Leuke uitspraken - Deel 16

, 4.429 keer bekeken
 • Mijn zoontje van net 1 wil wel eens mijn crème-kleurige beeldjes uit de tv-kast pakken. Ik roep dan: "Mike... Neehee!!"
  Na een aantal keren en paar dagen later, kruipt hij er weer naar toe. Op het moment dat ik roep: "Mike", roept mijn zoontje al meteen: "Neeehee" en kruipt hij er toch lekker op zijn gemak naartoe.


 • Mijn zoontje van twee heeft er net een neefje bij en is bezeten van kleine "beebies".
  Toen een collega die hoogzwanger was, op bezoek kwam met haar man, probeerden wij hem uit te leggen dat in die dikke buik een "beebie" zat. Mijn zoontje wees naar haar man (die ook een klein buikje heeft) en zei: "Ook beebie..."
  Ach ja, leg dat maar eens uit.


 • Toen ik zwanger was van ons zoontje, wilde Nina (het dochtertje van mijn zus) ook eens mee naar de gynaecoloog om "naar de baby te kijken". Ze was toen iets van 2 jaar en 3 maanden oud, maar was al erg rad van tong en dat bleek ook toen bij de gynaecoloog!
  De dokter legde - tijdens het nemen van de echo - alles mooi uit: "Dat is een handje, daar kopt het hartje, dat zijn de vingertjes die op je wuiven, ..."
  Na het onderzoek zei ze doodleuk: "Jaja, dokter, da's wel allemaal mooi, maar waar is nu die baby?"
  Zij had blijkbaar verwacht om echt een foto van de baby te zien.
  Op dat moment stonden wij allemaal met open mond naar haar te kijken, maar zij vond het een hele normale vraag. De dokter zei naderhand dat hij al veel kindjes mee op consultatie had gehad, maar dat hij nog nooit zo een vraag gekregen had op zo'n kordate manier!
  Wij vonden het toen alleszins hilarisch, vooral om de manier waarop ze het zei, heel kordaat en zo zeker van haar stuk!


 • Mijn dochter van 3 en mijn zoontje van 1 zaten achter in de auto toen we door een polder reden, waar net mest gereden was. Mijn dochter rook dit en zei: "Mama, wat ruik ik nou? Lijkt wel poep", waarop een kwartje bij haar valt en ze heel vies naar haar broertje kijkt: "Is dat Niek?"
  M.a.w. zij dacht dat de poepgeur uit de luier van haar broertje kwam!

  Mijn dochtertje was (toen zij bijna 3 was) aan het te logeren bij oma.
  Oma kroop lekker bij mijn dochter in bed en viel in slaap. Iets later wordt zij weer wakker waarop mijn dochter zegt: "Oma, jij lijkt wel een varkentje!"
  Ze had schijnbaar oma horen snurken!
  Nu zegt ze heel vaak tegen oma: "Oma, jij lijkt wel een varkentje", omdat ze weet dat ze dan van zeker 1 iemand een lach krijgt!


 • Nadat ik bevallen was van mijn eerste kindje, kwam mijn neefje van 6 op kraamvisite.
  Plotseling vroeg hij: "Een baby is toch gratis?"
  "Hoezo", vroeg ik. "Nou", zei hij: "Het komt toch gratis uit je buik?"
  "Ja, dat is waar", zei ik.
  "Maar jij hebt je kindje in het ziekenhuis gekregen, zijn ze daar ook gratis?"


 • Ik had op een dag ontzettende oorpijn, zo erg dat ik in tranen uitbarstte. Mijn zoontje van toen nog geen 2 jaar kwam op mijn bed zitten en vroeg toen heel lief: "Gaatie, mama?"
  Zo lief! Dan voel je het al bijna niet meer, hahaha… • Mijn zoon Elliot is vier jaar oud.
  Afgelopen weekend waren we in een restaurant waar 5 andere kindjes (die elkaar goed kenden) "samenspanden" tegen die ene vreemde eend in de bijt, mijn zoon dus. Op een gegeven moment hoor ik hen jennen: "En wij hebben lekker een Nintendo!"
  Waarop Elliot: "En ik heb een geheim!"


 • Mijn neefje "Moke" was net twee jaar oud toen hij bij ons bleef slapen.
  We zaten aan tafel soep te eten en hij wilde persé nog een tweede portie. Toen die leeg was, legde hij zen hand op zen buik, legde z'n hoofd naar achteren en zei: "Gho, ik ga dood", gevolgd door een diepe zucht.
  Ik denk dat hij wat veel soep had gegeten. Maar hij zei het zo serieus dat we echt bijna onder tafel lagen van het lachen!


 • Hier is een uitspraak van onze Sten, 5 jaar.
  Twee maanden geleden ben ik bevallen van onze dochter Finn. Ik geef haar dan ook borstvoeding.
  Op een avond deed mijn vriend na het douchen zijn kledij aan, waarop onze Sten zei: "Papa, kan jij de zus ook drinken geven, want jij hebt ook borstjes."


 • Mijn dochtertje Jennifer, drie jaar, is heel stil op school maar thuis zwijgt ze geen 2 minuten.
  Gisteren was mijn man naar de apotheker achter medicijnen voor haar en haar kleine zus van 9 maanden, omdat ze allebei een keelontsteking hadden. Plots zegt ze tegen mij: "Papa is naar de paté."


 • Mijn zoontje van 4 keek op een dag erg zielig en vol medelijden naar mijn dikke buik en vroeg: "Mama... Waarom heb jij onze baby opgegeten?"


 • Mijn zoontje Yassin was net 2 jaar toen we op een avond van bij mijn moeder naar huis gingen. Ik zei tegen hem: "Zeg eens: dag, oma, dikke dodo doen!"
  Hij dan: "Dag, dikke oma!"


 • Twee jongens van 6 bij het aankleden na het douchen in de jongenskleedkamer.
  Het ene kindje: "He, je rug is nog nat", waarop het kindje: "Geeft niks. Ik moet na het voetballen toch nog douchen."


 • We moesten door omstandigheden mijn stiefzoontje (7 jaar) al vroeg vertellen dat ik zwanger was. Ze waren bang voor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en ik werd met spoed voor 2 dagen in het ziekenhuis opgenomen. Daardoor wisten al veel mensen dat ik zwanger was en ik wou dat hij het van ons zou horen. Dus zo kwam hij samen met zijn papa op bezoek want hij mocht van zijn moeder wel even mee.
  Zijn eerste reactie was: "Maar ik ben er bijna nooit."
  Waar zo'n mannetje wel aan denkt, hé.

  Het weekend daarop was hij bij ons. Hij stond voor me toen ik hem naar bed aan het brengen was en begon hij over mijn buik te aaien en zei: "Hoi, lief baby'tje, hoi."
  Dat klonk zo schattig.

  De volgende dag waren we met een paar vrienden een middagje uit. Zijn eigen moeder is nu 23 weken zwanger van de derde en ik ben nu 6 weken van de eerste.
  Hij liep voor ons uit en riep tegen de meiden die daar stonden: "Allebei mijn moeders hebben een baby in hun buik!"
  Hij is er zooo trots op! Zo wordt hij in beide de gezinnen de grote broer.


 • Toen Niels net twee was, gebeurde er het volgende…
  Wij hebben twee auto's: een paarse KA en een blauwe FOCUS. Die auto's noemen we dus altijd de paarse auto en de blauwe auto. Niels was net zo'n beetje de kleuren aan het ontdekken toen we naar de stad reden. Niels keek uit het raam. Hij zag een KA rijden, geen paarse maar een blauwe. Hij schrok zich rot en stamelde: "Mama, paarse auto is B-B-B-B-BLAUW de-de-worden!"

  Toen Niels ruim twee was, hoorde hij dat er iemand in de gang was. Hij wist niet wie en hij wist ook niet wat die daar deed. Dus vroeg hij, heel logisch: "Wat doet iemand daar?"


 • Mijn zoontje Bjarne heeft laatst de windpokken gehad. Twee weken later kreeg zijn jongere zusje ze natuurlijk ook.
  Bjarne had niet zo heel veel rode blaasjes, maar vooral zijn buik had het zwaar te verduren. Hij had er eentje juist aan de band van zijn broek, zodat dat wondje steeds weer open schuurde.
  Weken later zag deze blaas er uit als een grote, rode vulkaan, soms gevuld met een korstje en soms leeg als de korst er weer was uitgeschuurd. ALs ik er zalf wilde aansmeren, zei Bjarne ineens: "Nee, mama, niet doen, mijn paddenstoel doet pijn!"
  En bij nader inzicht, daar leek het nog op ook!


 • Mijn jongste zoontje was 's morgens doorgelekt, een te volle luier... Zegt mijn oudste zoon (die geen luier meer droeg): "Dat doe ik niet meer, he, mama? En IK slaap al zonder zijwieltjes!!"


 • Mijn schoonzus heeft 2 kids: een dochter van 6 (Sanne) en een zoontje van bijna 4 (Tim).
  Sanne was samen met Tim aan het spelen bij oma thuis. Sanne begon Tim te kietelen en opeens riep Tim: "Sanne, nu stoppen want je maakt me plas wakker!"
  We hebben allemaal dubbel gelegen van het lachen om die uitspraak!


 • Ik ben reeds een tijdje zwanger van mijn derde kindje.
  Toen wij het aan ons dochtertje van zes en zoontje van vier vertelden, reageerden ze heel enthousiast. Toch probeerden we hun op het hart te drukken dat het eigenlijk een geheimpje was, zodat ze het nog niet aan de grote klok zouden hangen. We beseften wel heel goed dat het best een moeilijke opdracht was voor onze kids om dergelijk geheim te bewaren.
  Toch had mijn zoontje het heel goed begrepen. Bij het eerstvolgende bezoek aan zijn mémé en pépé stormde hij de gang binnen en zei: "Ik heb een geheim! En het zit in mama's buik..."
  Ja, ja, een geheim bewaren, dat kan mijn kereltje wel!


 • Toen mijn nichtje 3,5 jaar was, lag ze bij haar moeder op bed en zei: "Mama, ik vind jou huid zo zacht, net zo zacht als een rot appeltje!"

  Overigens, als ze zag dat papa bezig was met het maaien van het gras, vroeg ze heel vriendelijk: "Papa, heppelen poeberen", waarmee bedoeld werd: "Papa, moet ik proberen je te helpen?"
  Tenzij er een Ootuin te zien was, oftewel een vliegtuig!


 • Toen mijn dochter Myrthe in de derde kleuterklas zat, werd er in de klas gepraat over doodgaan.
  Myrthe zei tegen juf Gerda dat je terugkomt nadat je gestorven bent. De juf zei dat dit niet het geval was. Thuis vroeg Myrthe me hoe dat nu zat met terug geboren worden nadat je dood bent gegaan, omdat Gerda gezegd had dat dit niet kon.
  Ik antwoordde daarop dat er mensen zijn die geloven dat dit wel kon en andere die geloven dat dit niet kon, maar dat niemand het echt weet. Ik vroeg dan ook aan haar wat zij ervan dacht. Zij geloofde dat het wel kon.
  Toen ging het erover dat je geboren kon worden in een ander land... En Myrthe vroeg: "Papa, als ik opnieuw geboren word in Afrika, kom je mij daar dan ophalen, want ik ken daar de weg niet."


 • Ook ik heb nog een leuke uitspraak van mijn zoontje (toen 20 maanden).
  Mijn man vroeg uit welk boekje hij moest voorlezen voor het slapen gaan.
  "Bumba?"
  "Nee", antwoordde Mathias.
  "Samson?"
  "Nee", was het antwoord weer.
  "Suske en wiske?"
  Ook nu weer: "Neen!"
  Mijn man gaat heel de rij af en telkens is het: "neen!"
  Tot slot vraagt hij: "De playboy", waarop Mathias: "Ja!"


 • Toen mijn zus (An) een jaar of 7 was, vroeg onze moeder haar wat zij later wou worden.
  An: "Ik word later advocaat."
  Onze moeder: "Ja, maar An, je weet toch dat je dan soms moet liegen."
  An (zeer resoluut en met de neus in de lucht, overdreven gemeend): "Dat is dan in het voordeel van mijn cliënt!"

  Nog steeds een verhaal dat op veel gelach wordt onthaald.


 • "Mam, wat zijn dat voor dingen", vroeg ons zoontje Jelmer toen hij de groente op tafel zag staan.
  "Dat zijn peutjes, Jelmer", zei ik.
  "O, die ken ik wel", zei hij: "Goede actie van peul!" (Pearl)


 • Enzo (net 2 geworden) is een beetje bang tegenwoordig, dus ik zeg ik het hem altijd wanneer ik iets ga doen, zodat hij niet panikeert.
  We zitten samen in de zetel tv te kijken en ik zeg: "Mama, gaat even pipi doen, he, schat."
  Hij steekt verontwaardigd een vinger in de lucht en zegt boos: "Mag ni in zetel!"


 • Mijn oudste dochter Aline, nu bijna vier, is al een tijdje over het lichaam aan het leren op school. Ze bekijkt ons dan ook allemaal met argusogen smile.gif
  Toen ze na een nachtje logeren bij moeke in de badkamer binnenviel en haar naakt zag, was haar enige commentaar: "Mijn mama heeft ook zo'n muis!"


 • Ik pas soms op mijn nichtje van nu bijna drie.
  Vorige week zijn we even naar dorp gelopen om vlees te halen bij de slager. Ik heb het vlees besteld als de dame achter de toonbank vroeg of mijn nichtje een stukje worst lustte. Mijn nichtje knikt ja,dus terwijl ze het krijgt, zeg ik tegen haar: "Zeg maar dankjewel."
  Maar nee, ze kijkt de dames achter de toonbank alleen maar aan met een verlegen gezicht. Dus de dame achter de toonbank zegt: "Ik zie dat je oogjes dankjewel zeggen."
  Lopen we eenmaal buiten zegt mijn nichtje tegen mij: "Gekke vrouw! Mijn ogen kunnen helemaal niet praten…"
  Nou, geweldig toch!


Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld