Abortus.

, 2.227 keer bekeken

Begin juni besliste ik te stoppen met de pil. Ik wou overschakelen naar een spiraaltje. Twee weken later had ik een afspraak met de gynaecoloog. Deze kon het spiraaltje echter pas in een maand later inbrengen, na mijn volgende maanstonden.
Ondertussen was ik al eens naar de huisarts geweest voor de morning after-pil. Mijn vriend en ik wilden immers nog geen kinderen. Immers, we waren beiden werkloos, voelden ons nog te jong en we voelden er ons absoluut niet klaar voor.
In de zes weken zonder pil of spiraaltje vreeƫn we meestal met condoom maar soms wel eens zonder. Na vier jaar de pil slikken zou ik immers nog niet direct zwanger kunnen worden.

Na een tijdje kreeg ik enorm veel last van liespijn. En omdat ik een week over tijd was, trok ik naar de dokter. Deze vertelde me doodleuk dat ik zwanger was. Dit wou ik helemaal niet! Anders laat je toch geen spiraaltje
plaatsen!?
Na onderzoek bleek dat ik al 13 weken zwanger was en dat de gynaecoloog het spiraaltje geplaatst had toen ik al 8 weken zwanger was!!! Hij had helemaal niets opgemerkt, hoewel hij toen ook een echografie genomen had om te kijken of het spiraaltje wel goed zat.
Mijn vriend en ik beslisten onmiddellijk om het weg te laten halen. Een week later, na een zeer pijnlijke en traumatische ingreep, was het al gebeurd. Van begeleiding achteraf heb ik overigens zeer weinig gemerkt.

Nu, enkele weken later blijf ik helemaal verward achter. Was dit wel de juiste beslissing? Veel tijd om na te denken had ik niet. Zelfs de wettelijke bedenktijd van 6 dagen werd in mijn geval niet gerespecteerd. Het moest immers allemaal snel gebeuren, anders kon het niet meer.
En, hoewel ik tot voor kort helemaal geen kinderen wilde, weet ik het nu allemaal niet meer. Het lijkt wel of het ongeboren vruchtje een kinderwens in mij losgemaakt heeft.

Veel mensen op deze site zullen me allicht wel een onmens vinden. En daar heb ik alle begrip voor. Een heel aantal mensen op deze site proberen al jaren zwanger te worden, krijgen een miskraam of een doodgeboren kindje. En dan doe ik zoiets...

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld