Leuke uitspraken - Deel 4

, 3.934 keer bekeken
 • Mijn dochter van 5 jaar ging laatst bij opa en oma logeren. Ze vond het nogal lastig dat ik wegging dus ik zei voor de grap tegen haar: " Enne... opa en oma niet teveel plagen, hé?"Ze antwoordde: "SST, dat mag je niet zeggen. Dat is nog een verassing, hoor!"Lief, hé?
 • Toen ik vroeger nog oppaste, was er een jong meisje dat ik op een gegeven moment naar bed wilde brengen. Ze zei: "Nee, dat kan niet want de televisie is nog open!"Ze bedoelde: staat nog aan...
 • Een paar weken na de geboorte van haar broertje Jelle, zei mijn dochter van vijf, toen ze me onder de douche zag, dat ik nog wat plooitjes weg moest strijken aan mijn buik. Ik moet dus nog veel buikspieroefeningen doen.
 • Een klein uitspraakje van Orson (20 maanden).Wanneer hij zijn flesje drinkt en hij is voldaan, zegt hij telkens: "Op", zelfs als er nog wat overblijft.Zijn papa zei: " Nee, als het flesje niet helemaal op is, zeg je: ik heb genoeg.""Ik ook", zei de kleine sloeber! smile.gif
 • Mijn zoontje heet Pieterjan. We waren op bezoek bij vrienden. Zij hebben een dochtertje van 3 dat plots tegen haar mama zegt: "Mama, waarom heet dat kindje PieterJAM? Jam is toch om op de boterham te doen, dat is toch geen naam voor een kindje?!"Dus nu roep ik soms niet Pieterjan maar Pieterconfituurke!
 • Toen mijn zoon 2 was, was hij weg van Bassie en Adriaan.Toen we naar de nieuwe caravan van oma gingen kijken, riep hij: "Mama, oma heeft een Bassie-auto!"
 • Ons Chary is op 30 augustus 3 jaar geworden. We zijn met haar naar Warner Bros gegaan in Duitsland.Toen we daar aankwamen, was er een stoet bezig van de Hollywoodsterren. Batman wou haar een handje geven, maar ze was er bang van.Nu vroeg mijn moeder onlangst aan haar of ze Batman een handje had gegeven, waarop Chary zei: "Ha, natuurlijk niet! Batman is bang van Chary!"Maar het was natuurlijk wel andersom. Dit was toch wel even een lachmomentje.
 • Hier een erg leuk gesprekje dat ik gisteravond met zoonlief voerde over de komst van de baby.Jesse maakte zich ergens toch wel een beetje druk over de borstvoeding. Hij vroeg: "Mam, heb je als de baby er is nog wel genoeg borsten over om melk te geven?""Ja, hoor", antwoordde ik. "Tja", concludeerde hij: "en anders moet je maar even op de zonnebank gaan liggen, dan krijg je wel weer melk." (?!?)Vraag me niet waar hij dat vandaan heeft, maar ik moest er erg om lachen.
 • Mijn vader heeft altijd erg veel moeite om meteen aan tafel te komen wanneer het eten klaar is.Zo ook 30 jaar geleden toen mijn broer 4 jaar oud was. Mijn moeder: "Eten!"Mijn vader: "Ja, ik kom eraan!"5 Minuten later... Mijn moeder: "Kom je nou eten?"Mijn vader: "Ja, ik kom eraan!"5 Minuten later zegt mijn moeder tegen mijn broer: "Ga maar tegen je vader zeggen dat ik erg teleurgesteld ben."Mijn broer rent naar m'n vader en zegt: "Mama is erg voor-de-lul-gesteld!"
 • Wij gingen samen met de tantes en de kinderen naar de Efteling. Daar zaten we, klaar om een ritje te maken op een paardenmolen. De volwassenen en Tuur, mijn neefje van 2 jaar, zaten in een koets en daarachter zaten de twee grotere kindjes op een paard. Aangezien de molen nogal hard draaide, riepen we naar de achter dat de kinderen zich goed aan de oren (van het paard) moesten vasthouden. Plots zagen we dat Tuur zijn eigen oren goed vasthield en zo bleef zitten!
 • We zaten samen in een gezamenlijke kerkdienst (met circa 500 mensen). Zoals altijd was er de hele samenkomst door vrij veel geroezemoes. Tot het moment dat er gevraagd werd om te bidden in stilte. Het werd doodstil, totdat Lois (4 jaar) haar stemmetje opzette: "Mam, dat is nog eens lekker rustig, hé?!", meteen volgde er een gegrinnik en geroezemoes.
 • We waren een ritje met de auto aan het maken en mijn dochter van 4 zat naar buiten te kijken. Ineens zegt ze: "Mama, kijk daar lopen dalmatiërkoeien."Hahaha, was wel leuk opgemerkt, wit met zwart gevlekt net als in de film van de dalmatiërs.
 • Hier is een uitspraak van mijn buurmeisje.Haar oudere zus is in mei jarig en op een keer vertelde de moeder dit.Waarop zij reageerde met: "Mama, wanneer mag ik in jou jarig zijn?"
 • Ik was 3 of 4 jaar oud (nu ben ik 24 en zwanger van mijn eerste) toen ik de slaap kamer van mijn ouders inliep terwijl ze lagen te vrijen. Ik had dat natuurlijk niet door maar zag wel de verpakking van het condoom op het nachtkastje liggen. Mijn reactie was: "Blech, mam, dat dropje lust ik niet."
 • Ik was ongeveer 6 jaar toen ik een beetje seksuele voorlichting van mijn ouders kreeg want waar komen die baby's toch vandaan? Mijn moeder deed erg haar best om het uit te leggen in een voor mij begrijpelijke taal en vertelde het verhaal van de zaadjes en de eitjes. Maar ik was natuurlijk een kind en verhoogd associatief. Ik legde de link tussen zaadjes en pitjes, in een appel zitten immers pitjes/zaadjes. It's the same thing. En wat doe je met pitjes en zaadjes? Opeten natuurlijk. Dus mijn conclusie na de uitleg van mijn moeder was: "Dus papa heeft pitjes, die eet mama dan op en dan komt er een baby in de buik?"
 • Toen mijn dochtertje net 2 jaar was, werd haar buurmeisje Esmee geboren.
  Ik had Esmee op schoot en vroeg aan mijn dochtertje: "En hoe heet de baby nou? Es..."Mijn dochtertje maakte af: "Kimo."Eskimo dus.
 • Ik wilde jullie even laten delen in een complimentje van mijn zoon.We zitten gezellig aan tafel te eten, zegt Cor (7 jaar) opeens: "Mam, jij ziet er helemaal niet uit als 28."Ik vraag blij: "O, nee, hoe oud dan?"Zegt die slimmerd: "Meer als 50 jaar."Nou, dank je wel.
 • Mijn zoontje Elias is bijna 2 en praat al heel vlot. De "K" en de "L" blijven echter een probleem. Zo waren we een keer in de winkel. Ik had een doos Plopkoeken in de kar gelegd. Elias had het gezien en riep luid: "Mij wil poepen!"
 • Hier volgen een paar erg leuke en kinderwijze uitspraken van mijn oudste zoon van 4:- "Mam wil je even op mijn flippo's passen, anders kwijt ik ze raak."- Mijn tante vertelde aan Jesse dat ze ook oma ging worden. Hij kijkt haar bedenkelijk aan en zegt: "Dat kan helemaal niet want jij hebt geen opa. En opa's gaan eerst bij de oma's in de buik en dan komen er kindertjes." De verschillende generaties zijn blijkbaar nog niet helemaal duidelijk.
 • Een vriendje van Jesse, Jordy genaamd, meldt mij op een warme ochtend: "Ik mag nog geen ijsje van mijn moeder", waarop ik hem vraag: "Waarom niet?""Nou," zegt Jordy heel serieus, "het is nog veel te 's morgens."
 • Onze oudste zoon van 2 jaar en 4 maanden was frietjes aan het eten. Nu gebruiken wij vaak curieketchup, dus hij zei: "Ikke ook kutteket."Toen moesten we wel even lachen.Nog een paar leuke (vinden wij): ijrebij (aardbei), bankie (banaan) en tujebies (Teletubbies).
 • Ik was een jaar of 4 toen ik moest voorlopen op een trouw. Ik kon geen minuut stil zitten in de kerk en had dorst. Mijn mama kwam me halen en ik zei: "Mama, ik heb dorst."Ik zei dit een paar keer en elke keer luider. Totdat mijn mama zei: "Zoetje, ze hebben hier geen drinken."Op dat ogenblik stak de priester de kelk met de wijn omhoog en ik riep uit volle borst: "Zie je wel dat ze hier drinken hebben!!!"Iedereen had het gehoord en lag plat van het lachten.
 • Mijn neef komt met zijn zoontje op kraamvisite om onze kleine Anne, hun achternichtje, te bewonderen. Verwonderd vraagt Youri van vier zich af, of hij eigenlijk ook een voornichtje heeft.
 • Twee van mijn neefjes zitten achteraan in de mono-volume, die nog geen airco had.Het was een hete dag en dus draaien ze dus beide achterramen helemaal open, waardoor de wind naar binnenzoeft.Boris, het neefje dat op de achterste bank zit, roept naar diegene die op de eerste bank zit: "Zeg Siemon, doe die ramen eens wat meer dicht, jong. Straks krijg ik hier de windpokken!"
 • Toen ik een jaar of zes was, verlangde ik heel erg naar een zusje. Maar telkens als ik om een zusje vroeg, antwoordde mijn moeder dat dit niet kon.Niet kon?! Verschillende vriendjes hadden wel een zusje/broertje, dus waarom ik niet?Op een dag stond ik daar weer... met dezelfde vraag... maar ik liet me deze keer niet zomaar afwimpelen. Dus zegt mijn moeder, om er toch maar een uitleg aan te geven: "Lieveke, mama heeft geen centjes voor een zusje."Ze stond wel even versteld van mijn antwoord. "Toch wel, mama, ik heb ze toch horen rammelen toen je de bakker betaalde."En ja, hoor een jaartje later had ik mijn zusje...
 • Ik heb 2 stiefkindjes Aldwin (5,5 jaar) en Robin (net 3).Robin wil constant gepakt worden maar omdat we niet steeds de tijd hebben, om hem te pakken en mee te spelen, zeiden we soms: "Robin, wat ben jij soms toch een seutje."Nu zegt hij sinds enkele weken met het meest adorabele gezicht: "Mama Natascha, je moet mij pakken want ik ben een seut!"
 • Toen mijn zoontje twee jaar oud was en we bij oma op bezoek waren, keek hij heel verbaasd. Oma had gewerkt en ze had een panty aan (heb ik zelf nooit aan). Vol verbazing pakte hij de panty tussen duim en wijsvinger en riep uit: "Oma heeft een zak om haar benen!"- Ook vroeg hij eens: "Gaan we nu boodschappen doen bij Gabber Hein?" (Albert Hein)"En brengen we dan de lege flessen naar Dirk zijn Broek?"- "Oma, hou je me goed vast? Ik heb geen nummerbord en dan weet een ander niet dat ik bij jou hoor."- "Oma, zie je die zon door de bomen klepperen?"Hij zag de zon door de bomen en de blaadjes bewogen in de wind.
 • Onlangs kuierden mijn bijna 5- jarig zoontje en ik op de zeedijk in Knokke, toen plots al zijn aandacht uitging naar een zéér corpulente dame in bikini."Mama", zei hij, "dat is toch zeer raar, hoor. Hoe komt het dat die mevrouw haar baby'tje in haar rug groeit en niet in haar buikje?"Tja, daar sta je dan als mama. Het was niet zo evident om dan direct een pasklaar antwoord te vinden, hoor!
 • Robin is zijn bal kwijt. Grote broer Marco helpt mee zoeken. Even later komt Marco bij mij verslag uitbrengen: "Mama, we vinden Robins bal nergens meer. Hij is speurloos."
 • Erg gelachen om Bram, de zoon van een vriendin. Ze wil Bram graag netjes leren praten dus Bram mag geen "chippies" en "koekies" zeggen, hij moet netjes "chipjes" en "koekjes" zeggen.Toen oma met Smarties op visite kwam, vroeg Bram dan ook keurig: "Oma, mag ik smartjes?"
 • We zijn op bezoek bij opa en oma en zitten in de kamer koffie te drinken. Niels (bijna 2,5 jaar) loopt naar oma, pakt een haaknaald van de tafel en vraagt: "Oma? Wat is dit?"Oma: "Een haaknaald."Niels: "Ooh!"Niels loopt naar mama en vraagt: "Mama? Wat is dit?"Mama: "Een haaknaald."Niels: "Ooh!"Niels loopt naar Opa en vraagt: "Opa? Wat is dit?"Opa: "Een haaknaald!"Niels: "Goed zo, opa! Dat weet je al! Heel erg goed!"
 • Mijn broer speelde vroeger altijd met hetzelfde jongetje bij oma in de straat. Op een gegeven moment komt hij helemaal overstuur binnen: "Oma, Erik heeft mij een klap gegeven", waarop mijn oma zegt: "Je hebt hem toch wel een klap terug gegegeven, hé?"Mijn broer: "Ja, wat denk jij dan? Ik ben toch zeker niet gesodemiederd!"
 • Een kennis van mij heeft een jongetje van 9 jaar met het Down Syndroom. Nu hebben zijn ouders een auto ongeluk gehad waarbij zij met hun auto tegen een andere auto botsten. Toen zei hun zoon: "Mama, zullen wij nog een keertje in de botsauto's."
 • Toen ik 2 was, was mijn oma 45.Ik vroeg aan haar: "Oma, hoe kom jij aan al die kreukeltjes in je gezicht?".Waarop mijn broer van 4 zei: "Sssstttt joh, dat mag je niet zeggen. Dat komt omdat oma al heel oud is."
 • Marieke van 5 jaar komt bij ons op kraambezoek. Judith van 2 dagen oud wordt door haar bewonderd. Haar reactie: "Mooi kindje! Miriam, wil je voor mij ook zo'n kindje maken?"
 • Als hij patatjes krijgt, wil Nathan (2,5) daar heel graag een fitadel (frikadel) bij hebben.
 • Als Elisa (net 4) ondeugend is, zeg ik tegen haar:"Ik vind je zo niet lief, hoor!"
  Elisa zegt daarop: "Ik wil wel lief zijn"Ik: "Laat dan zien dat je lief bent"Hierop zegt ze dan met een schuin gezicht met een superlach erop.: "Kijk dan, mama, hoe lief ik ben""Zie je wel, hoe lief ik ben", herhaalt ze dan nog een keer.
 • Bij ons en bij opa en oma staat de magnetron boven de vriezer. Tijdens het eten was het eten van m'n dochter Elisa koud geworden, waarop ze zei: "Dan doe je het toch even in de vrieskoker!"We moesten er hartelijk om lachen en sindsdien heet de magnetron bij ons dan ook de vrieskoker.
 • Onze zoon Quinten is een zeer bijdehand mannetje. Toen hij 2,5 jaar was, deed ik hem een geruite broek aan, wat ik hem ook vertelde. Hij zei meteen: "Dit is geen geruite broek, maar een vierkante broek!"
 • Hallo,Wij zijn een gezinnetje met 3 kinderen: Phaedra (6 jaar), Jarne (4 jaar) en onze kleine Yuna (3 weken).Toen ik uit het ziekenhuis kwam, was het navelklemmetje nog niet afgevallen. Tijdens het badje kwam grote broer zijn zusje troosten. Plots zag hij dat het navelklemmetje eraf gevallen was en spontaan zei hij: "Kijk mama, nu is haar piemeltje eraf gevallen!"
 • Het is al een tijdje geleden maar ik heb een leuk verhaal over mijn zusje (nu 15, toen 3).We hadden een kat en die hadden we Micha genoemd. Danielle zat altijd met die kat te spelen.Op een dag was ze even alleen aan het spelen en zat op de grond een puzzel van Donald Duck te maken. Tijd en oog voor Micha had ze niet en Micha vond dit waarschijnlijk niet leuk en viel haar de hele tijd lastig: tegen haar aan drukken, over de puzzel lopen, enz? Toen werd Danielle het zat en zei: "Hé, Micha, zo heb ik je toch niet opgevoed!"
 • Vorig jaar waren we met mijn zoon (net 2 geworden) met vakantie in Spanje. Op het strand zei ik tegen Sander: "Kom eens even hier, mama zal even je blote bassie insmeren", waarop hij zei: "Mama, ga jij mijn "Bassie & Adriaan" insmeren?"
 • Mijn dochtertje van 4 vraagt aan haar mama: "Mama, waarom woont ons manou (grootmoeder) in een parlement (appartement)?"
 • Toen ik twee en een half was en mijn mama hoogzwanger van mijn zusje, wou ik persé met de blokken spelen. Mama zei dat het alleen mocht als ik mijn blokken ook zou opruimen voordat het eten klaar was.Toen het eten klaar was en mama zei dat ik moest opruimen en ik weigerde, zei mama: "Pas op, hé! Want ik neem de vuilniszak en steek het er allemaal in."Ik begon de blokjes, één voor één in mijn doos te doen maar na een 5-tal minuutjes ging ik naar mama en zei: "Mama, ga die vuilniszak maar halen hoor!"
 • Toen ik 2 was (nu bijna 18), wou ik graag bij mama en papa aan tafel zitten in mijn eetstoel. Dus vroeg ik aan papa: "Zet ies mij derin", waarop papa, die mij deftig wou leren praten, zei: "Nee Kim, zet mij er eens in".Waarop ik weer: "Zet ies mij derin" en de papa: "Nee, zet mij er eens in!"Daarop zie ik heel bedeesd: "Ja zeg, ik zal er zelf wel in kruipen!"Een flinke tweejarige, hé!
 • Ons klein ventje wordt volgende maand al 2 jaar. Wat gaat die tijd toch vlug. Levi is zeker niet van de snelste. Hij is zo iemand die eerst alles opslaat en dan komt alles er ineens uit. Zijn woordenschat begint stilaan ook wat uit te breiden en zoals bij de meeste kleintjes waren zijn eerste woordjes: "mama" en "papa". De namen van zijn twee hondjes Skippy en Smoske volgden al snel als "Oes" en "Ki". Elk woord waar een i in voorkwam, noemde hij dus steevast "ki", en al de andere woorden werden "oes". Voor papa was het vaak moeilijk om te weten wat ons ventje bedoelde, als hij naar de ijskast wees en stond te roepen:" Ki, ki, ki!"Gelukkig wist mama dat hij dan zijn drinken wou hebben.Nu begint hij de dingen al wat beter te benoemen en daar ben ik dus erg trots op. Maar ergens zal ik die "Ki's" en "Oes"-jes best missen want het is een teken dat onze jongen groot wordt.Een goede raad aan alle jonge ouders profiteer en geniet elk moment van die kleine lieve wezentjes. Ze worden veel te snel groot.
 • Ons Jefke is nu 22 maanden en een echte deugniet. Hij pikt snel woordjes op en gebruikt die dan ook overvloedig. Hij heeft ook een echt willetje: als hij iets wil hebben dan zàl hij het hebben. Zo zaten we vorige week gezellig aan tafel. Jefke was lekker aan het eten toen ik plots, per ongeluk de fles ketchup omgooide. Er ontsnapt een -weliswaar zachte, maar gemeende- "shit" uit mijn mond. Jefke begint te brullen: "Ik wil shit ebbe, ik wil ook shit ebbe..."Voor hem is ketchup voortaan... shit!
 • Een aantal jaar geleden zat ik met mijn neefje in de tuin. Het was een hele mooie dag geweest maar toen de zon onderging, begon het fris te worden. Ik zei tegen hem: "Ik heb het koud. Kijk maar, ik heb kippenvel."Hij antwoordde: "Als jij kippenvel hebt dan heb ik nu hanenvel..."
 • Jamie Lisa is 14 maanden oud en pikt snel woorden en handelingen op. Zo zit ze op een mooie zomerse dag bij mij op schoot en ik zeg tegen oma: "Jamie heeft van die lekkere knietjes, daar kan je zo lekker in bijten !"...En Jamie buigt zich ineens voorover en bijt in haar eigen knietjes !!
 • Ik gebruik eigenlijk alleen parfum als we weggaan, anders gebruik ik alleen deodorant. Laatst kwam ik beneden met parfum op, waarop mijn zoon zei: "Oh, we gaan weg want mama ruikt lekker."
 • Laats hadden de 2 oudste een knuffelbeestje gekregen met een muziekje erin. Op het etiketje dat eraan hing, stond een 'kliko' met een kruis erdoor (de batterij mag je het dus niet met het gewone afval weggooien). Toen er op een gegeven moment ruzie om ontstond en ze ermee gingen gooien, zei ik: "Geef maar hier, dan gooi ik ze wel in de 'kliko'."Niet dat ik het gedaan zou hebben maar ik wilde dat het geruzie op zou houden. Waarop mijn zoon zei: "Nee, mam, dat mag niet! Dat staat erop!"
 • Vorig jaar toen mijn zoon 5 werd en beneden zag dat zijn zusje op zijn versierde stoel wilde gaan zitten, zei hij tegen haar: "Hé, niet op mijn verstierde stoel gaan zitten."
 • Laatst had mijn dochtertje van bijna 4 een shirtje met korte mouwen aan. "Kijk mama, nu heb ik lange armen", was haar reactie.
 • Mijn zoontje Chris van 7 vraagt me of een auto, een jongen of een meisje is. Ik antwoord dat het vast een hij is omdat je er altijd "hij" tegen zegt. Zegt Chris: "Dan is die auto voor ons een meisje want die heeft een dikke kont!"Chris met papa op het strand: "Papa kijk eens allemaal strandduiven!" (zeemeeuwen)Chris tegen zijn zusje, Lisette van 4: "Waarom noem jij je konijn, Lizzy het konijn? Ik noem jou toch ook geen Lisette mens?"Chris: "De aarde is een zon waar God een velletje om heeft gelegd."Chris: "Waarom heeft mijn tante wel een baby in haar buik en jij niet??"Ik: "Omdat ik het niet wil!"Chris: "Kan jij dat sturen dan?"Ik: "Een beetje wel."Chris: "Hoe gaat dat dan?"Ik: "Dat vertel ik je wel als je wat ouder bent."Chris: "Ha, ik weet allang hoe dat gaat!"Ik, oh jee, nu komt het!: "Oh ja, hoe dan?"Chris: "Jij stuurt gewoon een E-Mail!"
 • Toen we met Pasen op bezoek gingen bij mijn ouders, waren ook mijn schoonzus en haar kinderen daar. De jongens mochten eitjes rapen. Na alles opgeraapt te hebben, zei de jongste (2,5 j.): "Oma dit is wat veel voor mij maar ik zal straks wat aan Maddy meegeven dan kan zij ook snoepen."Even ter vermelding, Maddy is ons dochtertje van 2 maanden en wordt door haar neefjes op handen gedragen.
 • Toen we op een warme zomerse dag aan het strand waren, kwamen er ineens wat wolken opzetten. Toen de zon weer een keer achter de wolken verdween, zei mijn dochtertje van 4: "Hé, wie doet het licht uit?"
 • Toen ik nog een peuter was, zat ik op een heel ouderwetse, superchristelijke school met enkel nonnen als leraressen. Op een dag stond ik in het midden van de koer in de rooster te plassen. Zuster overste kwam bij me staan en zei: "Ben jij niet beschaamd?"Waarop ik met wijd geopende armen antwoordde: "Nee , mijne papa zijne plasser die is zoooo grooot!"
 • Ik ben nu 31 weken zwanger en woon nog thuis. Mijn broertje Meine is 9 en geestelijk gehandicapt. Hij vroeg me: "Wanneer komt de baby nou? Straks stikt ie nog daarbinnen!"
Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld