Leuke uitspraken - Deel 7

, 4.013 keer bekeken
 • Als ik een beetje boos ben op mijn zoontje Lorenzo van drie, zeg ik wel eens: "Dat mag je niet meer doen, hoor, meneertje!"
  Dan zegt hij boos terug: "Ik ben niet meneertje, ik ben Lorenzo!"
  Dan lig je toch helemaal dubbel.


 • Buiten was het mistig en dat vertelde ik dus ook dit tegen Tim, mijn zoontje van bijna 3 jaar. De volgende dag zei hij: "Kijk mama, het is daar een beetje misselijk want je kunt de winkels niet zien."


 • Elke dag loopt er hier een man met een grote snor voorbij terwijl hij zijn hond uitlaat. Tim zegt dan elke keer: "Mama, daar gaat de papa van de hond."
  Ik kan hem eigenlijk geen ongelijk geven want ze lijken inderdaad een beetje op elkaar.


 • Mijn vriendin en haar zoontje zaten samen in de auto. Hij ging pas naar het eerste leerjaar dus hij kon al een beetje lezen. Ze rijden langs een huis dat vol vieze woorden stond. Nu stond daar ook het woord k*t tussen. Haar zoontje spelt zo: "K - u - t", en zegt dan: "Allez, mama, wie schrijft er nu kat met een u?"
  Mijn vriendin lag dubbel van het lachen.


 • Het kindje van mijn schoonzus noemt Aukje en is 3.5 jaar oud. Ze was bij haar grootouders in de tuin aan het spelen. Toen mijn schoonzus wou vertrekken, wou ze niet meegaan en begon heel lastig te doen. Toen het mijn schoonzus een beetje teveel werd, zei ze: "Moet ik tot drie tellen?!"
  Waarop Aukje antwoordde: "Tel maar tot twintig!"


 • "Mijn oma woont in Engeland", vertelde Ellemijn op vakantie, tegen de buren. Nu ja, haar oma woont in Nederland. Gek dat ze die verspreking deed maar ik had er verder niet bij stil gestaan.
  Twee weken later blijkt het volgende: haar andere oma is dood en is een ENGEL. Daar kwam het dus van: Oma woont in ENGELand.


 • Mijn zoon van bijna 3 ziet in een weiland twee paarden met een dekkleed erop staan, waarop mijn zoon spontaan roept: "Kijk, die paarTen hebben een overall aan!"
  De volgende dag rijden we er weer langs en mijn zoon kijkt weer en roept ineens: "De paarTen hun overall zit in de wasmachine!"


 • Jefke mag in de vakantie soms mee "gaan werken" met mama. Het hoogtepunt van de dag is wanneer we 's middags op resteraaaan een hapje gaan eten.
  Vorige woensdag, kwamen er een zwarte meneer en mevrouw aan het tafeltje naast ons zitten.
  Jefke onmiddellijk: "Mama, wat doen die zwarte Pieten hier nu?"
  Ik meteen erop: "Maar, Jefke, dat zijn geen zwarte Pieten, maar er zijn blanke mensen én zwarte mensen én gele.... enz..)."
  Jefke (mét het vingertje): "Maar mama, die zijn niet gewassen, kijk maar!"
  Ik kon wel door de grond zinken van schaamte, vooral toen hij blééf volhouden!


 • Mijn zoontje, Jochen, wordt op 6augustus 1jaar. In de PC-kamer staat ook een park (box) voor Jochen, waar ik hem meestal in laat spelen wanneer ik op de pc bezig ben. Dan hou ik hem in de gaten en babbelen we gezellig in babytaal.
  We hebben ook 2 honden, waarmee Jochen goed op kan schieten maar die mogen van mij de PC-kamer niet binnen. Toen ze toch probeerden binnen te komen, zei ik: "Kenzo & Packo uit!"
  Waarop Jochen zei: "Uitch!" (=UIT)
  Ik keek heel verbaast naar Jochen en zei "uit", wel 10 keer na elkaar, waarop Jochen mij 10 keer na zei. Het was meteen zijn eerste woordje die hij snel uitsprak. Ik ging lachend terug aan het werk (pc).
  Toen ik even later plots "Uitch" hoorde en Jochen met zijn vingertje naar de deur zag wijzen, keek ik Jochen eerst vragend aan. Daarna draaide ik mijn hoofd naar achteren en zag hoe Kenzo zielig terug de kamer verliet. Ons zoontje wordt een klein bazeke! Maar hij zegt ondertussen ook al: "Pah-Pah" (papa) en "Mah...- Mah..." (mama).


 • Ik geef mijn zoontje van 22 maanden nog steeds borstvoeding. En ik vind het zo grappig wanneer hij na een voeding voldaan zegt: "Aááh lekke!"
  Of wanneer hij na het toeschieten van de melk, wanneer de melk niet meer zo royaal naar buiten komt, aan mij vraagt: "Op?"
  Dat zijn leuke momenten!


 • Wij hebben een seizoenplaats op een camping. Mijn zoontje van bijna 4 jaar krijgt altijd van een "opa en Oma" die ook op de camping staan, een snoepje in de vorm van een apenkop.
  Die mensen waren er 2 weken niet geweest en toen mijn zoontje zag dat ze weer terug waren, riep hij heel hard: "Mama, mama, de apenkoppen zijn weer terug!"


 • Mijn zoontje Dylan van 3 stond voor de spiegel. Hij zegt tegen mij: "Mama, ik heb blauwe ogen, hé?"
  Ik zeg: "Ja, heel mooie blauwe ogen, hoor, Dylan", waarop Dylan antwoordt: "Heb Dylan gekocht, hé!"


 • Aurelia, ons dochtertje van 19 maanden, is megablij wanneer ze nips (chips) en cowa (cola) krijgt. En de tepels van haar papa noemt ze poete (sproetjes).
  Onlangs vroeg ik haar ook of ze een zusje wou (tweede kindje op komst) en ze zei: "Baby kopen."
  Was het inderdaad maar zo simpel dat ze uit de winkel komen.


 • Een collega van mij was zwanger en ze had al een bolle buik. 's Avonds waren we tafel aan het dekken. Mijn dochter van 3 brengt een pop en legt het op mijn bord: "Allez, mama, popje eten. Dan zit er ook een kindje in uw buik!"


 • Ik werk in een dagbehandelinggroep voor jonge kinderen met spraak- en taalachterstanden. Op een dag waren we met de kinderen aan het kleuren. Er was een jongen bij die een tekening van een olifant inkleurde. Hij zei: "Kijk, een ovinantje met een grote smurf."

  Later die week viel een andere jongen op zijn knie. Al huilend kwam hij naar ons toe. We vroegen wat er aan de hand was en toen zei hij dat hij pijn had. We vroegen hem waar hij pijn had en de jongen antwoordde: "Aan mijn broek."


 • Onze Arnaud is 2 jaar en 4 maanden oud en zo fier als een gieter wanneer hij zijn saladen (sandalen) kan aandoen, zijn mekkel (melk) kan drinken, chips (cornflakes) en een boke met tuur (confituur) kan eten en met zijn caniom (camion, vrachtwagen) kan spelen.


 • Onze jongste zoontje is te vroeg geboren. Toen hij pas een dag oud was, ging mijn man met onze andere twee kinderen even bij hun nieuwe broertje kijken. Ze kwamen op de couveuseafdeling en toen zei mijn oudste zoon: "Nou, hier kunnen nog veel baby's bij want er staan nog genoeg van die glazen hokken!"


 • Op en dag waren ze ook weer mee geweest naar ons jongste kindje. Ik ging lekker met Bas buidelen en papa ging intussen met de andere twee door het ziekenhuis wandelen. Toen kwamen ze de mensen tegen die hun kindje naast onze Bas hadden liggen. Sander: "Kijk papa, die gaan allemaal naar Bas zijn ziekenhuis!"


 • Saskia had een peuterfeest gehad op de peuterspeelzaal. Toen ik na afloop vroeg hoe het was en wat ze allemaal had gedaan, zei ze: "dat weet u toch wel?"
  Ik zei: "Nee, want ik was toch thuis."
  Saskia: "Nou, dan had je er maar bij moeten zijn, hoor!"


 • Wat ook heel grappig is: Sander van 5 en Saskia van 3 hebben nog een heel simpele opvatting over trouwen. Wil je trouwen? Dan doe je gewoon samen een paar danspasjes in het rond en je bent getrouwd. Heerlijk toch?


 • Mijn petekind van 3 is een paar dagen per week bij oma en opa. Als opa moet opstaan, gaat Jannick onderaan de trap staan en roept: "Opa ,'t is tijd om op te staan. De koffie is klaar en vergeet uw bril niet!"


 • Wij waren laatst met ons dochtertje (3) in de duinen aan het wandelen. Ze was vrolijk onkruid aan het plukken tot ze een brandnetel te pakken had! Ik zeg tegen haar: "Dat zijn brandnetels en die prikken, hoor. Pluk die maar niet meer!"
  Waarop ze naar haar vader loopt en zegt: "Papa, ik had net een mafketel geplukt die prikken, hoor."


 • Gianni is op 30 juni vier jaar geworden. Het is een heel schattig ventje en hij stelt enorm veel vragen.
  We waren bij mijn moeder. Mijn jongste zus is 15 jaar en ze was chips aan het eten. Plots vroeg Gianni: "Oma, mag ik ook 'eentje krak hebben?"
  Hij bedoelde natuurlijk chips. Wij moesten allemaal lachen want hij weet nochtans dat het chips waren maar hij kon niet direct op de naam komen.


 • Mijn kleinzoon Tommy begrijpt heel goed dat ik, als oma, niet zoveel lichamelijke spelletjes met hem kan doen. Tommy zegt altijd dat hij voor mij allerlei cadeautjes gaat kopen.
  Op een dag zei Tommy: "Oma, ik ga voor jou een cadeautje kopen!"
  "Wat lief", zei ik tegen Tommy: "Wat ga je dan voor me kopen?"
  "Nieuwe benen en een nieuwe rug, dan kan oma ook met Tommy fietsen en voetballen", antwoorden hij.
  Ik kreeg er een brok van in mijn keel. Ik zag hem nog even nadenken en toen zei hij: "Enne... Ook een nieuw hoofd!"
  En ik als leuke oma maar denken: "Ik kan wel niet voetballen en fietsen, maar ik zie er toch nog wel goed uit, ondanks alles!"


 • Ik heb 2 zoontjes, eentje van 2 jaar en een half eentje van 4 maanden oud.
  Ik geef de jongste nog steeds borstvoeding en Wout, de oudste, ziet dit natuurlijk dagelijks en vind het logisch dat zijn broertje Milan de borst krijgt.
  Toen de kinderverzorgster in de kribbe hem vroeg: "Geef jij dat popje eens iets te eten", antwoordde hij: '"Moet ik de borst geven?"
  Iedereen toe van het lachen natuurlijk!


 • Mijn vriend en ik verwachten samen ons eerste kindje. Voor mijn vriend is het al zijn tweede kindje, hij heeft al een dochtertje van zeven, Julie.
  Julie en ik hebben een sterke band en vertellen elkaar veel geheimpjes. Ze had al enkele keren laten verstaan dat ze een broertje of een zusje wilde. Toen ik in februari zwanger bleek te zijn, hebben we het haar direct verteld. Ze was zeer blij met het goede nieuws, maar ze zei er wel bij: "Ik wil wel een zusje want een broertje heeft een piemeltje en dat is vies!"


 • Ik was een paar weken geleden met mijn dochtertje, Shannon van bijna 14 maanden, op visite bij een vriendin. Die vriendin heeft een zoontje van bijna 4, Dylan.
  Dylan en Shannon waren lief aan het spelen toen Dylan Shannon opeens een klap op haar hoofd gaf met een potlood. Shannon stond heel rustig op, liep naar de tuin, pakte een stuk hout, gaf hem een klap terug en speelde weer rustig verder.
  We moesten wel lachen want jeetje, ze is nog zo klein, wat zal dat worden als ze groter is? Ze bijt in ieder geval van zich af.


 • Ik zat een keer met mijn moeder en mijn zusje te praten toen mijn zusje, Leonie, begon over carnaval. Mijn moeder zei: "Och, waarom wordt je geen Chinees?"
  Waarop Leonie antwoordde: " Neen, ik hou niet van de splitsogen."


 • Ik ben de trotse moeder van Gilles, mijn zoontje van bijna 2 en een half jaar oud.
  Op een dag vroeg ik of hij mee ging naar de frituur om frietjes te gaan eten, waarop hij zei: "Flit (friet), tuurlijk."
  "Mama", zei hij: "Met naise?" (Dat is dan mayonaise.)
  Op een dag liet mijn man een windje terwijl Gilles erbij stond. Gilles zei: "Papa, toch. Kaka op de pot doen. Pas op, hé", zei hij.


 • Ik was aan het babysitten op kleuter Jens en wou met hem een spelletje spelen. Ik zei: "Wie het hoogste gooit, mag beginnen", waarop hij de dobbelsteen wel een meter in de lucht gooide!


 • Toen mijn broer en schoonzus bevallen waren van hun tweede kindje, een dochter, gingen wij meteen op bezoek en brachten hun zoontje van toen 5 jaar mee.
  De baby lag in haar bedje en er hing nog wat wit smeersel van de bevalling op haar gezichtje. Hun zoontje stond wat verdwaasd naar de baby te kijken en zei toen heel droog: "Mama, ik heb nu een mooi zusje maar ze is al wel een beetje rot, hé."
  De sfeer zat er meteen in.


Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld