Weer zwanger, maar is alles wel goed?

, 2.120 keer bekeken

Ik ben nu 6 weken zwanger en heb alle klachten die je je maar kunt bedenken. Ik word met de dag misselijker, voel me akelig en moe en heb nergens zin in.
Vooral 's avonds en 's nachts heb ik last vreselijke buikpijn, net alsof ik diaree heb. Soms is het zo erg dat het uitstraalt naar mijn bekken, knieën, rug en stuitje. Dit duurt meestal zo'n 5 à 10 minuten en dan zakt het weer weg. Ik zou me zo graag stralend en blij willen voelen, maar het valt erg tegen.

Mijn vorige zwangerschap die in maart van vorig jaar begon, eindigde na 11 weken in een miskraam. Ook toen had ik veel last van buikpijn.
Aan 9 weken kreeg ik een echo. Het vruchtje bleek niet groter te zijn dan 5,3 mm en het hartje klopte niet. Toen heb ik ervoor gekozen om de miskraam af te wachten. Van de arts mocht ik een week later nog een keer langsgaan voor een echo. Ik had namelijk het idee dat hij het fout had want ik voelde toch nog helemaal zwanger?
Twee weken, waaronder een week met licht bloedverlies, later vond de arts het beter om het weg te laten halen. "Gelukkig" kreeg ik die nacht spontaan een miskraam. Het was niet leuk, maar ik ben blij dat het zo gegaan is. Toen ik de miskraam kreeg, was ik er ook helemaal aan toe. Ik voelde me op dat moment ook niet meer zwanger, ik had ruim de tijd gehad om aan het idee te wennen. Ik heb niet veel pijn gehad en het was ook niet eng.

Je kunt je misschien voorstellen dat ik die buikpijn nu met een miskraam associeer en dat ik vreselijk bang ben dat het weer mis zal gaan. Mijn arts kan mij hierin ook niet geruststellen: "Het hoeft niets te betekenen."
Over twee weken heb ik heb een afspraak voor een echo. Nu een echo laten maken, heeft geen zin omdat het nog te vroeg is.
Ik vind het erg jammer dat er in "de boeken" niets te vinden is over buikpijn vroeg in de zwangerschap.
Daarom ben ik erg benieuwd of er meer vrouwen zijn die zoveel last van buikpijn hebben of hebben gehad. Misschien zijn er vrouwen bij waar het wel goed is gegaan en die een gezonde zoon of dochter kregen. Of misschien heeft iemand tips om er zo weinig mogelijk last van te hebben…

B.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld