Erkenning

, 1.119 keer bekeken
Woensdag 18 juli 2001

Vanaf vandaag ben ik officieel jouw biologische vader. We hebben op het stadskantoor een akte laten opstellen waarin zowel mama als ik bevestigen dat ik jouw vader ben en dat je mama's achternaam krijgt. Hiermee onttrek ik nog geen rechten tot vaderschap, dat moeten we na je geboorte via een verzoek aan het kanton regelen. Als daar een paar formulieren zijn getekend, ben ik ook aansprakelijk voor je als vader.
Dit is de consequentie die vastzit aan ongehuwde vaders die een kind krijgen en daar alle verantwoording over willen krijgen. Zoals ik al eerder zei zijn we principiële niet-trouwers. En gelukkig is het voor ons niet meer werk om op deze manier het ouderschap te mogen aanvaarden. Zeg nooit dat je geen progressieve ouders hebt.

Om je kamertje te completeren hadden we nog zeil nodig en een sierband om als afscheiding tussen de twee kleuren behang te dienen. Vandaag hadden we dat vrij vlug gevonden en daarmee is de aankleding van je kamertje afgerond.
Het zeil wordt geel met gele vlammen. De onderste meter behang is lichtblauw, de bovenste is lichtgeel met wat blauwe sterretjes. De behangrand oranje/blauw met schelpen en een enkel sterretje. De koof en de radiatorleidingen worden, net als je kamerdeur lichtgeel, terwijl de kozijnen felgeel zijn. De gordijnen zijn van dezelfde stof en kleur als je dekentje; ecru met een goudbruine zodiak er op geborduurd. Het plafond blijft wit. De meubeltjes zijn crèmekleurig met houten lijsten en bogen en afgeronde hoeken.

Verder heeft mama een badpak gekocht om te gaan zwemmen tijdens haar zwangerschap. Een beetje beweging en ontspanning. En als dat goed bevalt, mag je straks met haar mee naar babyzwemmen. Wen er maar aan dat mama niet stil kan zitten en dat ook jij bij de eerste aanzet tot sport als liefhebberij meteen een trainingspak aangemeten zult krijgen.
Daarnaast kocht ze ook een buikband om het gewicht van haar buik te verdelen over haar zij en haar rug. Een band die jij moet hebben opgemerkt. Want nadat ze hem ging dragen, ben je behoorlijk aan het trappelen geweest. Ze voelt je nu bijna dagelijks en ik vind dat weer schitterend. De tijd vliegt en ik vind het telkens weer heerlijk jouw groei te zien vorderen.

Mama kwam vandaag met een paar namen. Vooral jongensnamen want mama gokt dat je een jongen wordt. Ik heb er eentje uitgehaald die me beviel. Ze had ook een meisjesnaam die erg veel lijkt op de naam die ik al voor je verzon. We gooien ze in ons potje en zoeken verder. In elk geval zal je naam origineel zijn maar wel gangbaar.

"Don't be shive by the tone of my voice
Just got my new weapon, the weapon of choice"

Weapon of choice ~ Fat boy slim

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld