Net zwanger en stoppen met roken

, 3.285 keer bekeken

Hoi,

Ik ben nu 8 weken zwanger. De afgelopen twee weken waren dan ook één echte adrenalineroes. Ik was pas in september gestopt met mijn pil. Ik had nog één keer mijn maandstonden en het was al prijs.
Toen ik ongeveer 6 weken zwanger was, ontdekte ik met een test dat het zover was. Vreugde alom natuurlijk! Kortom de droom van elke vrouw. Maar toch… Ik was echt van het lam Gods geslagen. Ik stond echt met mijn mond vol tanden en een buikje vol natuurlijk.

In de voorbij weken had ik last van enorm veel moodswings. Het ene moment was ik enorm blij en in de wolken, het volgende moment kwam de angst en de twijfels terug opsteken. Soms huil ik van verdriet, maar ook van geluk, of bij een melige soapserie. Het is raar om zoveel gevoeliger te zijn.
Vooral het stoppen met roken speelt hierbij een grote rol. In die twee weken heb ik het roken al gehalveerd. Je mag echter niet meteen stoppen omdat er voor je lichaam dan teveel veranderd, maar afbouwen is ook niet zo simpel. Nu worden mijn sigaretten geteld. Daarbij is mijn man ook een grote steun. Als het me teveel wordt, geeft hij me één trekje in plaats van een volledige sigaret. Ook rookt hij in mijn bijzijn bijna niet meer. Hij steunt me dus echt want dit is voor mij heel moeilijke opgave. Vooral het schuldgevoel is bij elke sigaret een echte kwelling. Alle rookstopmiddelen op de markt zijn, kosten handenvol en zijn niet of nauwelijks getest bij zwangere vrouwen. Dus die durf ik niet te gebruiken. Het is dus echt een kwestie van karakter.
Ik wens alle verstokte rokers tijdens hun stopperiode en/of zwangerschap veel succes en wil hen een hart onder de riem steken. Op veel sites lijkt roken nog een taboe maar ik ben er zeker van dat er nog mensen in mijn situatie zijn.
Een reactie zou tof zijn, hoewel een niet-roker het waarschijnlijk niet zal begrijpen.

Vele groetjes van een supergevoelige Sofie

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld