Leuke uitspraken - Deel 2

, 4.448 keer bekeken
 • Mijn neefje van 3 jaar zat met mij, oma en zijn zus Margot in de auto toen oma vroeg wat hij later ging worden.
  Zijn antwoord: "Ik word later papa en Margot wordt mama."


 • Elisa (drie en een half), Nathan (twee) en ik gingen naar de kapper. Elisa zegt tegen haar vader: "Papa, jij moet ook naar de kapper want jij hebt ook hoog haar."


 • Vier maanden geleden ben ik bevallen van een zoontje, Thijs. Mijn dochter Celine (6 jaar) was in die periode erg bezig met hoe iemand nu zwanger kan raken en hoe dan het kindje er uit komt.
  Op een gegeven moment vertelde ze dat ze nu wist waar de baby's uitkwamen. Dit klopte. Hierna vroeg ze hoe groot dat gat dan wordt.
  Een paar dagen na de bevalling zaten we te ontbijten en zomaar uit het niets vraagt ze ineens: "Hoe groot is dat gat nu eigenlijk nog?"


 • Amber kreeg deze zomer een zwembadje. Toen ze zag dat er een tentje boven was, zei ze: "O, nu worden we niet nat als het regent."


 • Toen mijn oudste dochter, Eva van 21, haar jongste zusje, Amber van 4 ,in bed wou leggen en deze na een verhaaltje nog niet wou blijven liggen, zei Eva: "Pas op of ik lees je geen verhaaltjes meer voor."
  Waarop Amber antwoordde: "Pas jij maar op of ik draai je in wosten."


 • Chari, het vriendinnetje van mijn dochtertje, komt graag kijken naar de film "De klokkenluider van de Rotmadam" en dan eten ze samen een lekkere portie bibberballen.


 • Kleuterjuf: "... En deze week gaan we heel veel leren over boeken door verhaaltjes, versjes, liedjes te leren."
  Kleuter: "Ik ken al een liedje over een boek."
  Kleuterjuf: "Echt waar? Dan mag je het voor ons eens zingen..."
  Kleuter: "En onzen boek is dood, hij had maar ene poot..."


 • In onze groep hebben we twee meisjes die heel vaak willen kleuren als ze een werkje mogen uitzoeken. Op een dag wilden ze dat weer en zei een van de jongens uit onze groep: "Ze zijn ook echte kleurdozen!"


 • Een groepje kleuters zat aan een tafel te tekenen en toevallig ving ik op dat een van de meisjes zei dat iedereen dood gaat. Het antwoord van een van de jongens was: "Ja, dat is waar maar superman blijft!"


 • Mijn oudste kleinkind en enigste kleindochter tot heden Iris (5 jaar): "Oma, ik spaar alle flippo's en nu ben ik aan mijn volgende map bezig. Nu zijn er weer nieuwe ovulerende flippo's!!!"
  Evaluerende maar weet zo'n meisje veel !?!?

  Iris logeert een paar dagen bij haar tante Nicolette, die inmiddels twee zoontjes heeft. De kleinste is vijf maanden oud maar ze heeft tussen het eerste en tweede kind een kindje in een vroeg stadium van de zwangerschap af moeten geven. Iris heeft wel het een en ander opgevangen en blijkbaar op haar manier onthouden. En dan mist ze ineens haar papa en mama heel erg dus wordt ze een beetje vervelend door de heimwee.
  Nicolette zegt tegen baby Rick: "Wat ben je toch een lief lekker lachebekje!"
  Iris, ineens heel kwaad, "Je eigen schuld!?!? Had je je vorige kindje maar niet moeten laten smelten?!?!?"
  Hier was duidelijke uitleg op het niveau van een 5-jarige op zijn plaats. Nee, gewoon de volwassen uitleg over het soms krijgen van een miskraam was voor haar begrijpelijk en daar kon ze vrede mee hebben!!!

  Oma Nelly.


 • Mijn schoonmoeder was zwanger van haar 3de en vertelde dat aan de andere 2 kinderen. Nico (toen 7 jaar) vroeg hoe dat dan kwam dat mama zwanger was. Mama vertelde dat het kwam door eitjes en zaadjes. Jan (toen 5 jaar) zei: "Zijn dat dezelfde zaadjes die mama aan het vogeltje geeft?"
  Want mama vertelde iedere dag: "Ik ga de vogel zaadjes geven."

  Later toen mama bevallen was van kleine Marijke, kwam Nico kijken in het wiegje en liep toen snel naar mama toe, deed haar trui omhoog en zei: "Ja, je buik ligt in de wieg."


 • Bram: "Moeke, vlug ik moet pipi doeeeeennnnnnnn!"
  Moeke: "Ik kom, ik kan toch niet vliegen, hé!"
  Bram: "Ik ook niet, hé!"


 • De kleuters hadden tijdens een huishoudelijke activiteit appelmoes bereid. Mijn zoontje komt heel enthousiast thuis en zegt: "Mama, het was lekker, hoor. We hebben chocomousse gegeten!"


 • De kleuters zitten te spelen in de hoeken. Buiten drijven er voortdurend wolken voorbij. "Zeg juf, wie doet er nu altijd dat licht aan en uit?"


 • De kleuters werken rond het thema "Kleuren" en vooral rood, geel en blauw staan in de kijker. "Juf, die kleur rood ken ik al goed. Dat is de kleur om te stoppen!"


 • Hier een leuke uitspraak van Steffi.
  Eerst moet je weten dat haar kamertje volledig "Winnie de Pooh" ingericht is; behang, tapijt, nachtlampje, dekbedovertrek, luster... om nog maar te zwijgen van het Poeh huisje en de vele knuffels!
  Nu was ik aan een mooi handwerkje begonnen in kruissteek en vertelde haar, toen ik daar al een tijdje aan bezig was, dat mama daar nog hard aan moest werken zodat het af zou geraken tegen dat de kerstman kwam. En dat de kerstman bij moeke (schoonmoeder) dan maar een mooi kadertje moest afleveren om het op haar kamertje op te hangen!!!
  Toen ik haar toonde hoever ik al gevorderd was, riep ze enthousiast: "Dat ga ik aan moeke zeggen, hoor mama want die moet dat in mijn kamer ophangen want het is bijna klaar, hè!"
  Ik vond dat zo lief en moest er toch ook wel erg om lachen, want eerst zei ze tegen mij: "Mama, ikke ook hard werken, hè. Dan gaat dat rap hangen, hè! Zal ik helpen?"


 • Toen onze vrienden net hier in België woonden was hun meisje net 3 en hun jongen 5 jaar.
  Op een gegeven moment horen we het meisje tegen haar boer zeggen: "Pas uit, hé en kijk op"... Ze bedoelde natuurlijk: "Pas op en kijk uit!" maar ze kan het maar niet andersom kan zeggen...


 • Op een dag stonden wij aan te schuiven aan de kassa. Er was heel veel volk en Michiel begon te zingen: "Laat me alleen, alleen met al men verdriet. Het is beter dat ik nu geen mensen zie. Niemand, niemand die me troosten kan, ik verloor m'n toekomst en m'n, m'n doel."
  Twee was hij.


 • In de klas mag elke kleuter zeggen wat hij of zij verzamelt.
  Ons 5-jarig dochtertje Lise zegt niets, dus de juf vraagt haar: "Lise, verzamel jij niets?"
  Wij hebben een kroostrijk gezin dus Lise zegt: "O jawel hoor, ik verzamel broertjes en zusjes!"


 • Toen ik tegen Maikel vertelde dat er een baby in mijn buik zat, riep hij geschrokken: "Dan moet je vlug zwanger worden, anders kan hij er niet uit!"


 • Ik ben nu vier en een halve maand zwanger. Mijn zoontje Sandor (drie en een half) wil al van begin af aan een zusje. Ik vraag hem wat te doen als het straks toch een broertje blijkt te zijn. "Nou simpel, even omruilen met een andere mama!!"


 • Mijn zoontje Sandor van drie en een half ziet op de televisie een baby in de couveuse en vraagt: "Waarom zit die baby in een wasmachine?!"


 • Ik gaf hem een cadeautje en toen zei ik: "Wat krijg ik hier" en wees naar m'n wang... "Rimpels", zei hij.


 • Toen ik een keer Yannick zijn haar in de plooi wilde doen en er stoer wat "gel" in wilde smeren, verzuchtte ik: "Goh, je haar wil ook niet zitten..."
  Toen zei Yannick: "Mama, dan geven we het toch een stoeltje..."
  Het duurde even voordat ik begreep wat hij bedoelde. Tja, echt kinderlogica...


 • Mijn zusje was 5 toen opa een half jaar na oma, overleed. Ze zei tegen me: "Ik had zo graag nog een keertje bij oma en opa willen logeren maar dat kan nu niet meer want ze zijn dood." Er viel een stilte waarop ze even later zei: "Ik wacht wel tot pap en mam, opa en oma zijn en dan ga ik gewoon daar logeren..."


 • Ik was de tuin aan het schoffelen en zei tegen mijn zoon Rodger: "We zullen aan papa vragen of hij een kist viooltjes mee wil nemen", waarop mijn zoon zei: "Leuk mam, gaan we dan muziek maken?"


 • Mijn dochtertje is begonnen met poepen op de wc en later op het potje. Toen ze na een paar dagen ook op het potje plaste, riep ze heel trots: "Kijk mama, een waterpoepje."


 • Toen ik zeven jaar geleden voor het eerst als juf (stagiaire) voor een groep 2 stond, legde de echte juf uit dat ik aan het leren was om juf te worden en dat ik dus naar de juffenschool ging...
  Toen de kinderen vragen aan mij mochten stellen, vroeg er een jongetje van vijf: "Kun jij al veters strikken dan?"
  Mijn antwoord was natuurlijk: "Ja", waarop hij zei: "Goh, wat knap!"


 • Laatst deden mijn kinderen toch een leuke uitspraak.
  Ik had kipknotsen gekocht. Dat zijn stukjes kip op een houten stokje, die je in de frituurpan moet doen. Aaron (5 bijna 6) vroeg: "Mama, gaan we vandaag die kippekots opeten?"

  Ik zag dat Rebeccah (22 maanden) een rode bult op haar voorhoofd had dus ik zeg: "Ooh, wat zielig! Heeft Beccah boem gedaan?", zegt zij: "Nee, BAM!"


 • Na het zwemmen, drogen en kleden wij ons in een gezamenlijke kleedruimte. Op een dag kijkt mijn 3-jarige dochter aandachtig naar haar papa als hij zich afdroogt. Later zijn vader en dochter bij zwemles en als papa zijn dochter afdroogt tussen allemaal moeders en kinderen, zegt de kleine meid: "Mijn papa heeft een grote slingerworst."
  Papa wist niet hoe snel hij weg moest komen!


 • Ik ben moeder van twee kinderen en ons derde kindje is op komst (voor binnen 3 weken).
  Het is soms grappig hoe de twee andere kindjes erop reageren. Ze zijn 4 en 3. Soms vragen ze: "Als het een meisje is, heeft het dan al staartjes?"
  De naam willen we hen nog niet vertellen en dan zeggen ze "Mama, nu is het toch tijd dat je me eens gaat vertellen hoe zij gaat heten en dat je het gaat weten want anders..."


 • Marije (5 jaar) gaat weer thuis wonen en neemt afscheid van de groep. Hierbij krijgt zij een toilettas met alles erop en eraan. 's Avonds wordt Bianca (4 jaar) naar bed gebracht en zegt: "Ik wil ook zo'n WC-tas als Marije!"


 • We waren met onze kinderen naar de zoo en we brachten een bezoekje aan het aquarium. "Kijk", zei Michiel (5 jaar), "een school vissen."
  Waarop Jelle (3 jaar) antwoordde: "En waar is de juffrouw dan?"


 • Charlotte (2 jaar) zit in de periode van de Disney-tekenfilms. Eén van haar favorieten is Sneeuwwitje.
  Toen we op een dag in de overvolle wachtkamer van de kinderarts zaten te wachten, kwam een Marokkaanse vrouw aan de receptie een afspraak maken. Ze droeg een lange regenjas en een sjaal op haar hoofd. Charlotte riep voor de hele wachtzaal: "Kijk mama, de boze fee!" Ik kon wel door de grond zakken van schaamte maar de anderen konden er hartelijk om lachen.


 • Wij hebben een visputje in de tuin met een net op voor de reigers in de buurt. Op die bewuste dag waaide het enorm waardoor er golfjes ontstonden op het water in het putje. Mijn dochter van bijna 4 jaar vroeg waarom dat golfde en ik zei: "Door de wind."
  Daarop zei ze heel serieus: "Mama, best dat er een net op het putje ligt
  anders zou het water eruit vallen."


 • Als Francis in bad zit, vraagt hij steevast naar een handwasje.

  Onlangs kwam moeke met een paar nieuwe wantjes thuis. Nu vraagt Francis steeds zijn nieuwe wantschoenen.


 • Benedikte: "Wat zegt een beleefd hondje als hij iets afgeeft?"
  "Alstublaf."


 • De dag nadat Francis op zijn knie gevallen was, stelde hij ons op overtuigende wijze gerust: "Mijn knie is nog niet weg, hoor."


 • Benedikte: "Mosselen zijn niet zó geweldig lekker want ze zijn van vis gemaakt."


 • "Het is schittert weer vandaag!", riep Francis vanmorgen uit.


 • Benedikte: "In zee gaan we pootje varen."


 • Francis: "Moeke, ik ben al goed gewoon geworden aan mijn brilletje. Behalve als de zon schijnt. Want dan doe ik mijn zonnebril aan."


 • Toen we eerst een hele poos in de tuin hadden gewerkt en nadien binnenkwamen, weigerde Francis geholpen te worden om zijn schoenen uit te doen met de beeldrijke woorden: "Ik zal zelf wel mijn plant uittrekken."


 • Nog eentje van Francis: "Moeke, ik heb dringend dorst, ik moet water nodig hebben."


 • Rond Pasen kwam Francis met groot nieuws thuis: "Jezus is genezen!"


 • Francis: "Papa, dat mag je niet doen. Mijn bed gaat 'inbreken' als er grote mensen in liggen."


 • Francis: "Papa, uw schoenen lijken bijna op de mijne."


 • Waar hij het opgeraapt heeft, weten we niet, maar als we Francis kietelen en het wordt hem teveel op een bepaald moment, dan roept hij het uit: "Genade, ik geef me over." • Wellicht onder invloed van Anneke's zwangerschap deed Francis enkele weken geleden een heel poëtische uitspraak.
  Het had heel lichtjes gesneeuwd en op onze oprit was hij zelfs even blijven liggen. Toen we op de straat natuurlijk niets zagen van die witte pracht, riep Francis uit: "De straat moet nog bevallen van de sneeuw."


 • Francis volgt momenteel zwemles. Benedikte vraagt of deze les eigenlijk wel gratis is. "Neen", zegt Francis, "niet gratis, anders heb ik voor niets gezwommen!"


 • Francis: "Weet je hoe je kan zien dat ik verflinkerd ben?"
  "Wel, ik kan schrijven tot 10 en ook mijn familienaam en ik kan alles zonder: fietsen zonder steunwielen, zwemmen zonder bandjes en slapen zonder tutter (die ik heb afgegeven aan de tandarts)."


 • Benedikte kwam deze week thuis en zei dat de juf verteld had over 'Jezus en de Tonnelaar' ...


 • Enkele dagen voor de bevalling zegt Anneke: "Ik zal de kleertjes voor de kinderen klaar leggen voor enkele dagen."
  Benedikte: "Ja, dat papa er geen carnaval van maakt."


 • Benedikte en Francis speelden kappertje.
  Francis: "En mevrouwtje, omdat je lekker zou ruiken spuit ik nu nog wat rodecollonne."


Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld