Leuke uitspraken - Deel 5

, 3.997 keer bekeken
 • Mijn zoontje Giordano (3 jaar) mocht met ons buurmeisje mee naar de stad. Na het winkelen gingen ze even wat drinken op een terrasje. Het buurmeisje vroeg: "Giordano, wil jij ook wat drinken?"
  "Ja, hoor", zei hij, "doe maar een appelsap en een tosti!"


 • Ik sta met mijn oppaskinderen (een tweeling van 4 jaar) in de supermarkt. Een mevrouw voor ons zegt tegen de kids: "Wat lijken jullie op elkaar", waarop een van de twee zegt: "Weet u dat u een oorbel in uw tong heeft?"
  Leg dan maar zonder te lachen uit dat het een tongbel is.


 • Het zoontje van mijn vriendin (toen 6 jaar) vroeg in de auto aan oma: "Oma, als jij dood bent, krijg ik dan jouw portemonnee?"
  Oma antwoordde: "Natuurlijk, jongen."
  Het was even stil maar toen vroeg hij: "Oma, wanneer ga jij dood?"


 • Mijn kleine nichtje van 2,5 jaar heeft het heel lang gehad over likkebeesjes in de plaats van lieveheersbeestjes.


 • Toen ik klein was, zat er in de kamer een apparaatje in het stopcontact om de muggen mee te verdrijven. Dit was een toestelletje waarin dagelijks een nieuw kaartje ingebracht moest worden.
  Op een avond voor het slapengaan zei mijn broer tegen mijn moeder: "Moeke, je moet nog zo'n tapke in mijn poep steken tegen de muggen?"


 • Mijn dochter Suzanne van 5 zag een dode vogel liggen op weg naar school. Wij bleven dus even staan met de kinderen en ze vroegen mij hoe het kwam dat hij dood was. Ik zei: "Nou, misschien was de vogel ziek of oud en dan kunnen ze dood gaan."
  Mijn dochter zei: "Mama, dat is een oma vogel!"
  Ik vroeg: "Hoe weet je dat?"
  Suzanne: "Kijk maar, haar stokje ligt ernaast!"


 • Mijn dochter Ilse van 2 jaar heeft het altijd over appelsoep als ze appelmoes wil hebben en sinds kort wil ze mama helperen met koken en een tulp is niet een tulp, maar een bloem.


 • Onze zoon van vier was heel gelukkig toen er nog een broertje bijkwam. Tijdens de zwangerschap had hij meermaals gevraagd wat de baby in mijn buik aan het doen was. Als broertje stampte, antwoordden we dat hij aan het spelen was.
  Toen zijn broertje eruit kwam, vroeg hij ons waar de auto's waren waarmee hij in de buik had gespeeld. Hij dacht dat er auto's in mijn buik zaten om mee te spelen.


 • Een paar uur na de geboorte van Thomas kwam mijn schoonmoeder met mijn tweejarig zoontje de ziekenhuiskamer binnen. Op dat moment was Thomas juist aan het drinken bij mij. Robbe keek heel verontwaardigd en riep: "Nee, Thomas, je mag mama niet opeten!"


 • Toen mijn dochter een jaar of 2 was, zat ze in de keuken te spelen met een puzzel. Na een tijdje kreeg ze er genoeg van en liet alles liggen. Ik zei haar dat ze moest opruimen als ze gedaan had met spelen maar dat wou ze niet. Toen ik haar zei: "Als je nu niet opruimt, pak ik je puzzel op en smijt hem buiten, hé!"
  Waarop ze naar de deur liep, die voor mij opendeed en zei: "Ja, doe maar, mama... Ik ga kijken!"


 • Haedewych (21 maanden) vindt het af en toe nog reuze gezellig aan de borst. Het gebeurt dan ook regelmatig dat zij, in een volle trein of op een andere plek waar veel vreemde mensen zijn, op mijn schoot klimt, me half ontkleedt en luidkeels roept: "Mama, tjui uit! Tieten!"


 • Ik sta voor de klas en de 7-jarige Michael heeft pas het kerstverhaal gehoord. 's Middags zit hij naast me en vraagt: "Hé, juf, wil jij ook een kindje?"
  Ik was net met de pil gestopt en kon dus vol overtuiging antwoorden: "Nou, graag!"
  "Nou", zegt hij: "dan vraag je er toch even een aan God."


 • Toen mijn twee neefjes (6 en 2 jaar) te horen kregen dat ze er een zusje bij hadden, barste de oudste in huilen uit. De jongste keek verschikt naar zijn grote broer en begon ook te huilen. Toen ik hen vroeg waarom ze huilden, kreeg ik als antwoord: "Wij wilden een broertje. Waarom heb je geen jongentje gemaakt?"


 • Mijn dochtertje Rozemarijn (4,5 jaar) vond het zielig dat onze poes Stumperd helemaal alleen was en geen andere poezenvriendjes had. Ik vond dit zo lief gezegd dat ik een jong poesje erbij had gekocht. Maar toen ik weer thuiskwam, bleek het niet meer nodig te zijn want ze wilde zelf wel even voor een poes spelen.


 • Toen ik het met mijn zoontje Torsten (3 jaar) over Chinezen had, wilde hij weten waarom die mensen "splitsogen" hebben.


 • Mijn neefje Ayhan vroeg laatst aan zijn moeder: "Mam, wanneer ben ik geboren?"
  Zijn moeder zei de datum van zijn verjaardag. En Ayhan zei: "Ooochh, mama, wat goed van jou. Dat is precies op mijn verjaardag!"


 • Celine (13 maanden) tegen onze hond toen die niet wou doorlopen: "Kom op!"


 • Gisteren vroeg Robin (3 jaar) om een mandarijntje. Ik gaf hem een clementine met een steeltje en 2 blaadjes aan. "Eek, mama", zei Robin, "ik eet dat niet op. Er zit nog een plant aan!"


 • Toen ik net bevallen was van ons tweede kindje Jente, zat Jamie al in de kleuterschool. Daar zong de juf 's middags een liedje voor de kindjes die bleven eten: " Smakelijk eten, lieve kindjes, de juf heeft de bordjes op de tafel gezet, eet maar vlug uw buikje rond het is zo lekker en het is gezond."
  's Avonds zong Jamie voor Jente: "Smakelijk eten, lieve Jente, ons mama heeft haar borsten al klaargezet?"


 • Ik ben 40 weken zwanger van ons derde kindje.
  Gisteren sta ik met onze (nu nog) jongste dochter onder de douche, toen ze ineens zei (en ik dacht dat ze over de baby in de dikke buik begon): "Aaaah, als ik later groot ben net als jou, dan heb ik ook zo'n lekkere zachte."
  Ze bedoelde dus iets helemaal anders dan de baby in mijn buik.


 • Mijn broertje (3jaar) ging met mij naar de winkel. Ik vroeg aan de winkelbediende: "200 Gram jonge kaas."
  Weet je wat mijn broertje vroeg? "Wanneer ik eens meisjeskaas kocht?"
  Hij dacht dat jonge kaas een jongen was en dus bestaat er volgens hem ook meisjeskaas.


 • Onze dochter Remke van bijna 16 maanden oud, begint stilletjes aan woordjes te leren. We wilden haar het woordje "fiets" leren. Ze zei prompt: "Tits" (Engels voor borsten).


 • Wij hebben een dochtertje van drie jaar. Elke zaterdag komt mijn vader Femke halen om te gaan wandelen met de honden. Normaal komt hij om 10:00 uur 's morgen, maar nu had hij zich verslapen.
  Toen hij Femke kwam halen, vroeg Femke aan opa: "Ben je de weg kwijt geraakt dat je zo laat bent?"


 • Onlangs zei mijn dochtertje, in de badkamer toen ik me aan het afdrogen was: "Mama als Amber groot is, ik ook mama zijn en borstjes krijgen, hé."


 • Mijn zoontje van 5 en mijn dochtertje van bijna 3 zaten in de wagen op weg naar school. De radio stond aan. Het was juist het journaal en het ging over asielzoekers. Vraagt mijn zoontje opeens: "Mamaatje, wat zijn dat azijnzoekers?"


 • Ik kwam de auto uit, liep naar de voordeur en mijn dochter Dyantha rende mee. Vlak bij de deur heb ik een grote bloembak staan waar ze bijna in viel. Dus ik zeg: "Dat kan toch niet in de bloembak."
  "Nee, hé, mama, want ik ben toch geen bloemetje!"


 • Vorige week was Tabita aan het toveren.
  Ik verstopte een zakdoek in mijn hand en deed of ik die uit haar oor toverde. Een paar ogenblikken later stond ze ook met die zakdoek aan mijn oor te prutsen. Ik riep natuurlijk: "Wat haal jij daar uit mijn oor?"
  Zei Tabita heel normaal: "Vuil!"

  Ik ben nu 14 weken zwanger en Tabita vroeg heel onverwacht: "Mama, wanneer kopen wij nog eens een baby?"
  Ik zei haar dat ze een baby'tje kreeg voor haar verjaardag omdat ons kleintje verwacht wordt ergens rond haar verjaardag.
  Ze vertelde het verhaal aan oma en oma vroeg: "Groeit dat baby'tje dan in mama's buik?"
  "Tuurlijk niet", zei Tabita, "dat baby'tje is wel voor MIJN verjaardag, hé! Dat groeit in mijn buik!"


 • Mijn zoon Nathan, net 3, zingt: "Sinterklaas kapoentje,
  gooi wat in mijn schoentje,
  gooi wat in mijn kaplaars,
  dank u, Sinterklaasje!"


 • Ons zoontje van twee, Daan, ging een paar weken geleden mee toen we de eerste echo van ons tweede kindje kregen. Toen hij die eerste, ontroerende beelden zag, was zijn reactie: "Kijk aap!"
  Natuurlijk schoten we allemaal in een lach en zo is dit bijzondere momentje nog specialer geworden!


 • Het klinkt misschien raar maar onze twins zijn 10 maanden en de oudste zegt: "Papa."
  Als ik dan mama zeg zodat hij het na kan zeggen, kijkt hij me aan of ik compleet gek ben geworden. Papa is dus zijn favoriet, dat blijkt wel weer!


 • Mijn dochter van 3 jaar gaat naar de kinderopvang. Maar wanneer ze vraagt waar ze heen gaat, zeg ik: "We gaan naar Baloe."
  Toen zei Celeste: "Ik wil niet naar Elly (een van de leidsters), die vind ik niet leuk."
  Ik dacht: "Toch maar even verhaal halen bij Elly."
  Dus vroeg ik aan haar of Celeste ook naar tegen haar deed. "Nee hoor", zei Elly, "niets aan de hand!"
  Toen zei Celeste: "Nee, mam, dat was toch maar een grapje!"
  Je kan je wel voorstellen dat ik op dat moment wel door de grond kon gaan. Zo jong en toch nog zo bijdehand, die peuters!!


 • Hallo,
  Ik ben Ann en ben trotse tante sinds 4/07/2001. Mijn zus is namelijk bevallen van een dochtertje: Brinte. Ze is nu al 1 jaar, loopt en begint dingen te brabbelen en na te bootsen.
  Als je haar vraagt: "Brinte, waar is jouw sexy kontje", dan slaat ze in volle overtuiging op haar poepje. Als je zegt: "Ik weet niet", dan haalt ze haar schouders op en als ze gedronken heeft, zegt ze:"Aaaaaaa..."
  Het is echt leuk en grappig om ze bezig te zien.


 • Toen ik nog in het kleuteronderwijs stond, kwam Joris van vier jaar naar me toe en zei: "Stijn zijn mama zegt dat we veel spinazie moeten eten omdat er ijzer in zit en dat we daar sterk van worden. Maar dat kan toch niet, hé, want ijzer kunnen wij niet bijten!"
  Dat noem ik nou nog eens logisch redeneren, haha.


 • Ik douche altijd met de badkamerdeur open. Toen ik me stond af te drogen, bekeek onze Robin van 4 jaar me van top tot teen aan en zei toen: "Mam, wat zit je baard laag!"
  Mijn man en ik lagen helemaal dubbel van het lachen.

  Het weekend erna waren oma (mijn moeder) en mijn oma op bezoek en Robin vraagt hen in al zijn onschuld: "Oma's, hebben jullie ook een baard?"
  Zegt mijn oma heel gevat: "Nee, Robin, kleine oma heeft een sikje!"
  Wij lagen weer helemaal in een deuk en Robin lachte nog het hardst.


Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld