Leuke uitspraken - Deel 9

, 4.369 keer bekeken
 • Ik ben nu 4 maanden zwanger van ons derde kindje.Mijn neefje (de op een na jongste telg van mijn zus) hoorde dat er een baby in mijn buik zat. Geweldig want als je een baby hebt dan geef je ook eten uit de borst en volgens mijn neefje van 3 zit er in de ene borst frietjes en in de andere melk!
 • Onze zoon (toen 6 jaar) deed volgende uitspraak.Ik heb een vrij grote boezem maar toen ik een maand of 4 zwanger was van ons Lunaatje, hadden ze wel gigantische proporties gekregen. Toen ik op een keer uit de douche kwam, stond Sibrenn mij aan te kijken met ogen vol ontzetting en ongeloof. Ik vroeg hem waarom hij zo gek keek en hij vroeg: "Is dat allemaal melk wat daarin zit?"Toen ik zei: "Ja, ik denk het wel", zei hij: "Dan zal ons boeleke genen honger hebben, hé?!"
 • Mijn nichtje Laïla (6) moest van haar mama altijd jonge kaas in het winkeltje op de hoek halen. Toen ze weer eens 'jonge' kaas moest gaan halen, begon ze ineens te wenen. "Waarom altijd 'jongen' kaas? Waarom geen 'meisje' kaas? Vind je het niet genoeg dat er al zoveel jongens zijn thuis."Ze 3 broers en was ze boos op haar mama omdat die zo voor het andere geslacht koos.
 • Mijn dochtertje is ondertussen 23 maand. Omdat ze geen flesje meer wil, krijgt ze 's avonds altijd een boterhammetje en dan zegt ze steeds: "Eline boterham bibal hebben."Bibal betekent eigenlijk kannibaal.
 • Onze dochter Isis (2,5 jaar) zei deze week tegen me: "Mam, wil jij mijn broek uitdoen want mijn blootje zit eronder."
 • Toen ik laatst aan mijn jongste dochtertje Wietske (4) vroeg wat ze het allerliefste zou wensen, zei ze: "Een fee want dan kan ik alles wensen wat ik maar wil!"Lief, hé?
 • Toen mijn zoontje (3 jaar) op een dag op het toilet zat en de pipi wou niet echt komen, zei hij met een zeurderig stemmetje: "Allee, pipi, kom nu in de wc!!!"Dat vond ik wel grappig, precies of die pipi zal luisteren...
 • Mijn nichtje (2 jaar) sliep samen met mij en mijn zusje bij mijn ouders op de zolder (logeerkamer). 's Ochtends loop ik in mijn geruite pyjama naar haar ledikant, omdat ze zei dat ze moest plassen. Ik wil haar net uit bed tillen, wanneer ze me aandachtig bekijkt en opeens zegt: "Tante Natasja... Heb jij theedoek aan???"
 • Ruth, 4 jaar, riep me deze week midden in de nacht. Ik kwam bij haar en zag dat ze niet meer toegedekt was. Ze zei me lichtjes verontwaardigd: "Mama, ik ben niet opgeplooid."
 • Hélène, 4 jaar, is erg gefascineerd door kerkgebouwen en kruisbeelden.In onze kennissenkring was onlangs iemand gestorven. Toen ze door het raam naar de kerk keek, riep ze "Kijk mama, er staan twee kruisen op de kerk!"Ik keek en antwoordde: "Ja, inderdaad."Toen dacht ze nog even diep na en vroeg toen bloedserieus: "Mama, sterven is dat op een kruis vliegen naar de hemel?"Tja, wat zeg je dan?
 • Mijn dochter van 4, Meyke, had een paar weken geleden flink de griep. Het overgeven was gelukkig na een dag gedaan maar daarna was ze flink aan de diaree. Het bezoek liet ze toen wel even weten dat ze heel ziek was geweest. Toen ze terugkwam van het toilet, zei ze: "Mijn poepje was helemaal stuk!"
 • Onze dochter van net 3 jaar, Mette, liep met de buurvrouw naar school en zei: "Ik heb ook laarsjes maar die hebben geen pootjes." (hakjes)
 • Mijn zusje Tinneke (3) is nog maar net genezen van de windpokken. Toen ze de windpokken had, moest ze heel veel en heel hard krabben. Omdat zij niet verstond wat haar ziekte was, ging ze tegen iedereen verkondigen dat ze de krab had gehad.
 • Laatst gingen we iets eten in de Mac Donalds. Bij het buitengaan kwamen we een jong koppel met hun zoontje tegen. Die spreidde zijn armpjes wijd open en zei: "Ooh, ik ben zo blij dat ik naar de Mac Donalds mag gaan!!"Te bedenken dat ik juist zwanger ben en me een beetje schuldig voelde over dat vettige eten dat ik juist naar binnen had gespeeld. Nu was dat toch een beetje goed gemaakt. Je moet ze af en toe eens verwennen, ook al zijn ze héél klein.
 • Ik ben een vrouw van 30 en heb een zoontje van bijna 5. Het is een heel lief kereltje met een grote fantasie.Vorige maandag ben ik naar mijn huisarts gestapt omdat ik al bijna 2 weken over tijd was.Aangezien mijn zoontje net die dag niet naar school was (we waren die nacht pas thuisgekomen van vakantie), besloot ik om hem mee te nemen naar de dokter.Geduldig zat hij bij de dokter naast mij op de onderzoekstafel te wachten, toen de dokter met mijn flesje urine verdwenen was. Even later kwam de dokter terug met de zwangerschapstest: "Gefeliciteerd", zei hij: "U bent zwanger."Mijn zoontje nam heel nieuwsgierig de zwangerschapstest vast en ging naar de dokter. "Dokter", zei hij: "Dit moet je me toch eens uitleggen! Ik begrijp het niet, waar zie jij nu dat mama een baby'tje in haar buikje heeft?""Is dit dan het hoofdje van de baby?" vroeg hij, terwijl hij naar het +-tekentje wees...Die arme schat dacht dat de dokter een foto van de baby genomen had!Ik kan u verzekeren dat ik samen met de dokter een aantal minuten gewoon heb staan lachen.
 • Vroeger gaf ik mijn zoontje Stijn (inmiddels 2,5) borstvoeding. Dit heb ik gedaan tot hij 1,5 jaar was en toen ben ik overgeschakeld op flesvoeding. Ik ging werken en had niet zoveel tijd meer om de borst te geven. Na een tijdje was Stijn gewend aan z'n flesje en later dronk hij zelfs fruitsap. Tot we op een keer in de winkel waren.Hij zat in het stoeltje van de winkelkar. "Mama, dorst", zei hij opeens. Ik nam een flesje met fruitsap uit mijn tas (dat had ik bijna altijd mee), maar hij wou melk. Ik zei dat mama geen melk bij had. Toen werd hij een beetje kwaad en riep: "Mama, heeft wel melk! Mama heeft in haar borstjes melk!"Hij trok bijna mijn trui uit! Hij was de borstvoeding dus toch nog niet vergeten!Ondertussen heeft Stijn er een zusje bij, Eline. Eline gaf ik ook borstvoeding.Ik zat in de keuken Eline te voeden, toen Stijn plots op mijn schoot kwam zitten. Ik zei dat hij heel voorzichtig moest zijn. Hij knikte heel hard en wat hij toen deed, vergeet ik nooit: die kleine broekenman trakteerde zichzelf op wat moedermelk! Hij ging aan mijn andere borst en begon wel degelijk te zuigen! Ik zei: "Maar wat doe jij nu, Stijntje", waarop hij zei: "Eline krijge melk toch ni alleen op!"
 • Toen ik 19 was, werd mijn dochtertje Elise 4 jaar. We gingen de dag na haar verjaardag samen naar de Antwerpse Zoo. Mijn beste vriendin Elke was er ook bij. Toen we bij de schildpadden kwamen, was er juist een schildpaddenkoppeltje aan het paren. Ze lagen daar doodstil op elkaar. Toen vroeg Elise opeens: "Mama, waarom slapen die schildpadjes zo raar op elkaar?"Probeer het dan maar eens uit te leggen!
 • Mijn broertje is nu 18. Maar toen hij een jaar of 4 was, werden onze tweelingneefjes geboren. Mijn broertje had de telefoon beantwoord en kwam naar boven gerend. "We hebben neefjes! Ze heten Droppie & Chippie."Na een telefoontje naar mijn oom bleken ze dus Robbie en Jimmy te heten.
 • Lon (2,5 jaar) geeft mama een snoepje."Dank je wel.""Mama, jij zegt 'Dank je wel' (heel zachtjes). Dat is zachtjes, zeg, vind je het een beetje eng? Dat hoeft niet, hoor. Ik ben maar gewoon een kindje."Lon probeert een baby uit te leggen waar hij vandaan komt: "Eerst was jij bij Henny in de buik. Toen heeft de dokter jou eruit gehaald. Henny had toen wel een beetje bloed maar dat was niet erg, hoor. De dokter heeft het weer beter gemaakt."Het babybroertje van Lon's vriendinnetje heet Yannick. Volgens Lon is dat Jouwniek.En de baby in mama's buik is dus Mijnniek.
 • Ons zoontje van 2 jaar kijkt voor het slapen gaan altijd eerst nog naar een video bijvoorbeeld van Plop. Als hij gaat slapen en de video is nog aan het spelen, zegt hij altijd dat Plop ook moet gaan slapen en daarna zet hij de video uit.Laatst kwam hij van school thuis en vertelde ons heel serieus dat hij een zusje heeft. Wij vroegen heel benieuwd hoe ze heette en hij antwoordde: "Ignace."Wij vertelden hem dat het wel verwarrend is omdat hij ook zo heet maar hij vond van niet.
 • Mijn zoontje (toen bijna drie jaar) zat heel erg geboeid toe te kijken hoe ik zijn nieuwe zusje Tasniem een schone luier omdeed. Tot zijn grote verbazing zag hij iets heel erg vreemd en riep: "MAMA, KIJK TASNIEM IS KAPOET!"Hij was op zoek naar HAAR plassertje?!
 • Ik heb zelf (nog) geen kinderen maar ik moet regelmatig lachen met de uitspraken van de kinderen in mijn klas. Ik geef les in het tweede leerjaar en deze les ging over de tafels van 0 en 1.Ik: "Wat zou je het liefst krijgen: 1 keer 10 euro, 0 keer 10 euro of 10 keer 0 euro?"Natuurlijk koos iedereen voor het eerste, behalve een. Ik vroeg hem: "Waarom?" en hij antwoordde doodleuk: "Ik heb toch al genoeg geld in mijn spaarpot!"
 • Mijn neefje ging op een keer met mij mee naar de winkel. Daar stonden zo'n draaibakjes voor kauwgom waar je toen nog 20 Belgische frank moest instoppen.Mijn neefje vroeg me: "Lust jij dat ook, kauwgom?"Ik knikte en zei: "Ja, ik neem daar soms voor 40 frank van."Mijn neefje keek heel ernstig naar de kauwgombak en antwoordde: "Jammer, tante. Deze pakt maar 20 frank aan!"
 • Mijn zoontje van 5 zit in de auto en zegt ineens: "Stomme l*l."
  Ik wijs hem er meteen op dat ik niet wil dat hij dit zegt en vertel hem dat je zoiets alleen mag zeggen als je weet wat het betekend.Zegt hij: "Dat weet ik ook.""Nou", zeg ik nieuwsgierig: "Wat betekent het dan?""Nou, dat is iemand die niet doorrijdt, hé, mam..."
 • Mijn zoontje van 3, Sebastiaan, zat onlangs in bad. Toen ik zijn haartjes wou wassen, zei hij: "Neen, mama, dat mag je niet doen want daar doen mijn kersekkes (hersentjes) pijn van!"
 • Mijn zus woont samen een man van Gambiaanse afkomst. Samen hebben ze een zoontje van 2 jaar en een half dat Nederlandstalig wordt opgevoed, maar hij praat nog niet zo duidelijk.Toen hij me een tijdje terug iets probeerde uit te leggen, verstond ik hem niet. Dus ik vroeg aan mijn zoontje van drie: "Begrijp jij wat Elias probeert te zeggen", waarop mijn zoontje zei: "Nee, natuurlijk niet, die praat wel een beetje Afrikaans, hé!"
 • Momenteel ben ik vijf maanden zwanger van ons tweede kindje. Wekelijks vraagt mijn zoontje van drie hoe groot 'zijn' baby al is. En dan haal ik er telkens een voorwerp bij, dat de juiste grootte heeft zoals: een tandenborstel,?Toen ik onlangs een tube gel als voorbeeld toonde, zei hij: "Maar gelukkig gaat mijn baby er niet op lijken, hé, mama!"
 • Mijn zoon (4 jaar) is wel erg bijdehand. Op school worden er vaak broertjes en zusjes geboren en dus wil hij nu ook broertjes en zusjes. Dus zei hij tegen me: "Mama, ik wil een broertje en een zusje. Ga je er even aan werken?"
 • Laatst was ik mijn haren aan het föhnen in de badkamer. Mijn dochter van 4 zei: "Mama, jij hebt 2 kleuren haar: rood met zwart."Ik zei: "Dat klopt."Mijn dochter zei toen: "En papa heeft ook 2 kleuren haar."Ik vroeg: "Oh, ja, welke kleuren dan?""Zwart met grijs!"
 • Met kerst eten we altijd allemaal samen. Mijn neefje van 4 at ook mee. Hij was al klaar met eten maar de rest nog niet en dus moest hij wachten tot hij een toetje kreeg. Hij zei: "Ook mooi? Ja, maar zo kunnen we nooit toetje eten. Als iemand zijn bord leeg heeft dan maakt ie zijn bord weer vol!"
 • Maureen van 3,5 heeft last van waterpokken. Ze noemt ze: "waterpukkels".
 • Hier een uitspraak van Orson (3 jaar).Hij vloog voor het eerst bewust mee met een vliegtuig.Toen we op de goede hoogte waren en het wolkendek onder ons zagen, riep hij: "Kijk, mama! De wolken zijn gevallen!"
Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld