Vorderingen

, 1.069 keer bekeken
Maandag 16 juli 2001

Het gaat op dit moment voorspoedig met je kamertje. De muren zijn behangvrij gemaakt door, hoofdzakelijk, mama. Daarna was het mijn beurt om te witten. En vandaag heb ik de radiator voorzien van een thermostaatkraan. Dit is nodig omdat we in de woonkamer vloerverwarming hebben. De Ketel staat hierdoor soms uren te draaien en al die warmte kunnen we niet op je kamertje gebruiken.

De kop is er dus af. Het begin van jouw kamertje is niet slecht. Ik ben geen klusser bij uitstek en meestal gaat er van alles mis. Als je later nog eens wilt lachen moet je gewoon je ouweheer in de gaten houden als hij zich het zweet staat te schilderen want er gaat geheid wel wat mis.

Vandaag leek het ook even zo te gaan. Ik moest, zoals gezegd, een thermostaatkraantje hebben. Gewoon een thermostaatkraantje, verder niks bijzonders. Het kostte me twee uur, waarin ik door Roosendaal heb moeten scheuren, voordat ik er eentje had. Van de Westrand naar de Borgwerf, via de Voorstraat naar de Rucphensebaan. En dan te bedenken dat het adres waar ik hem te pakken kreeg maar vijfhonderd meter hier vandaan ligt.
Maar een thermostaatkraan is maar een thermostaatkraan. Hij moet ook nog effe tussen de leiding en de radiator. En natuurlijk was-ie te breed. Er moest een stuk leiding worden afgezaagd en van een nieuwe schroefdraad worden voorzien. Nóóit eerder gedaan, ik heb er dan ook geen draadtap voor. Guus gebeld en zowaar die avond was er hier een draadtap in huis. Helaas met te grote vleugels waardoor hij niet langs de muur kwam en dus moest ik een losse tapmoer met een waterpomptang gaan aanzetten. Maar het pakte! EN HET PAKTE! In een keer, ja! Binnen een half uur was de draad getapt, tape er omheen, de thermostaat er op klikken en de kraan zat ertussen. Fluitje van een cent.

Yup, het kan niet altíjd tegenzitten. Jouw kamertje heeft wat klussen betreft al veel meevallers gehad. Misschien de inspiratie van het lijstje wat aan de kale muur hangt? Je weet wel: ...

"Around the world in a day
all the babies sing it now"

Around the world in a day ~ Prince

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld