Gewoon taart en koffie?

, 1.750 keer bekeken

Hallo allemaal,

Ik ben 27 jaar en 4 weken zwanger. Behalve onze ouders is niemand op de hoogte van mijn zwangerschap om een eventuele ontgoocheling uit de weg te gaan. Mijn vriendin heeft onlangs een miskraam gehad en of ik het nu wil of niet, toch denk ik daar wel vaak aan terug. Toch wil ik graag mijn manier van aankondiging met jullie delen.

Ik was 1 dag over tijd maar ik wist dat dit anders was dan anders. Er was iets dat mij duidelijk maakte dat ik zwanger was. Na 3 dagen heb ik een zwangerschapstest gedaan en inderdaad 2 roze streepjes verschenen. Ik wist niet waar ik het had. Na 9 maanden intens verlangen en intense spanning, iedere maand opnieuw, was het dan toch gelukt. Nu heb ik een bloedtest en een eerste echo achter de rug, maar toch kan ik nog altijd niet geloven dat er een klein wezentje in mij groeit.

Gisteren was de grote dag, we zouden het vertellen aan onze ouders. Gewoon zeggen: "Ik ben zwanger", wou ik niet. Ik wou het op een speciale manier duidelijk maken. Daarom ben ik enkele bakkerijen afgeschuimd op zoek naar een hoge taart. In die taart heb ik dan 2 fopspeentjes verstopt en die stukken aan onze moeders gegeven. Lekkere taart met koffie… Totdat er eentje het fopspeentje tegenkwam. Nog steeds wisten ze niet wat dat te betekenen had, wel een vragend gezicht. De andere moeder begon als het ware haar lepel als schop te gebruiken om te spitten in haar stukje taart op zoek naar het fopspeentje. En inderdaad… Ook zij had geluk en toen werd alles duidelijk. Hoewel echt tot hen doordringen, deed het nog niet. Er was nog wat ongeloof tot ze de eerste echo van hun toekomstig kleinkind zagen.
Aan de rest wil ik nog niets meedelen omdat ik toch eerst het hartje wil horen en een beetje wil wachten tot "de kwade periode" achter de rug is. Nu wil ik vooral intens genieten met mijn man...

Groetjes

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld