Groot nieuws te vertellen!

, 1.343 keer bekeken

Door Leen op 25/12/2004 - 18:05:

Op 13 december 2003 had ik een zwangerschapstest gedaan en wat bleek… ZWANGER!
Vlug erna besloot ik om een dagboek te starten waarin ik kon neerpennen wat er tijdens de zwangerschap allemaal gebeurde en wat er in me omging. Op die manier kon ik later doorgeven hoe jouw kleine leventje begon. Hieronder kan je lezen hoe het nieuws van jouw komst werd gebracht.

We hadden al vlug besloten om het nieuws op kerstavond aan de toekomstige grootouders en overgrootouders vertellen. Het leek ons het ideale moment.

Eindelijk kerstavond… . Vanavond gaan we naar je oma en opa om er kerstavond te vieren. Ook mémé, voor wie jij de eer hebt om achterkleinkind nummer 10 te worden, en je nonkel en tante komen.
We hebben voor deze avond een plannetje uitgedokterd. Ze zullen het nieuws niet verwachten want we hebben vorige zaterdag nog zitten beweren dat we nog niet aan kinderen denken, kwestie van hen echt te kunnen verrassen. Wat we wel zeker weten is dat ze een gat in de lucht zullen springen… Want hoeveel keer ze al zitten vragen hebben om kleinkinderen.
Jouw papa en ik hebben besloten om bij het aperitief actie te ondernemen, want langer dan dat zien we het ons echt niet uit te houden. Ik was in de loop van de week om babysokjes geweest om op die manier de toekomstige oma’s en opa’s het nieuws te laten weten.

Bij het aperitief wordt er zoals steeds geklonken. Jouw papa en ik vertelden dat we al een heel klein pakje wilden uitdelen, gewoon om in de sfeer te komen. De pakjes worden normaal na het hoofdgerecht uitgedeeld, dus ze vonden het allemaal een beetje vroeg. Maar we hielden voet bij stuk en zeiden dat het toch maar een kleinigheidje was. Zo gezegd zo gedaan en ik gaf het pakje aan je oma en vertelde erbij dat het ook voor opa was.
Oma deed het pakje open en zag de sokjes. Haar eerste reactie was:”Jullie deugnieten, mij zo plagen…”
Ze geloofde ons niet en dacht dat het een grapje was. Ook de anderen keken maar raar. Ik heb toen gezegd dat ik zwanger was en toen nog een keer,… Bij de anderen was hun frank gevallen maar je oma zat zeer verdwaasd te kijken met de sokjes in haar hand. Het heeft toch een vijftal minuten geduurd voor ze geloofde wat we zeiden.
De avond kon natuurlijk niet meer stuk. En tegen het einde van de avond waren oma en opa al met jou in de buggy aan het wandelen aan zee en werd opa jouw “onthaalvader”.

Leen

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld