Bruiloft

, 1.718 keer bekeken
Vrijdag 18 mei 2001 (week 13)

Vandaag trouwde een collega van me. De ploeg was 's avonds op het feest van de partij maar mama bleef thuis. Haar voortdurende vermoeidheid nekte haar. En het is al een drukke week want morgenavond staat een dineetje op het programma en maandag is opi jarig, waar we 's avonds langs gaan. Arme mama.

Maar ook papa komt er niet genadig van af want het harde werken van de afgelopen weken heeft me een golfelleboog opgeleverd. "Rust houden", zegt de dokter. Maar ik ken mezelf...

Ik heb een videocamera gekocht die we van opi & omi hebben gekregen. Eigenlijk is het jouw camera, dus. Die hebben we gevraagd als welkomstcadeau omdat kinderen graag video kijken en zeker met bekenden in de films. Veel plezier er mee, we beginnen alvast te filmen voor je. Ik ben benieuwd of dit een nieuwe hobby wordt voor papa of mama, hoewel we echte fotografie liefhebbers zijn.

Wettelijk heeft trouwen voor ons geen toegevoegde waarde. Liefde stroomt niet door een trouwboekje, we zijn uit overtuiging trouw aan elkaar. We hebben een mooie relatie, vind ik en daarvoor hebben wij geen documenten nodig of een wederzijdse belofte. Het psychologisch effect daarachter dat de trouw moet versterken, door die belofte ten overstaan van familie en vrienden te moeten uitspreken, denken wij niet nodig te hebben. Onze liefde is ongebonden.

"En Jezus was een visser die het water zo vertrouwde
Dat hij zomaar over zee liep"

Suzanne ~ Herman van Veen

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld