Leuke uitspraken - Deel 17

, 4.201 keer bekeken
 • Yasmine is 2 jaar. Ze hangt samen met oma de was op en benoemt alles: "T-shirt van papa, T-shirt van mama, broek van Yasmine en dan komt de tietentrui van mama..."
  Hihi, beha dus…

  Ik had het tapijt van de trap gehaald. Zegt Yasmine 's avonds doodleuk: "Mama heeft trap uitgepakt."


 • Mijn zoontje Aleandro (bijna 8 jaar) was zijn tandjes aan het wisselen... Ik ging met hem naar de winkel, toen hij begon te bloeden aan zijn tand vooraan.... Hij maar prullen en de hele tijd bloed aan zijn vingers. Ik al tien keer gezegd: "Je mag daar niet aan prullen, dan bloedt dat niet zo" en "Laat dat zo! Je tandje gaat vanzelf uitvallen."
  We kwamen bij de kassa en weer was hij aan het prullen en rare gezichten aan het trekken. Ik zeg: "Aleandro, niet zo prullen aan uw tand, jongen. Dat gaat vanzelf over..."
  Waarop hij mij antwoordt: "Mama, als gij da nu nog ene keer zegt, dan trek ik nog harder ..."
  Hahaha, ik en vrouw achter de kassa aan het lachen... Kinderen toch...


 • "Zo Justin, was het gezellig bij oma.. En je hebt toch niet zoveel gesnoept, hè?"
  "Nee, hoor, mama, ik heb alléén maar gekoekt..!"


 • Mijn nichtje van 2 zit op de wc en mijn zus, haar mama, helpt haar daarbij. Mijn zus zit op haar hurken voor de wc en zegt tegen mijn nichtje: "Hou je maar goed aan de bril vast…"
  Wwaarop mijn nichtje met een verbaast gezicht stevig de bril die op de neus van mijn zus zit, vastgreep…

  Als kleine kinderen uit een pakje sap drinken, vouwt mijn zus de hoekjes van het pakje altijd naar buiten zodat ze daar het pakje aan vast kunnen houden. Zo kan het drinken er niet uitspuiten als ze te veel knijpen in het pakje.
  Terwijl mijn nichtje van 2 een pakje appelsap aan het drinken is, zegt mijn zus: "Pak maar aan de oortjes beet…"
  Verward pakt mijn nichtje haar eigen oortjes vast en wacht met grote ogen de reden af waarom ze dat nou moet doen…


 • Onze kleinkinderen Jeff, Jules en Roxie noemen mijn man Abba (wat vader betekent). Dus moest ik iets vinden dat erbij paste en het is Nana geworden.


 • Afgelopen zaterdag waren mijn zoontje Micho (bijna 4 jaar) en ik de winkels aan het afstruinen. Na een paar uurtjes zeg ik tegen hem: "We gaan nu lekker naar huis, je zult wel moe zijn."
  Hij keek me wat vermoeid aan en zei: "Nee, ik ben niet moe maar de benzine in mijn voeten is op!"
  Hij heeft wel vaker erg leuke uitspraken maar deze vergeet ik echt nooit meer!


 • Ons dochtertje van 2 jaar en 2maanden was eens een beetje ontdeugend. Ik zei haar dat ze flink moest zijn: "Jij ben een filoe", waar ik als antwoord op kreeg: "Nee, meisje!"


 • We zitten met zijn drieën in de auto en spelen "Ik zie, ik zie wat jij niet ziet".
  Mijn zoon is net 4 en ineens zegt hij: "Papa, schapen kun je sneeren, hé?"
  Wij kijken elkaar aan: "Sneeren? Mmmm?"
  "Ja, sneeren", roept hij een tikkeltje geërgerd: "Net als papa doet met zijn prikkels op zijn wang."
  Wij moeten lachen. Eindelijk hebben we door wat hij bedoelde!
  Scheren van de vacht, maar ook snoeien net als de heg die we laatst gedaan hebben. Een heel mooie combinatie van 2 woorden bij elkaar: sneeren. Die houden we!


 • Mijn dochtertje, Nienke (2,5) zit met haar zusje, Minte (2 weken) op schoot. Plotseling begint Minte te gapen. Nienke kijkt heel verbaast naar Minte's open mondje en zegt verbouwereerd: "Mama, Minte heeft geen tandjes meer, ze is kapot!"


 • Ons zoontje is 2 jaar oud en ons dochtertje is er 5 maanden.
  Ik geef nog altijd borstvoeding en onder de middag ga ik bij mijn moeder thuis afkolven. Mijn ma is onthaalmoeder en de kindjes gaan daar dus ook heen.
  Deze week was ik aan het afkolven en oma was liedjes aan het zingen. Toen de telefoon ging, zong ik eventjes verder terwijl oma aan het telefoneren was. Toen ze terugkwam mocht, ze niet meer verder zingen van ons zoontje. Oma zei: "Mama kan toch niet komen zingen, ze moet afkolven. En oma kan dat niet in haar plaats doen want ik heb geen melk in mijn borstjes."
  De reactie van onze Mathis was: "Oma, je moet maar uw borstjes laten groeien."
  Die van mij zijn inderdaad wel een stukje groter dan die van oma...


 • Luna (3 jaar) loopt in de zon. "Hé, kijk, daar ligt luna op de grond", zegt ze. Het blijkt haar schaduw te zijn...


 • Ons zoontje van 3 is dol op eieren en aardbeien. Niet te samen natuurlijk...
  In de winkel vroeg hij me of we "eien" moesten kopen. Ik verbeterde hem en zei liefdevol: "Het zijn eieren, liefje."
  Enkele weken later, toen de eerste aardbeitjes op de markt kwamen, vroeg ik of hij graag aardbeien wilde. Waarop hij vermanend zei: "Het zijn aardbeieren, mama!"

  Het zoontje van mijn zus was net 4 geworden, toen zijn mama in het ziekenhuis belandde en terug naar huis kwam met een nieuwe baby. Drie weken later gebeurde met mij net hetzelfde. En weer 2 weken later werd zijn grootvader (mijn vader dus) opgenomen wegens een operatie.
  Toen de kapoen de ziekenhuiskamer binnenkwam, begon hij rond te kijken en alle kastjes kregen een grondige inspectie. Uiteindelijk vroeg hij verbaasd: "Vake, waar is jouw baby?"


 • Een grappig uitspraak van mijn dochtertje Cara na de bevalling: "Mama, heb je nu pijn in je kont?"


 • Onze zoon Quinn (nu 21 maanden) begint net met het kletsen van wat woorden.
  Nu hadden wij op een zondagochtend heerlijke aardbeien op beschuit en we leerden hem het woord "aardbei". Quinn zei: "aardbie", en dat is al heel leuk op zich.
  Nog leuker werd het toen we op het punt stonden om weg te gaan. Quinn stond al even te wachten om naar buiten te gaan, maar volgens hem duurde het te lang voordat papa de deur opendeed. Dus zei hij tegen papa: "Hey, aardbie!"


 • Toen Kayleigh, mijn dochter van 4, vorige week voor het eerst ging wennen op de basisschool, was de juf een liedje aan het zingen met de kindjes.
  Mijn dochter kende het liedje niet en ging er dus doorheen zitten tetteren. Toen de juf klaar was, zei ze dat Kayleigh stil moest zijn tijdens het zingen.
  Mijn dochter zei dat ze het liedje niet kende, waarop de juf antwoordde: "Als je luistert, leer je het vanzelf..."
  Kayleigh haar antwoord was: "Mijn mama is veel liever!"


 • Het was op een middag en mijn dochtertje van 5 wou niet opruimen. Ik zei tegen haar dat papa zo dadelijk ging thuis komen en dat hij haar onder haar voeten zou geven als het niet zou opgeruimd zijn. Waarop ze met haar handen in haar zij verbaasd naar mij keek, en zei : "Maar, mama, wat moet papa aan mijn voeten geven?"
  Toch plezant, hé, die uitspraken!


 • Ik heb een leuk verhaaltje over mijn zoontje van 2 jaar en 2 maanden.
  Hij ging laatst bellen en toen belde hij Bob de Bouwer op. Hij zat echt een verhaal te bespreken met Bob, en naderhand ook met Wendy. Hij zei ook netjes daag tegen ze…
  Heel leuk om te zien!


 • Onze zoon Levi wordt in mei 2 jaar.
  Op dinsdag ging hij naar oma. Zij had wat wasgoed op de radiator gehangen, waaronder ook een BH. Levi keek er naar en zei: "Heeeej, oma’s tieties op kachel!"


 • Hier een leuke uitspraak van mijn broer, toen hij klein was.
  Hij zat in de auto achter mijn mama en hij wou wrijven op haar schouders. Maar in die tijd was het mode om schoudervullingen te dragen.
  Dus mijn broer voelde eraan en zei verbaast: “Mama! Uw borstjes zijn naar boven gegaan!”
  Grappig, hé!


 • Wij doen geregeld eens een barbecue, zo onder ons zussen en hubbies. Daar was het mijn zus haar driejarig dochtertje opgevallen dat ik (tante) geen witte worst lust. Nu moet ik er wel even bij zeggen dat ik gehuwd ben met een donkere, Afrikaanse man. Een hele tijd later, op een andere BBQ bij vrienden van ons, zegt Emeline: "Mama, tante lust geen WITTE worsten, he!"
  Ze stond versteld van de lachbuien die daarop volgden… Maar dat we haar het wel es uit als ze 20 is of zo...


 • Eventjes een opmerking van mijn dochtertje van bijna 3, achterop de fiets.
  "Mama, als ik later ook grote billen heb, krijg ik dan ook een grote fiets?"
  Het was wel duidelijk waar ze op dat moment naar keek!


 • Ons zoontje van 16 maanden is volop zijn taal aan het ontwikkelen en dat geeft soms leuke uitspraken. Zo noemt hij een koe: een koediekoei. Wij zeggen namelijk wel eens koetje boe! Het lijkt er op toch?


 • Onze drie kindjes hadden te horen gekregen dat er nog een broertje of zusje in mij buik zat.
  Nu knuffelen onze kindjes graag met ons, maar als ze nu komen voor een knuffel zeggen ze altijd: "Mammie, niet te hard knuffelen, hé of het baby'tje kan niet ademen!"


 • We waren naar documentaire over dieren aan het kijken, toen het over uilen ging. Mijn dochtertje (Emely, 4 jaar) zei plots: "Kijk, mama, poesvogels!"
  Kinderlogica, hé!

  We waren met Dylan (toen 5) op bezoek bij "klein méméke" (we noemen haar zo omdat ze wat gebukt loopt). Ze gaf Dylan een zoen en zei dat hij toch al groot werd. "Ja", zei hij: "want ik kom al tot aan uw borsten!"


 • We waren op vakantie op Curaçao, in een appartement. De douche stond er gelijk tegen de slaapkamer aan.
  's Morgens vroeg ging Terence kruipen en belande in de douche. Ik keek op en riep Terence: "Wat doe je?"
  Toen hoorde ik hem terug kruipen naar de openslaande, rieten deuren en steunend tegen de deur rechtop gaan staan. Net op het moment dat ik riep: "Ben je klaar met douchen", deed hij de deur met een zwaai open en riep heel hard: "JAAAAAA!"
  Dat was ook de eerste keer dat hij "ja" zei. Het was zo'n grappig moment.
  Toen vroeg ik nog een keer: "Heb je lekker gedoucht?"
  "Jaahaa", zei hij en gelijk daarna: "Och, och."
  Haha, we hadden het niet meer, zijn papa en ik. Het is toch om trots op te zijn, hé, zo'n heerlijk kereltje…


 • Onze zoon Tim, net 16 maanden, is een beginnende kletser. Op een dag gaat hij met zijn opa en oma uit wandelen. Samen met opa doet Tim een wedstrijdje hardlopen. Bij klaar-voor-de-start gaan ze stilstaan en dan mag Tim heel hard: "AF" roepen waarna ze er samen vandoor rennen.
  De tweede keer had Tim echter heel wat anders in gedachten. Hij riep nog wel heel hard "AF", maar toen opa het op een rennen zetten, ging Tim rechtop staan, hief zijn handje, begon te zwaaien en zei heel lief: "Dag opa!"


 • Een paar dagen geleden hebben we aan familie verteld dat we een kindje zouden krijgen. Iedereen was dolenthousiast en ik liet de echo rondgaan. Het nichtje van mijn man, nog net geen 3 jaar, zag het ook en ik vroeg haar wat het was. Ze keek eens naar de echo en boog wat voorover om beter te kunnen kijken. Uitgekeken, keek ze me aan en zei met een serieus gezicht: "SCHILDPAD!"
  We kwamen niet meer bij!


 • Ons dochtertje Sterre van 2 jaar ging naar haar papa en zei: "Papa, ik heeft een snottepiet!"
  Papa antwoordde: "Nee, ik heb een snottepiet."
  Sterre daarop: "Ik ook!"


 • Ik ben 15 weken zwanger. Mijn zoon wilde natuurlijk graag weten hoe de baby in mijn buik er uit zag. Dus ging ik op internet kijken en ik vond een mooi plaatje.
  Hij vond het maar een beetje raar. Hij zei: "Oeh, dat ziet er best eng uit, hé?"
  Ik zei dat het niet eng was, maar dat de baby nog niet helemaal af was en nog goed groeien moest. Het was even stil ...
  Hij vroeg: "Kan de baby in je buik mij horen als ik praat?"
  Ik zei: " Ja, de baby kan jou horen, en zal jou stem ook herkennen als hij/zij is geboren."
  Weer was het even stil...
  "Mama?"
  Ik: "Ja, lieverd?"
  Hij: "Ik hou van de baby. Ik vind de baby helemaal niet eng, hoor."
  Ik: "Dat weet ik toch schat en de baby ook, hoor."


 • Toen mijn oudste zoon 2 jaar was, werd onze volgende geboren: ook een zoon.
  Op het moment dat ik de baby aan het aanleggen was voor de borstvoeding (wat nog erg gevoelig was), kwam mijn oudste de slaapkamer in lopen. "De baby is stout. Hij mag mama niet bijten!"

  Twee jaar later was de volgende baby op komst. Hij werd 's nachts geboren en we hadden de oudste, inmiddels 4, wakker gemaakt om hem zijn nieuwe broertje te laten zien. Zijn eerste reactie is het openmaken van de luier en zeggen: "Mam, de ooievaar heeft het niet goed gedaan. Ik heb al een broertje."

  Nu ben ik net zwanger van nummertje 4. Ik ben benieuwd wat het zal worden en welke reacties we deze keer gaan krijgen van onze andere 3 jongens die toch wel erg bijdehand zijn, hihi.


 • Mijn dochter is 2,5 jaar oud en heet Merel. Ze is zindelijk en gaat dus met regelmaat een poepie op de wc doen. Niets bijzonders, zul je denken. Maar Merel kijkt altijd even naar haar poepie.
  Zo ook een paar weken geleden, toen ze éénmalig aan de diarree was. Ze kijkt en roept verschrikt: "Mama, mijn poepie is stuk!"
  Ze was er helemaal van onder de indruk.

  Een ander verhaal gaat over mijn nichtje. Haar naam is Kyara en ze is 3 jaar.
  Mijn zus leest haar regelmatig voor uit de kinderbijbel. Toen ik bij haar was, vroeg ze aan mij of ik haar voor wilde lezen. Ik vroeg haar of ze een leuk boekje wist. "Ja", zei ze, "Ik heb een heel mooi God-boek!"
  Leuk toch, hoe ze hun eigen woorden aan iets geven.


 • Toen ik mijn nicht vertelde dat ik net ontdekt had dat ik zwanger was, kreeg ik haar dochter van 4 aan de lijn en die vroeg: "Is het een jongen of een meisje?"


 • We gingen met onze buurvrouw en haar zoontje van 2,5 winkelen. Onderweg zien we beukenbomen staan. Ik zeg daarop; "Wel vroeg dat er al beukennootjes liggen."
  Waarop haar zoontje direct vroeg:"Mama, hebben we thuis ook neukennootjes en neukenbomen?"
  We lagen gewoon dubbel van het lachen.


 • Neem mijn zoontje van 3 jaar altijd mee naar de winkel, waar hij altijd wel een leuk autootje ziet.
  Op een dag vraagt hij weer "Mama, ik wil een autootje", waarop ik zeg: "Nee, schatje, mama heeft geen centjes."
  Waarop hij heel verontwaardigd antwoordt: "Maar, mama, de bank heeft toch centjes!"

  Zoals velen al zullen meegemaakt hebben, sta ik dus te wachten om een parkeerplaats in te rijden en pardoes, voor mijn neus, rijdt er iemand anders in. Ik begin te toeteren en roep boos: "Stomme trut", waarop mijn zoontje zegt: "Ja, mama da's echte een stomme tut!"

  Het gevolg was dat hij ongeveer drie weken iedereen die hij tegen kwam, stomme tut heeft genoemd.


 • Ik ben 20 weken zwanger van de tweede. Lianda, onze dochter van drie, is erg beschermend. Toen haar neefje van vier op mij sprong, zei ze: "Pas op, hoor, anders komen er krassen op de baby!"

  Van hetzelfde neefje kreeg ik een zelf geplukt bloemetje: "Dat is voor de baby, tante… Als die dan huilt, dan kan je hem weer aan het lachen kietelen met de bloem."
  Geweldig toch!


 • Ik heb een leuk praatje van toen ik een jaar of 2 was, dat ik van mijn moeder gehoord heb.
  Vroeger kreeg ik bij de slager altijd een plakje worst, en natuurlijk werd er dan gevraagd: "Wat zeg je dan?"
  Waarop ik netjes zei: "Dankiewel", want gewoon dankjewel zei ik nog niet.
  OP een dag zat ik in bad. Ik had een pestbui en had mijn moeder in haar gezicht gespuugd... Door het verschot gaf me moeder mij een tik, waardoor ik moest huilen. Uiteraard was ze boos dat ik haar in haar gezicht spuugde! Toen vroeg ze: "En wat zeg je dan", waarop ik huilend antwoordde: "Dankiewel…"
  Het moest natuurlijk "sorry" zijn!


 • Mijn zoontje van bijna 3 jaar had de stethoscoop aan zijn oortjes om doktertje te spelen. Hij legde het op mijn buik en zei: "Mama heeft baby in buik" - wat ook echt zo is.
  Ik zeg: "Ja, goed zo!"
  "En hoe gaat het met de baby", vroeg ik aan hem.
  "Nou," zegt ie:"Het wordt een zusje!"
  Ik vond het zo grappig hoe dat eruit kwam, geweldig!!


 • Onze Rune (net geen twee) ging vorige week de eerste keer op zo'n hobbelkarretje aan de ingang van de supermarkt. Het was een autootje van Micky Mouse...
  Onze jongen vertelde later aan iedereen die het horen wou, dat hij op Mickey POES gezeten had...


 • Toen we vlees aan het eten waren van bij een nieuwe slager,zei ik: "Lekker vlees, hé, van slager John!"
  Ons Maite, toen 3 jaar, antwoordde: "Maar, moeke, het is vlees van een varken!"
  Wij lagen plat van het lachen!


 • Op een morgen vertelde mijn zus aan tafel dat haar neus verstopt was. Haar dochtertje (toen 3) reageerde erop met: "Maar mama, ik zie je neus toch nog!"


 • Ik heb hier nog een leuke uitspraak van mijn dochter Naomi van drie.
  Sinds een aantal dagen weet ze dat er een baby bij mama in de buik zit.
  Bij het naar bed brengen, vraag ik haar wat ze graag wil hebben: een broertje of een zusje. Waarop Naomi bedenkend gaat kijken en zegt: "Doe maar een zusje."
  "Dus," zeg ik: "Een meisje..."
  "Nee," zegt ze: "Doe toch maar een jongetje", waarop ik dus weer zeg: "Dus je wilt graag dat het een jongetje is..."
  "Nee," zegt Naomi: "Ik wil dat het een baby'tje is!"
  Hihi, wat een uitspraak! Niet lekker verwarrend zo… Ach, als het maar gezond is, toch?


Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld