Leuke uitspraken - Deel 6

, 4.021 keer bekeken
 • Ik ben 32 weken zwanger en kleuterleidster van beroep. Eén van mijn kleuters wilde eens aan mijn buik voelen, ik zei dat hij niets kon voelen omdat het baby'tje aan het slapen is.
  Daarop zei hij: "Juf, doe je mond eens open. Ik zal er eens in roepen en het zal mij dan beter kunnen horen."


 • Ons dochtertje (bijna 2) zit voorop bij mij op de fiets. Opeens wijst ze en
  zegt: "Kijk, mama, agga pot." (kijk mama, vrachtwagen kapot)
  Ze wijst hierbij naar een vrachtwagen zonder oplegger."


 • Pieterjanneke (het kindje waar ik steeds op babysit) en ik waren aan het wandelen toen er een cabrio voorbijreed. Ik zeg tegen hem: "Kijk daar eens, een auto zonder dak", waarop hij heel wijs zegt: "Maar nee, Jessica toch, dat is een décapotable."
  Ik wist zelf niet eens dat ze dat zo noemden en ben nog altijd benieuwd waar een kind van nog geen 3 jaar zulke woorden leert.


 • Hieronder een toffe uitspraak van het kindje (5 jaar) van onze vrienden.
  Toen we samen zaten te kijken naar het nieuws op tv en het over de vogelpest ging, vraagt Bram: "Mama, wat is vogelpest eigenlijk?"
  Mama: "Ja, jongen, al die kippen zijn ziek. Nu moeten ze die diertjes naar de hemel laten gaan want anders word elk diertje dat pluimen heeft ziek. Kippen, vogels, kuikentjes,..."
  Waarop Bram antwoordt: "Mama, gelukkig zijn de paasklokken voor de vogelpest gekomen want anders hadden die ook niet meer mogen vliegen."
  Wat moet je hier op antwoorden?


 • We gingen met de kinderen van de buitenschoolse opvang wandelen. We kwamen langs een veldje met allerlei dieren. Er lag onder andere een schaap in de wei. Plots zei Melanie (9 jaar): "Kijk, dat schaap zit zijn eieren uit te broeden!"


 • Ik heb enige jaren geleden een relatie gehad met een man die zelf al een dochtertje had. Ik had voorgesteld om naar het shoppingcenter te gaan. Er was daar iets te doen van Playmobiel en zo kon ik haar ook leren kennen.
  Daar aangekomen, vroeg ze aan mij of ik ook kindjes had, waarop ik nee antwoordde. Daarop repliceerde ze: "Dan moet jij met mijn papa trouwen!"


 • Ik zit met mijn oudste zoon Silvano (toen 4 jaar) en mijn andere zoontjes Lorenzo (toen 2 jaar) en Romano (toen 1 jaar) in het babyfotoalbum te kijken van hen en van mijzelf met een heel dikke buik. Ik zeg tegen Lorenzo: "Kijk, daar zat jij bij mama in de buik."
  Silvano vraagt me: "Mama, waar zit ik dan", waarop ik naar een foto wijs waar hij in de buik zat. Goed nadenkend zit hij even te kijken en vraagt daar: "Heb jij mij toen opgegeten?"


 • Toen ik nog volop aan het werk was, belde ik vaak mijn dochter even op wanneer ik thuiskwam van mijn werk. Het was midden in de winter en het was koud. Toen ik belde, nam mijn kleindochter van nog geen 2 jaar oud de telefoon op. Ik zei: "Brrrrrr, oma heeft het koud", waarop zij zei: "Even wachten, oma. Rosita doet de kachel omhoog" en ze liep naar de thermostaat en zette die hoger. Daarna kwam ze terug, nam de telefoon en vroeg me: "Is oma nu al warmer? Rosita heeft de kachel aangedaan."
  Ik heb haar toen gezegd: "Oma heeft het nu lekker warm", waarop zij weer met trots zei: "Rosita is wel lief, hé, oma."
  Ik zei: "Zeker weten, meid van me."


 • De juf loopt bij iedereen langs en tikt een keer op de schouder van elk kind, zodat ze kan zien hoe de leerling schrijft. Ze moeten dan een regel netjes schrijven terwijl de juf kijkt.
  Bij mijn dochtertje Melanie liep ze langs en tikte per ongeluk een paar keer op haar schouder, waarop Melanie vroeg: "Moet ik nu de hele bladzijde schrijven?"


 • Lief spelen?
  Wij hebben een zoon van 7 jaar en een dochter van bijna 4. Op een zaterdagochtend waren ze samen aan het stoeien. Het ging er nogal ruw aan toe. Ze konden maar niet van elkaar afblijven. Na verschillende waarschuwingen van mijn kant was het huilen geblazen. Onze dochter had onze zoon tegen de salontafel geduwd en hij had hierbij zijn schouder bezeerd. Ik zei: "Dat komt er nu van! Hadden jullie maar naar mij moeten luisteren!"
  Onze zoon liep boos naar boven en onze dochter zei: "Zo, die is weg!"

  Seksuele voorlichting
  Onze zoon van 7 vraagt me soms hoe de kindjes in de buik van de mama komen. Tja, hoe leg je dat uit? Hij weet van zaadjes en eitjes: dat de papa zaadjes heeft en bij de mama in de buik moeten om bij het eitje te komen. Zijn vraag: "Hoe komen die zaadjes bij de mama in de buik? Plast de papa die in mond van de mama? Of in de navel?"
  Daar sta je dan met je seksuele voorlichting!


 • Toen we met onze cabrio een tochtje naar zee maakten, zei Heleen (3) plots: "Zeg, mama, zitten wij nu in een kabeljo?"
  Waarop Noa (5) antwoordde: "Nee, zus, we zitten in een zonder-dak-auto!"


 • Ik wou jullie even laten weten wat mijn kleine zusje van bijna één jaar gisteren uitkraamde...
  Ik was rustig binnengewandeld bij ons thuis en ik ging met haar naar ons papa. Ik zeg tegen haar: "Zeg is: 'dada, papa...'"
  Zij: "Aappp!"


 • Ik ben een trotse mama van een dochtertje van bijna 5.
  Toen ze een jaar of 3 was, zei ze altijd: "Ik wil een boterham met samali" (salami).

  Ik leerde mijn nieuwe vriend kennen. Toen we gingen samenwonen, vroeg mijn dochtertje wanneer mijn vriend met me ging trouwen. Toen ik haar vroeg: "Waarom moet papa Wim met mama trouwen?", dan zei ze: "Ge woont toch samen!"

  Toen ik zwanger was, zei ze: "Ik wil een zusje."
  Mijn vriend zei: "En ik een broerke", waarop mijn dochtertje zei: "Dan moet je dat maar aan u papa vragen, hé!"


 • Laatst had ik het vlees van mijn dochter van drie stukken gesneden. Maar blijkbaar had ik twee stukjes niet goed doorgesneden en die hingen nog aan elkaar. "Kijk, mama, mijn vlees ligt in de knoop", zei ze toen ze een stukje prikte en er nog een ander stukje aanging.


 • Toen ik zwanger was van ons jongste zoontje Yonah, was onze andere zoon Liam 4 jaar. Ik was een maand of 7zwanger toen Liam wou weten of het kindje in mijn buik hem kon horen. Ik legde het een beetje uit dat het wel kan en zo. Toen nam hij plots mijn gezicht vast, trok mijn mond wijd open en riep naar binnen: "Broertje, je mag komen! Dan kan ik met je spelen!"
  We moesten allemaal verschrikkelijk lachen. Liam dacht echt dat Yonah hem zo kon horen. Zo zie je maar hoe kinderen soms denken, hé.


 • Wij zijn met drie zussen van 25, 23 en 8 jaar oud. De middelste zus noemt Anja. Toen Anja enkele jaren geleden aan de jongste vroeg wat we gingen eten en ik antwoordde: "Lasagna", riep ze: "Nee! We eten niet ons Anja!"


 • Mijn petekindje van 2,5 jaar oud vroeg me een week geleden of de baby in mijn buik ook beentjes heeft. Ik vertelde hem dat de baby beentjes en armpjes heeft, waarop hij dan vroeg of de baby ook schoentjes aanhad. Ik zei dat de baby nog geen schoentjes droeg, waarop hij dan vroeg: "En pantoffeltjes dan?"
  Ik heb hem dan uitgelegd dat de baby nog geen kleertjes of schoentjes aanheeft en dat hij nog in zijn blootje in mijn buik zit. Hierop maakte hij de opmerking: "Dan zullen we maar snel kleertjes gaan kopen!"


 • Mijn zoontje van vier jaar had net een griepje gehad en hij had nog wat last van zijn oogjes. Hij zei: "Mama, dit oogje doet zeer."
  Ik zeg tegen hem: "Dan doe je je oogje toch even dicht", zegt hij: "Ja, maar dan gaat mijn andere oogje ook dicht en dat wil ik niet?"
  De dot!


 • Toen ik net van mijn dochter Chelsea bevallen was, gaf ik borstvoeding. Mijn zoon Gilian vroeg waarom Chelsea aan mijn borst knabbelde. Ik zei tegen hem: "Daar komt melk uit en je zus drinkt dat."
  Een paar dagen later waren we bij mijn schoonmoeder. Toen ze zei dat ze nog naar de winkel moest om melk, gaf Gilian haar als antwoord: "Moma, je moet niet naar de winkel. Mama heeft melk in haar borsten. Vraag of je een beetje melk mag hebben!"
  Wat antwoord je nou daarop?


 • Iedere morgen haal ik mijn man uit bed want hij heeft nogal moeilijk om eruit te geraken. Na een paar keren te roepen, zei ik: "Schat, nu wordt het tijd dat je eruit komt, anders kom je te laat", waarop mijn zoon riep: "Ja, schat, nu wordt het echt tijd, hoor. Je mag niet te laat komen. Haast je maar, schat!"


 • Gilian is 3 jaar en een moeilijke eter. Een paar weken geleden zitten we aan tafel en zegt mijn man: "Nu heb ik echt, echt genoeg maar het was heerlijk!"
  Zegt mijn zoon: "Mama, ik heb ook genoeg", waarop ik zeg: "Neen, jij eet je bord leeg en als je het niet doet, word ik heel boos."
  Hij antwoordt hierop: "Mama, maak je niet zo druk. Het was heerlijk, hoor!"
  Kinderen nemen werkelijk alles wat er gezegd wordt over.


 • Onze dochter Robine is 4 jaar oud en zit in de eerste kleuterklas. Het is een klasje waarin meer dan 10 meisjes zaten slechts twee jongens. Eén van de jongens droeg nog een pamper. Toen hij een nieuwe pamper aan moest, stonden de andere kindjes te kijken. Eén
  van de meisjes riep: "Kijk, hij heeft een staartje!"
  Waarop het andere jongentje vroeg: "Waar?"


 • Als Sven zijn sjaal om moet doen, zegt mijn zusje altijd: "En ook de sjaal om..."
  Ze spreekt het dan uit als: "Sjhalom."
  Laatst was Sven bij mijn moeder, zijn oma, toen hij tegen haar zei: "Sjaalom af."

  Als het donker is en er zijn sterretjes dan zegt Sven altijd dat opa daar is. Ons vader is vorig jaar namelijk overleden en mijn zusje heeft hem toen verteld dat opa nu een sterretje is.


 • Valérie hoort mama en papa zeggen dat de buurvrouw een kindje gaat krijgen, maar dat het eigenlijk helemaal niet gepland was? Verontwaardigd zegt ze: "Mama, kindjes worden niet geplant, ze worden geboren!"


 • Toen mijn dochter van 4 nog maar 2 jaar oud was, pakte ik een lampje om in de luster te draaien. Toen ze dat zag, zei ze: "Amai, zo een groot pilleke voor mama haar poep."
  Ze dacht dat het een grote zetpil was.

  Rond diezelfde tijd zei ik altijd tegen haar dat ze niet mocht lopen of dat ze anders zou vallen. Toen ze op straat een jongen zag joggen, riep ze hem na: "Neen, meneer, niet lopen! Anders ga je vallen!"


 • Mijn jongste dochtertje van 2,5 jaar was in haar badje geweest. Ik deed haar pamper aan en zei al spelend: "Zo'n dikke billekes, mama gaat uw billekes opeten."
  Ze antwoordde:"Neen, mama, mijn billekes nie op panneke in vuur doen, anders doen Yasmientjes billekes pijn. Nie opeten, hé!"


 • Mijn neefje van 3 bestudeerde aandachtig mijn wenkbrauwen en vroeg: "Waarom heb jij van die veertjes boven je ogen?"


 • Ik was samen met mijn dochter van twee bij mijn schoonouders. Nadat ze even bij oma op schoot had gezeten, springt ze van de bank. Ze gaat op de bank tegenover oma zitten en trekt een vies gezicht. Ik vraag haar wat er is en ze zegt dat oma stinkt. "Ja, ze stinkt uit haar mond."
  Erg, hé? We lagen dubbel van het lachen en oma kon er gelukkig ook om lachen.


 • Toen mijn zoontje drie en een half jaar was, heb ik een miskraam gehad. Helaas heeft hij toen alles meebeleefd. Een half jaar later waren we bij de Maxis toen hij vroeg: "Mam, kopen we nu ook een baby", waarop ik hem dus heb uitgelegd dat baby's niet te koop zijn en dat ze in hun mama's buik groeien.
  Nu heb ik pas weer een miskraam gehad en daar heeft hij niks van meegekregen althans dat dachten we. Twee à drie dagen nadat het gebeurt was, zei hij tegen me: "Mama, als er nu weer een baby in je buik zit dan moet ie wel hard zijn, hoor. Want dan kan de baby niet meer doodgaan als ik op je buik klim."
  Zo zie je maar, ook kleine potjes hebben grote oren?


 • Mijn dochtertje van 2 wil mama steeds helpen met de tatas (afwas) en overdag is ze coucou (wakker).


 • Ik ben de trotse mama van 2 zoontjes, Jason 5 maanden en Mike 3 en een half jaar oud. Momenteel gaat de woordenschat van Mike enorm vooruit, vooral sinds hij naar school gaat.
  Gisteren vroeg mijn man nog aan Mike: "Mike, zie je mij nog graag", en prompt kreeg hij als antwoord: "Een beetje."
  Mijn man antwoordde:"Allez, Mike, een beetje maar?"
  "Ja, papa, een beetje heel ontzettend veel", en met ondeugend blinkende oogjes stond hij daar zo lekker in zichzelf te lachen. Het stond gewoon op zijn gezichtje te lezen (ja, die heb ik lekker beetgenomen). Het zijn toch schatten, die kapoentjes, hé.


Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld