Leuke uitspraken - Deel 3

, 3.894 keer bekeken
 • We zaten samen aan tafel te eten toen mijn zoontje van 5 zei dat hij vis niet zo lekker vond. Ik vroeg hem of hij dan op school ook niets eet als het vis is. "Jawel", zei hij, "maar op school is het groene vis met witte stukjes."
  Het duurde eventjes voor ik doorhad wat hij bedoelde: het was spinazie met vis.


 • We zaten op het terras van een restaurant en er reed een tandem voorbij. Mijn nichtje zei: "Kijk daar, een tweelingfiets!"


 • Ik ben bijna uitgeteld van mijn tweede kindje. Onze eerste zoon is bijna 6 jaar oud en die kwam deze week bij me zitten. Terwijl we gezellig op de bank zaten en met onze handen over mijn buik aan het wrijven waren, zie hij ineens: "Mama jij bent Lala, papa is Tinkie Winkie en ik ben Dipsy... maar het wordt toch wel tijd dat Po eruit komt want we moeten spelen..."
  We zaten even raar te kijken en moesten erom lachen.


 • Ik ben 35 jaar en heb een zoontje van 3 jaar. Deze week deed ik een zwangerschapstest en die was eindelijk positief waardoor de tranen over mijn wangen rolden. Zegt mijn zoontje: "Moppie, wat doe je nou, je hoeft toch niet te huilen. Ik ben er toch??"
  Hoezo kopiëren ze alles wat je zegt??!


 • "Mam", zegt mijn driejarig dochtertje Sara tegen mij wanneer ze naar een foto kijkt waar ze nog een baby was, "Daar was ik klein geworden, he?"


 • Ik ben kleuterleidster in een Engelstalige school, een International school eigenlijk. In mijn klas heb ik 8 kindjes van verschillende nationaliteiten waaronder een Italiaans meisje. In principe moet ik een hele dag Engels praten tegen mijn kindjes maar soms durf ik er wel eens een Nederlands woordje tussen te "draaien". Zo zeg ik nogal dikwijls "manneke" als ze iets geks doen.
  Nu waren mijn kindjes op een dag aan het schilderen. Hussien stond ijverig te werken naast Christina (Italiaans). Zo ijverig zelfs dat hij op Christina's arm schilderde. Christina's reactie in perfect Nederlands: "Zeg, Hussien manneke!"
  Kan je geloven dat de juf even moest gaan zitten van het lachen??!!


 • Annemarije, mijn oudste van bijna 5, heeft het doosje van de zwangerschapstest net in de prullenbak ontdekt: "Mam, wat is dat voor rare thermometer?"
  Uitleg over de functie ervan, doet haar ogen stralen: ze krijgt er een broertje of zusje bij! Maar... mama heeft alleen maar vetkwabben op haar buik, hoe groot is die baby eigenlijk? Tja, uitleggen dat het nog bijna acht maanden duurt, zegt haar nog niet zoveel dus heb ik er maar een boek bij gepakt (handig als je mama vroedvrouw is).
  De baby is nu nog heeel klein... "Net een mini M&Mmetje", vindt Annemarije. "Als de baby nou gaat groeien, wordt het eerst een Smartie, dan een pepermuntje en dan pas een echte baby..."

  Haar klasgenootje was met zijn zwangere mama mee geweest naar de "babydokter."
  "En, was het een lieve dokter", vraagt juf. "Welnee, joh", is het stoere antwoord, "Het is gewoon Annemarijes mama. Ze heeft niet eens een witte jas aan!"


 • Onze Robbe was weer subliem. We gingen op controle bij de kinderarts voor zijn plassertje en hij zei: "Blijf van mijn pastertje!"


 • Toen het Drie Koningen was, had onze kleine Dorien (3,5 jaar) enkele liedjes geleerd op school. Alleen gooide ze de tekst en de woorden wat door elkaar. Hier volgt wat zij er van maakte : "Drie Koningen, Drie Koningen, geef mij een nieuwe hoed.
  Mijn moeder is versleten,
  mijn vader mag 't niet weten..."


 • Ons toen vierjarig dochtertje (nu 17) had zich eens al spelend op een bevroren vijver gewaagd. Het ijs brak onder haar voetjes en ze kwam pardoes in het water terecht. Zelfs met haar dikke wintertraining aan, rilde ze van de kou toen ze er terug uit werd gehesen. Maar Heidi zei trots: "Mama, mama, ik ben gezwommen!"
  Schattig hé! Zou je daar nu niet helemaal van smelten?


 • Bij oma stond konijn op het menu.
  Ze had het konijn - wel gevild maar nog in zijn geheel én met pelzen pootjes - gekocht bij een authentieke stroper.
  Alfie (4 jaar) had dit opgevangen en wou persé het konijn zien. Oma haalde
  het pakje uit de frigo en liet Alfie kijken. Waarop Alfie verschrikt zei: "Maar Oma, dat is een BLOOT konijn! Is het niet te koud in de frigo?"


 • Toen ons moeke over de twee fietsjes begon die Cloë en Mateo van haar gekregen, zei ze: "Je hebt toch geluk dat je twee fietsen hebt van een ander."
  Waarop Cloë vroeg wat ze daarmee bedoelde. Moeke legde uit dat die fietsen van mensen kwamen die ze normaal op de container hadden gegooid omdat ze te klein werden voor hun kinderen. Waarop Cloë zei: "Oh, dan hebben we containerfietsen."


 • Twee uitspraken van mijn zoontje Danny (nu 9 jaar en toen 2,5): "Mama, ik weet nu waar de regen vandaan komt. Bij oma uit de kraan!"
  En "Kippen komen uit choco-eieren."


 • "Vroeger was ik in de wolken en daar was het heel mooi maar toen moest iedereen naar beneden en ik wilde dat niet. Ik vind het niet leuk hier." (Danny, 4 jaar)
  Als moeder krijg je van zo'n uitspraak toch echt wel kippenvel van
  ontroering.


 • Ik (Linda, 13 jaar) zat buiten met mijn zusje (Joyce, 3 jaar) buiten in de tuin. Mijn zusje zat op de schommel en ze riep "Linda, Linda, m'n broek is afgezakt."
  En meteen daarna riep ze: "O, nee, laat maar. Hij is al weer opgezakt!"


 • Mijn moeder werkt op een kinderdagverblijf en daar zaten drie kindjes op een bank. De middelste zegt heel trots: "Ik zit lekker in het midden", waarop het meisje die aan de linkerkant van hem zit, zegt: "Zullen we samen in het midden zitten."
  Leuk toch!


 • Het was winter en ik liep met mijn broertje buiten. Er lag ijs op de sloot en mijn broertje zei: "Hé, het water doet het niet meer!!!"


 • Op de dag dat ik ging trouwen, kwam mijn nichtje van 6 jaar naar mij toe en ze zei: "Zo, nu heb je je trouwjurk aan en zit er een baby in je buik en die komt er straks uit, hé."
  Ik ben nog helemaal niet zwanger maar zij zag dat zo, denk ik, eerst trouwen en dan een baby. Lief, hé?


 • Jody, kijkend naar de rok van zijn tante: "Mijn moeder heeft ook zo'n rok maar dan met een scheur erin."
  Die scheur was natuurlijk een split...


 • Toen ons dochtertje anderhalf jaar was, wilde ze niet luisteren naar wat er gezegd werd. Mijn man vroeg haar toen: "Heb je een banaan in je oor?"
  "Nee", zei ze, "een appel."
  Waarop mijn man vroeg: "Wat voor een appel?"
  Onze dochter antwoordde: "Een sinaasappel."
  Toen was mijn man toch wel even sprakeloos.


 • Jorn (3) was 's nachts bij mama en papa in bed gekropen. Toen hij 's morgens wakker werd, zei hij tegen zijn mama: "Mama, ik heb zo hard gezweet dat mijn beentjes helemaal nat zijn."
  Toen mama aan zijn beentjes voelde en in bed keek, zag ze dat hij in zijn broek had geplast.


 • Davy was 3,5 jaar oud. Op een dag zaten we samen op de bank. Hij zei: "Mama, ik wil zo graag jarig zijn nu."
  "Nou", zei ik, "dat kan niet want je bent pas echt jarig op de dag dat je geboren bent."
  Hij zei: "Dan moet ik weer terug in jou buikje kruipen."
  Zo lief en ontroerend.


 • Een kennis was zwanger van haar tweede. Ze wilde uitleggen aan haar dochtertje Anouk hoe dit zo gekomen was. Ze zei: "Het is een ei met een zaadje."
  Anouk vatte dit op als een kippenei, waarop haar mond open viel van verbazing. Ze zei: "Dat vind ik zielig... zo groot en ook nog zo'n harde barst in de buik."


 • Marco is al een hele dag boos. 's Avonds vraag ik hem wat er scheelt en waarom hij de hele tijd boos is. Hij zegt: "Mama, ik denk dat ik met mijn verkeerde been uit bed gestapt ben."
  Ik zeg hem dat ik hoop dat hij morgen met zijn juiste been uit zijn bed stapt. Waarop hij triest zegt: "Mama, ik weet niet welk been mijn juiste been is."


 • Jordan (2 1/2) komt mij helpen met de was. Als hij ziet dat er water onder uit de wasmachine komt, zegt hij "Mama, kijk, de wasmachine heeft op de grond geplast."


 • Hoi,
  Wij verwachten ons tweede kindje. We hebben een zoontje van vijf, die het wachten niet kan laten en telkens zegt dat we nu naar het ziekenhuis moeten om hem eruit te laten.
  Zo geeft hij me soms raad dat ik op mijn rug moet wrijven om geen pijn te hebben en ik zeker niet mag wenen wanneer de baby komt.
  Telkens als ik in bad ga, mag hij mijn dikke buik insmeren. Toen ik wat langer in mijn bed bleef liggen, kwam hij naar boven toe en vroeg: "Wanneer de baby is uitgeslapen en kom je dan naar beneden?"
  Zeg nu zelf, is dit niet lief? Hopelijk blijft dit zo ook na de bevalling.

  Groetjes,
  Ann.


 • Toen mijn zusje van 4 op de wc zat, hoorde ik haar zeggen: "Shit, ik moet nu nog kaka doen ook."


 • Heitie (papa) Koos ziet dat Wilko iets op zijn sok heeft zitten en vraagt: "Is daar iets viezigs?".
  Antwoord: "Nee heit, isse fizeheersbeestje." (lieveheersbeestje)


 • Toen onze Marco zag dat ze bij onze buren buiten een vuurtje stookten, zei hij: "Mama, je gaat vlug de brandweer moeten bellen om het vuur te verdoven!"


 • In de zomer van 2001 vertrokken we met de auto naar Spanje. Mijn zoontje van 5 keek de hele tijd door het raam naar wat er allemaal voorbij kwam. Opeens riep hij: "Mama, kijk! Een stapelbed bus!"
  Hij bedoelde een dubbeldekker.


 • Gisterenavond zei ik tegen Thomas (net twee geworden) dat we frietjes gingen eten, waarop hij antwoordde: "Ja, frieten eten bij pipo (Mc Donalds)... woepie, woepie" en hij ging zijn jasje halen. Maar ik moest hem teleurstellen en zei tegen hem dat we thuis frietjes gingen maken en hij: "Ooooooohh" en hij ging de frietketel halen uit de kast.


 • Ik ben Alexandra en ik heb een dochtertje van bijna 3 jaar. Vorige week kochten we samen een kerstboom bij Intratuin. We hebben het er heel erg leuk gehad met al die lampjes en dansende kerstmannen met geluid. We kochten er dus samen een kerstboom, vorig jaar heette hij nog pieboom maar nu toch al kerstboom.
  Later toen we thuis kwamen, heb ik haar naar bed gedaan en ik ging aan de slag. Na anderhalf uur haal ik haar terug uit bed want ik had alles klaar. Ze loopt de kamer in en zegt: "Oooooohhh, mama, dit is geweldig!"
  Nou, toen moest ik wel heel erg lachen, hoor.


 • Amber heeft er een nieuw liedje bij: "Mijn grootvaders mis is een deftige mis, zonder bel, zonder rem en zonder riem."


 • François (3) is een echte snoepdoos en toen hij voor de zoveelste keer om chocolade vroeg, had ik geantwoord: "Chocolat, chocolat! Jij wordt nog een echte chocolat!"
  Enkele weken later vroeg de juf wat hij later wilde worden. "Chocolat", was zijn antwoord. Uiteraard wist de Juf met dit antwoord niets aan te vangen en kon pas na mijn uitleg er hartelijk mee lachen!


 • Marco vertelt aan zijn papa dat hij in de klas van zijn stoel was gevallen en dat de juf had gezegd dat hij beter moest stilzitten want anders ging ze Zwarte Piet bellen om hem in de zak te steken. "Maar papa, de juf kan Zwarte Piet toch niet bellen... want die heeft toch een geheim nummer!?"


 • Op de 2e verjaardag van onze dochter Amber, zei de oppas Nellie tegen haar: "Zeg maar: Ik ben jarig", waarop Amber antwoordde: "Nee, Amber jarig!"


 • "Appelmoes wordt gemaakt van appels, hé mama. En perenmoes van peren. Maar wat zijn pompels eigenlijk?"
  Siemon (5)


 • Een kleuter loopt blij naar de juf en zegt: "Juf, ik weet de achternaam van de w.c. ... Toilet!"


 • Louise (3 maanden) zit in de Maxi-Cosi. Janne (2 jaar) kruipt op papa's schoot en verklaart: "Voila, Louise in de Maxi-Cosi en Janne in de papsie-cosi..."


Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld