Leuke uitspraken - Deel 8

, 3.965 keer bekeken
 • Mijn jongste zoontje, Robin (bijna 5), was mijn zijn teentjes onder zijn driewieler terechtgekomen en nu bloedde het een beetje.Ik vraag: "Robin, wat is er gebeurd?"Antwoordt Robin al snikkend: "Mijn teentjes zijn onder mijn fiets gevallen!"
 • Mijn moeder vertelt me nog steeds vol trots het volgende verhaal.Ik had net een nieuw liedje geleerd op school en was heerlijk aan het schommelen in de tuin. Mijn moeder zat in de tuinstoel, samen met mijn grote broer en ze vroegen me om dat liedje te zingen.Ik zong: "Daar boven in de bomen is een meisje klaargekomen..."Natuurlijk moest het nestje zijn in de plaats van meisje en mijn moeder en broer kregen de slappe lach. Ze riepen: "Bis, bis", en ik zong steeds maar harder zodat de hele buurt kon meegenieten.
 • Mijn dochter van 5 gaf me onlangs een opmerking nadat ik mijn haar had laten kleuren in een nogal felle mahonierode kleur. Ze zei tegen mij: "Zeg, mama, je weet toch dat alleen clowns rood haar hebben?"
 • Mijn dochtertje is 19 maanden oud. Als ze weet dat iets niet mag en ik zeg: "Nee, dat mag niet", dan zegt ze: "Choe" en kijkt ze heel lief en pinkt met haar oogjes. En dan kan je soms niet weigeren.
 • Mijn oudste dochter (bijna 5) hoorde laatst op school dat iemand een broertje of zusje kreeg, dat in de herfst ter wereld zou komen. Op school hadden de kinderen dan maar besloten dat dit kindje dus in de herfst van de bomen zou vallen.Nu ben ik zelf zwanger en uitgerekend in juli. Zegt mijn dochter nadenkend tegen mij: "Mama, onze baby valt niet uit de boom, hé, want het is toch zomer?!"
 • Ik was ons dochtertje van 2 jaar, Yara, "varken" aan het leren zeggen. 's Avonds komt mijn man thuis en ik wou aan hem laten horen dat ze dat kon zeggen. En ik zeg: "Yara kan 'varken' zeggen", waarop ons Yara'ke zegt: "Papa, varken."Eigenlijk wel grappig omdat ik haar gewoon het woordje varken wou leren.
 • Met oud en nieuw hebben we vuurwerk afgestoken. Een aantal dagen later lagen de resten er nog. Mijn zoontje van 6 vroeg waarom ik het nog niet opgeruimd had. "Omdat ik daar geen zin in heb."Vervolgt hij: "Och, dat doet papa dan wel. Die doet toch altijd alles voor jou, die is toch verliefd op jou!" (op zo'n toon "och, van die sukkel")
 • Mijn dochter van 3 is helemaal vol van de komst van ons tweede kleintje. Pas waren we bij de verloskundige op controle en zij was voor de vierde keer mee. Inmiddels weet ze dus wel wat haar te wachten staat. Ze demonstreerde dan ook hoe ik moest liggen en zij zou wel even de baby voelen... Vervolgens het hartje luisteren... "Hoe kan dat, mam", vroeg Romy: "Heeft de baby dan ook al een hartje?""Ja, natuurlijk", zeiden wij: "En dat hartje hoor je dan kloppen in mama haar buik..."Ze snapte er niets van want haar hartjes in haar oren (ze had een week geleden gaatjes in haar oren gekregen), die hoorde je toch ook niet kloppen! Heeft de baby dan ook al oorbellen?Hoe bedoel je kinderlogica?!
 • Toen mijn dochtertje Efe bijna 4 was, zat ik met haar en nog een heleboel andere mama's met kinderen in het speeltuintje bij ons huis. Er reed een erg vreemde vrouw op een bromfiets voorbij. Mijn dochter merkte dit ook op er riep erg hard: "Kijk, mama, de boze stiefmoeder op een motorfiets!"Ze heeft sowieso wat met sprookjes want een paar weken later zag ze een erg klein, oud vrouwtje in de spermarkt in de rij staan. Ze vroeg: "Bent u een echte heks?"Inmiddels is ze 5 en ze begint mij soms aardig voor schut te zetten. We waren boodschappen aan het doen toen ik een mannelijke collega van mij tegenkwam in de supermarkt. We raakten aan de praat en mijn dochter vroeg toen of we verliefd waren. Wij moesten daar natuurlijk wel even om lachen en vervolgende beiden onze weg.Bij de kassa aangekomen stond mijn collega in de andere rij. Mijn dochter meldde toen aan de mevrouw achter ons dat mama verliefd was op die meneer, maar? Dat wij ook nog een papa thuis hadden. Tja, en daar sta je dan...
 • Ik ben een trotse oma van een kleinzoon Demy en een kleindochter Romy. Demy is twee en een half jaar en Romy is acht maanden. Demy mag geregeld mee op boodschappen wanneer zijn zusje een middagdutje doet.Nu had ik hem geleerd dat hij met zijn oogjes moest kijken en niet met zijn handjes. Op een keer was hij weer met me mee. Ik pakte iets uit een schap en toen kwam er een brul van Demy: "Ohh, oma, terug! Uh uh uh, oogjes!"
 • Mijn zoontje ging bij zijn oma eten. Toen hij thuiskwam, vroeg ik hem wat ze gegeten hadden. Hij antwoordde: "Bomen."Toen ik de volgende dag mijn moeder belde, bleek dat ze broccoli gegeten hadden.
 • Toen ik klein was en mijn ouders vroegen wat ik wou van de sint, zei ik telkens: "Pinajo, pinajo, ..."Eigenlijk bedoelde ik dat ik een piano wou hebben en toen ik die kreeg, was ik natuurlijk superblij met die pinajo van mij!
 • Maureen (3,5) zegt als ze drinken wil: "Mijn keel heeft een beetje dorst."
 • Lon (bijna 3) heeft een babybroertje gekregen en blijft hem maar kussen.Mama zegt: "Nu nog een laatste kusje.""Waarom?""Omdat hij nu moet slapen.""Waarom?""Dan kan hij groot groeien.""Dat wil ik helemaal niet!"Mama vertelt aan de telefoon een vriendin wat over borstvoeding.Mama: "Bij Lon ben ik in oktober gestopt", waarop Lon zegt: "Ik ook."Lon mag met mama mee naar de school waar mama werkt. Er is een kamp."O, ik mag frietjes eten op de basisschool!""Ik wil gaan. Lon, moet je nog naar de wc?""Ja, ik moet poepen."Lon gaat naar het toilet maar is meteen terug: "Mama, kun je ook poepen op de basisschool?""Ja, natuurlijk.""Dan doe ik hier poepen en op de basisschool ook."En dat doet ze ook...Ze zit zich helemaal te verkneukelen op de wc: "Ik ben aan het poepen op de basisschool!!"
 • Jolien (2,5) heeft Yoki in haar tuitbeker. Ze zegt tegen haar broer Wilmer(4,5): "Ik heb lekker Yoki."Wilmer: "Laat eens zien dan?"Jolien: "Dat kan niet want er zit toch geen raampje in!"
 • Mijn dochter Ramona zag een spin zitten. Toen ze even later weer ging kijken, was deze weg."Waar is die nou", vroeg ze."O", zei ik: "Die is eventjes boodschappen doen, denk ik.""Nee, hoor, dat kan niet", zei ze: "Want hij heeft geen fiets."
 • Laats bracht ik een bezoekje aan mijn vriendin. Haar zoontje van twee zegt opeens tegen mijn zoontje van 5 maanden dat op zijn speeldekentje ligt: "Opstaan!"We kwamen even niet meer bij van het lachen.
 • Toen de juffrouw op het kinderdagverblijf een verhaaltje voorlas over geboren worden, opgroeien en dood gaan, zat mijn dochter (bijna 3) geboeid te luisteren. Aan het einde van het verhaal vroeg de juf aan de groep: "En als je heel, heel erg oud ben dan ga je..."Mijn dochter begon te glunderen en schreeuwde heel hard: "Naar de basisschool!"
 • Chesro (6) en Kimberly (10), de kindjes uit mijn man zijn eerste huwelijk, kijken vol bewondering naar de videobeelden (echografie 12 weken) van hun toekomstig broertje of zusje.De dag erop gaan ze op bezoek bij oma en daar vertelt Chesro volop over wat hij gezien heeft."Ja, en ik weet al wat het zal worden... een meisje! Want het heeft lang wit haar!"
 • Mijn vriendin is haar dochtertje van 2 jaar en 4 maanden aan het leren fietsen?Ze zegt tegen haar dat ze haar beentjes moet bewegen. Waarop natuurlijk de vraag komt: "Waarom?"Daarop antwoordt mijn vriendin dat ze dan vooruit zal komen. Daarop volgt het weerwoord: "Weet je het zeker?"
 • Al lopend door de bibliotheek met de kleine. (Ze waren de tweede etage van de bieb in Rotterdam aan het verbouwen, dus deze was helemaal leeggehaald. Er stonden alleen wat lege rekken.)"Papa, waarom staan deze rekken allemaal leeg? Hebben ze deze boeken allemaal al gelezen?"
 • Ik ben Esmeralda en 26 weken zwanger. Bij mijn laatste controle mochten mijn drie kinderen mee: de oudste is 10, dan één van 9 en nog een juffertje van 6.Terwijl de dokter met de echo bezig is, zegt de kleinste op een bepaald moment: "Hé, kijk! Ik kan al zien welke kleur van haar ons kindje heeft. Hetzelfde als ik en dat is goudblond."Toen moesten we met zijn allen zo lachen dat ik spontaan buikpijn kreeg.
 • Mama is 27 weken zwanger en zit met dochtertje Lisa (2 jaar en 9 maanden) in bad. Lisa geeft mama een gewoon potje en zegt: "Mama, kun je broertje of zusje even in dit potje doen dan kan ik het ook eens pakken."Lisa (2 jaar en 9 maanden) zal in februari 2004 een broertje of een zusje krijgen. Op een gegeven moment heeft ze het erover dat het een zusje zal zijn. Papa vraagt: "Wat als het een broertje is en een penisje heeft?"Lisa antwoordt: "Dan gaan wij gewoon een vagina'tje kopen!"
 • Dit moet je maar meemaken? Zo denk je dat je nog geen rimpeltjes hebt en dan is je dochter je gezicht aan het bestuderen.Haar conclusie: "Mama heeft streepjes..." Toegegeven de meest charmante beschrijving voor (kleine) rimpeltjes ooit wink.gif
 • Er was eindelijk weer eens markt bij ons en dat is voor ons een teken om lekker loempia's te gaan halen.Dus daar stond ik dan in een heel lange rij te wachten. Toen ik eindelijk aan de beurt was, stond er naast me een meisje van ongeveer 3 jaar met haar moeder die ook een heleboel loempia's had besteld. Toen ik met mijn bestelling klaar was, voelde ik een rukje aan mijn jas. Ik keek naar beneden en toen vroeg die kleine koter: "Bent u ook zwanger?"Ik zei: "Nee", en toen zei ze heel lief: "Mijn moeder is zwanger en die bestelt net zo veel als jij."Haar moeder werd rood en ik maar lachen. Dat beurt je meteen op. Ongelofelijk hoe snel kinderen dingen kunnen oppikken.
 • Vanmiddag waren we naar de Sint op Ketnet aan het kijken. Ik vroeg aan Sander (5): "Krijg jij ook cadeautjes?"Nou, dat zou hij wel krijgen want hij was erg lief geweest.Toen vroeg ik: "En Bas dan?"Ja, Bas kreeg ook cadeautjes.Toen vroeg ik: "Maar hoe weet Sinterklaas nu dat Bas ook bij ons woont? Hij is toch pas dit jaar geboren?"Sander: "Nou, de Here Jezus zag dat Bas geboren werd en toen heeft Hij het aan Sinterklaas verteld!"
 • Ik, een alleenstaande moeder, ging op een dag winkelen met mijn dochtertje (toen 3 jaar oud). Zoals alle kleine kinderhandjes nogal graag overal aan zitten, zo ook die van Naomi. Ze neemt een Barbiepop uit het rek, waarop ik zeg: "Leg het mooi terug. Mama heeft geen centjes bij."Wanneer we aan de kassa komen en de winkelbediende afrekent en me het verschuldigde bedrag zegt, roept Naomi luidkeels: "Mijn mama heeft geen centjes bij!"
 • Sinds kort doe ik mee aan moeders voor moeders en hier staan dus van die groene flessen om de urine in op te vangen. Allemaal heel interessant voor Demi en ik word goed door haar in de gaten gehouden als ik naar het toilet ga, want: "Het plasje van mama moet in de spaarpotten."
 • Dit is geen echte prietpraat, maar wel leuk. Mama zegt tegen Demi: "Wat ben je toch een wijsneus", en Demi wijst met haar vingertje op haar neusje.Demi heeft ook een nieuw woordje voor een maillotje: "Een sokkenbroek."Demi gaat naar bed en ze is de trap al opgegaan wanneer papa vraagt wat Demi wil drinken. Demi zegt: "IJsthee."Papa zegt dat deze op is, waarop Demi zegt: "Dan moet je nieuwe gaan kopen."Demi was al klaar met eten. Mama en papa nog niet. Ze vroeg:"Pulle?"(tongue.gifudding)Toen zei papa: "Nee, Demi, nog eventjes wachten. Papa is nog aan het eten."Demi dacht even na en zei toen: "Papa, door eten!"We gingen een klein stukje met de fiets en dan verder met de trein. Demi vroeg: "Zitstoel mee?"Die zitstoel bleek uiteindelijk de buggy te zijn.Demi heeft leuke, nieuwe sandaaltjes gekregen. Toen ze deze aan wou, riep ze: "Demi tenenschoenen aan!" Demi wilde graag wat drinken en toen zei ze: "Melk" en dus kreeg ze een beker melk. Maar daar moest suiker in? Na een tijdje kregen we door wat ze bedoelde? Chocolademelk want suiker is cacaopoeder. We doen wel vaker woordspelletjes. Wat "zeggen" de dieren? Koetje doet "boe", eendje doet "kwak kwak", etc?Gisteren fietste ik samen met Demi voorbij enkele koeien. Ik vraag haar: "Wat doet een koetje?"Haar antwoord: "Eten!"En dat klopte ook nog!Een vlieg vliegt langs Demi. Zij roept heel hard: "Is vliegtuig!" We doen vaker een leuk spelletje. We zeggen dan voor de grap tegen Demi: "Een krokodil bijt in de bil" en dan rennen we achter haar aan terwijl ze haar billetjes vasthoudt. (Stel je voor dat hij echt bijt, hihi)Maar wat zegt Demi nu? "Een krokobil!"Demi en ik waren boekjes aan het lezen. Ook het boekje "Ken je lichaam" met vragen als "Waar zijn je armpjes, handjes, voetjes,? ?"Vraagt Raymond aan Demi: "Waar is je hoofdje", zegt Demi-tje: "Zit vast."Mama was zich aan het haasten om de trein te halen en zei tegen Papa: "Geef me de stinkie (bigsmile.gifeodorant) eventjes gauw, alsjeblieft."
  Demi was dit allemaal aan het observeren en concludeerde: "Mama gepoept!"
 • Mijn dochter van 4 was samen met mij op weg naar Duitsland om er boodschappen te doen. Op een gegeven moment zei ze: "Mama, we gaan naar Duisterland, hé?" Pas geleden zei ze: "Mama het is herfst, hé", waarop ik antwoordde: "Ja, meisje, het is herfst.""Oh, dan vallen de bomen eraf", zei ze.Om zoiets kan ik dagen later nog lachen.Haar zusje van anderhalf kan het ook al mooi uitleggen. Wij zijn met 3 vrouwen in huis: mama en de 2 zusjes en dus is papa de enige man in huis.Ik vertelde haar een keer dat papa een piemel heeft. Sindsdien heeft haar papa een mommel.
 • Mijn zoontje van 3 en ik stappen uit de auto. Ik zeg: "Kom, Wout, we stappen over op het zebrapad."Wanneer we aan de overkant zijn, vraagt Wout: "En nu over de neushoorn?"
 • Mijn oudste zoon (3) kreeg een broertje. Toen zijn vriendje een zusje gekregen had, kwam hij bij me en zei: "Mama, ik wil ook wel een zusje, hoor."Dan sta je daar dus met een heel rood hoofd te stamelen.
 • Als mijn man aan het werk gaat, zegt hij altijd dat hij naar Koos gaat want zo heet zijn baas.Toen we bij opa en oma waren en opa zei dat hij zo naar zijn werk moest, zei mijn zoon heel wijs: "Naar Koos, hé?"
 • Mijn zoon doet zijn vader altijd na.Toen we gingen eten en we riepen hem, zei hij dat hij niet kon komen omdat hij aan het werk moest. Er moest immers toch iemand aan het werk, aangezien papa thuis was.Hij stapte daarna heel trots op zijn fiets, met papa's tas achterop en ging daadwerkelijk in de richting van zijn vaders werk!
 • Onze zoon Wouter van bijna drie speelt graag met papa of mama samen, maar dat gaat natuurlijk niet altijd.Gisteravond na het eten moest ik even bellen. Dus wilde mijn man de keuken alvast gaan opruimen en de vaat in de machine zetten. Komt Wouter naar hem toe: "Papa, als mama klaar is met bellen, gaat mamma afwassen. Jij mee spelen!"Daar kun je als vader geen nee tegen zeggen en na mijn telefoontje heb ik vrolijk de keuken aan kant gemaakt.
 • Cornflakes is een beetje te ingewikkeld voor onze dochter van twee, zijspreekt over: "Komfleeks."Niet onlogisch vermits we dit meestal in een kommetje eten, hé.
 • Laatst werd onze papa 60 jaar en als verrassing gingen we hem thuis afhalen met een limousine, een Rolls Royce.De dag nadien moest de wagen teruggebracht worden en zei ons zoontje tegen zijn neefje: "Mijn papa is de langoustine waarmee we gisteren papi gaan halen zijn, terug naar de garage doen..."We lagen dubbel van 't lachen natuurlijk.
 • Mijn zoon Niels, nu 20 jaar, had ook altijd leuke uitspraken. Zo waren wij op de Vlootdagen in Den Helder en daar lag een onderzeeboot. Het eerste wat hij riep, was: "Kijk, papa, daar ligt een verdrinkingsboot!" Met mijn zoon Lars, nu 18 jaar, stond ik bij een weiland te kijken naar een paar paarden. Het eerste wat hij zag, was dat het paard schoentjes aan had in plaats van hoeven.
 • Mijn zoontje van 5 zat naast me in de bus toen er een zwarte jongen op de bus stapte. Hij riep: "Kijk, mama, die heeft het verkeerde kleurtje op zijn gezicht!" Een paar dagen later, ook op de bus, komt er een oudere dame vooraan in de bus wat vragen. Hij vraagt: "Mama, is dat een mevrouw of een meneer?"Ik antwoord: "Een mevrouw", roept hij: "Die heeft wel een snor, hé!"
 • Kennen jullie het liedje dat zo gaat van "Oh oh ohoh..."?Als mijn zoontje, Jaimy van 16 maanden, dit hoort, staat hij direct op, begint hij te wiebelen met zijn poepje en begint mee "Ohoh" te zingen. Toch lief, hé?
 • Onze zoon van 20 maanden is zo dol op zijn opa's dat, wanneer we erheen gaan, hij bijna de hele rit zingt:" Opa, opa, opa, opa, ?"En als ik dan zeg dat opa weg is, gaat hij vrolijk door met: "Oma, oma, oma,?"
 • Laatst reden we op de autosnelweg. Onderweg was er een ongeluk gebeurd. Ons dochtertje van 4 ziet de MUG en de politie staan met hun zwaailichten op en zegt opeens: "Kijk de kermispolitie!"Wat je uit een kindermond wel niet kan horen?
 • Ik zat met mijn vriendin in de auto toen er opeens een auto voor ons schoot. Mijn vriendin dus van: "Eikel!"De week erna was er weer zo'n situatie, maar nu zei haar zoontje van anderhalf: "Mama, eikel, hé!"
 • Een paar jaren gelden zat ik in de bus achter een moeder met haar dochter.
  De dochter van een jaar of 5 zei: "Mam, ik kan niet naar buiten kijken. Vanmorgen kon dat wel."De moeder zegt: "Dat klopt, in deze bus zitten de ramen te hoog voor jou. Vanmorgen zaten we in een nieuwe bus en in de nieuwe bussen zitten de ramen lager."Na een stilte vraagt ze: "Mam, toen deze bus nog nieuw was?"
 • Als ik met mijn dochter van 3 naar de supermarkt ga, zegt ze altijd: "Mama, eerst betalen, hé. Straks komt politie."
 • Ik heb een dochter van drie en die heeft vele praatjes. Een van die leuke is? Ze mag van mij haar tong niet uitsteken. Dus ik zei: "Aylin, je mag je tong niet uitsteken, hoor, vind mama niet leuk."Zegt ze: "Maar mama, een slang steekt ook zijn tong uit."Ja, wat moet je dan zeggen.
 • Onlangs zaten we aan tafel boterhammen te eten. Mijn dochtertje van 2 had niet echt veel zin om haar boterham op te eten. Toen haar papa vroeg: "Hoe is het met je boterham", keek ze ons heel serieus aan en zei: "Niet goed."En dan maar proberen als ouder om serieus te blijven...
 • Onze Chris, nu 3jaar oud, was toen zijn zusje geboren werd 19 maanden oud. Ze gaan samen met papa in de douche en zegt Chris tegen papa: "Je moet naar de winkel om voor Daphne* een piemeltje te kopen want ze heeft een gat daar."Nu als ik ga douchen, zegt hij al: "Chris heeft een piemeltje of brandblusser en mama heeft een musje."
 • Sander en Saskia keken naar kindernet. Ik weet niet precies wat ze zagen maar ik hoorde Saskia zeggen: "Kijk, Sander, dat is een rondhoek!" (cirkel)
 • Toen wij onlangs met de auto ergens naartoe reden, was het weer ruzie tussen mijn dochtertje Ine van 4jaar en mijn zoontje Kobe van 11maanden. Als wij in de auto zitten, kan ons Ine onze Kobe nooit gerust laten. Toen het mij even te veel werd, riep ik tegen mijn dochter dat ze haar handen moest thuis houden en ik kreeg heel serieus als antwoord: "Dat gaat niet. Ik kan mijn handjes niet thuis houden want ik heb ze bij, ze hangen vast aan mijn armen."Probeer dan maar eens niet te lachen.
Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld