Jouw kamertje

, 912 keer bekeken
Donderdag 13 september 2001 (week 30)

Vandaag kwam een grote vrachtwagen van de babywinkel voorrijden en binnen een uur stonden al je spullen voor je klaar in je kamertje. En met tevredenheid hebben we gezien dat het goed was. Je ledikantje, commode en kledingkast staan te pronken en te glimmen en we zijn zeer tevreden over de combinatie met het behang en het zeil.
Ook de kinderwagen, buggy, Maxi-Cosi, babystoel en andere accessoires zijn binnen. En meteen zijn mama en Pascalle, José, opa en oma UytdeHaag, Dan, Marie-Louise en Carina komen kijken. We hebben lekkere reacties gehad en nu wacht iedereen op jouw komst. Hoewel ik ze afgelopen vrijdag duidelijk had uitgenodigd, waren de enige grote afwezigen waren mijn eigen ouders.

De middag waarin mama, Pascalle en José in het kamertje stonden, was erg symbolisch. Drie dames deden de grootste moeite om gezamenlijk een sluier over zijn standaard heen te schuiven. En vervolgens keken ze vol verbazing toe hoe papa in al zijn onhandigheid jouw kleertjes en spulletjes in de kast te stapelen. Drie paar kromme tenen, denk ik.

In elk geval zullen mama en ik de komende dagen jouw bedje spreiden en jouw spullen ordenen en de kinderwagen met alle accessoires uitproberen. In elk geval ben ik er 's avonds met M.-L. wel achter gekomen dat we nog een paar koppelstukjes moeten hebben voor de kinderwagen en de Maxi-Cosi. Tja, ze is een ervaren moeder die dit soort apparatuur kent en dat scheelt ons een hoop gezoek en gestuntel.

Een lange, vermoeiende dag. Veel plezier, veel visite. 's Avonds staan mama en ik in je kamertje te kijken en nu begint het gevoel op te borrelen dat het allemaal echt aan het worden is. Tot nu toe was het allemaal een beetje doorzichtig. Spullen werden tot nu toe besteld en betaald maar zodra we de winkel uitliepen was dat alles weer lucht omdat de levering pas later zou komen. Je kamertje gezien... en weg. Kinderwagen gezien... en weg. Echo gemaakt... en weg. Alleen het behang aan de muur bewees dat er iets aan zat te komen.

En nu ineens staat het hele huis vol baby. Babybedje, babystoeltje, babykamertje. Het wordt nu tastbaar serieus, het wordt spannend. Alle spullen stralen een voelbare ernst uit. We gaan aftellen vandaag. Week 30 is begonnen dus we gaan voor nog maar 10 weken. Nog maar tien weken. Jezus, wat gaat de tijd snel!

"Cause you won't get away
no with us you will stay
for the rest of your days. So sit down
As we relive our lives in what we tell you"

Home by the sea ~ Genesis

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld