het kindje genoeg te bieden hebben, en of onze relatie stabiel genoeg is om blijvend te zijn zodat het kindje op kan groeien in een veilig gezin.

Ik ben pas afgestudeerd en heb alleen maar gefeest en geld opgemaakt. Geen baan is geen inkomen... Mijn vriend verdient nu niet genoeg voor ons drietjes en we wonen allebei in een eenkamerwoning. Hoe krijg ik een baan? En belangrijker nog, hoe houd ik een baan? Want straks zullen ze een buikje zien natuurlijk. Ze mogen dan wel niet discrimineren maar ze kunnen het contract ook gewoon niet verlengen. Daar tegenover staat dat ik waarschijnlijk best een baan of ander inkomen zou kunnen krijgen, dat ik 25 ben, dat onze omgeving ons steunt en dat mijn vriend en ik van elkaar houden.
Wat moet ik doen? Het ene moment denk ik: het is nu nog zo klein, een hompje celletjes. Aan de andere kant heb ik er een probleem mee om mijn eerste zwangerschap af te breken en iets weg te halen dat uit kan groeien tot het grootste geluk in mijn leven. We zijn zelf onvoorzichtig geweest dus moeten we ook verantwoordelijk zijn voor onze daden. Nu is mijn vraag of we niet juist onverantwoordelijk zijn als we het wel laten komen op dit moment? Ik vind dat een kind het beste moet kunnen krijgen, want die kleine heeft er ook niet om gevraagd om op de wereld gezet te worden!

Mijn vriend en ik hebben nog 2 weken de tijd om een beslissing te maken. Nu zijn we druk bezig om alle mogelijkheden te zoeken zodat we het toch kunnen laten komen... Als we het niet denken te redden binnen 9 maanden, dan weet ik het helemaal niet meer.
Wat een rare gewaarwording zo'n zwangerschapÂ… Ik wilde er zo graag van genieten maar kan dat nu niet omdat ik nog geen definitieve keus heb kunnen maken. Het voelt alsof ik in een lange slaap gevangen zit.

Hoi,

Ik ben blij jullie te kunnen vertellen dat we alles rond lijken te krijgen voor het kindje er is. Dus hebben we besloten om ons kindje te laten komen! Ik ben erg gelukkig dat ik zoveel steun krijg uit mijn omgeving en dat we mede daardoor zeer positief tegenover onze toekomst met de kleine staan!
Bedankt dat jullie met deze site mensen de gelegenheid geeft om hun hart uit te storten en zo te helpen.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld