Beeldvorming

, 1.746 keer bekeken
Maandag 22 januari 2001

Steeds helderder draaien de beelden in mijn hoofd. Steeds duidelijker vorm ik mijn ideeën omtrent het vraagstuk opvoeding. Steeds meer denk ik te beginnen snappen waardoor we opgroeien naar wie we zijn.

Jouw interactie met ons zal gebaseerd zijn op een mengsel van cultuur en natuur. Niet langer heb ik het idee dat ouders hun kind kneden tot wie het is. De momentopname van het eindproduct dat hun kind op dat moment is, kan niet als een referentie van zijn uiteindelijke persoonlijkheid worden gezien. Jouw komende gedrag is nauwelijks een blijk van onze kunde; jouw huidige kennis en kunde is dat wel.

Het natuurlijke proces van volwassen worden ligt vast in jouw genen en onze afkomst / cultuur / omgeving. Jouw vooruitgang is een tussenstand op weg naar een eindstreep waarin genen en omgeving (ouders, familie, vrienden) invloed hebben. Daarin gezamenlijk ligt de voortgang van jouw ontwikkeling. Maak kennis met onze huidige wereld en zie waar jíj gaat eindigen. De vraag is alleen wiens genen je krijgt en hoeveel input je van derden krijgt. Hoe zijn zij voor jou en jij voor hen?

Jouw komende afkeer tegen onze input heet evolutie en behelst verbetering van het zoogdier 'mens'. Als je alles van ons zou overnemen word jij een kloon van je ouders. De natuur heeft er daar al twee van en verlangt een verbeterde versie, door ze samen een nieuw mens te laten voortbrengen. Zet je af en verweer je. Steel onze goede en sterke eigenschappen. De mislukkingen mag je wegwerpen of probeer een aantal daarvan te verbeteren. Dat is jouw taak. Daarvoor ben jij op deze wereld.

Jouw 'Meaning of Life' is hiermee voorbestemd zoals ons aller bestaan dat is. En met jouw komst is onze fase daarin volbracht. Wij hebben het goede overgenomen van onze ouders en de rest geprobeerd te verbeteren. Aan jou de taak dit verder te verfijnen.

"You only see what your eyes want to see
How can life be what you want it to be
You're frozen"

Frozen ~ Madonna

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld