Leuke uitspraken - Deel 13

, 4.196 keer bekeken
 • Mijn zoontje (bijna 4) gaat twee dagdelen per week naar de peuterspeelzaal waar ze in december regelmatig het kerstverhaal te horen kregen.Rond kerst vertelden we hem dat hij er nog een broertje of een zusje bij kreeg. Om te laten zien hoe dik ik weer zal worden, lieten we hem het fotoalbum van zijn zusje zien.Ik vraag aan hem: "Wie zit er hier in de buik?"Waarop hij antwoord: "Kindje Jezus!"
 • Onze tweede dochter was nog maar anderhalf toen ze al echt duidelijke, kleine zinnetjes sprak. Toen ze net 2 jaar was, was mevrouwtje boos omdat ik niet meteen hielp met haar schoenen aan te trekken. Toen zei ze: "Dan ga ik wel op mijn blote sokken."Zonder schoenen dus!
 • Ik ben Michele, 38 en mama van twee. Mijn oudste wordt vandaag 2 jaar.Enige tijd geleden gingen we, zoals steeds, samen in bad om zo een stortvloed in de badkamer te voorkomen.Ik zet Wannes dus in bad en kruip er zelf ook bij. Sinds kort krijgt hij ook interesse in het potje maar hij had nog maar twee maal zonder luier op het potje gezeten. Tot hiertoe is het een leuk speeltje, maar meer ook niet. Hij gaat er wel op zitten en ik moedig hem aan, maar hij plast steevast als je hem in bad hebt gezet. En telkens is het van: "Hoho, pipi", en dan gieren van het lachen wanneer hij dat doet.Na een tijdje spelen in bad ging ik hem wassen en zat hierbij op mijn knieën. Op een gegeven moment draait hij zijn hoofdje een beetje schuin en kijkt me zeer onderzoekend aan. Ik vraag: " Wannes, wat zie je?"Hij wijst naar mij en zegt met een zeer uitgestreken, serieus gezicht en 1 wenkbrauw opgetrokken: "Mama ni pipi, mama kapot!"Ik vraag hem waarom mama kapot is en weer antwoord hij met hetzelfde verwonderde gezicht: "Mama ni piemel, mama kapot!"Nu ben ik op 14 december bevallen van een dochter en Wannes helpt mama met plezier voor zus te zorgen. Bij een van de eerstvolgende luierwissels kijkt hij me aan en wijst naar Nele?Tja, ook zijn zus blijkt dus "kapot".Vorige week zorgde een uitspraak van Wannes voor de nodige traantjes.Wannes ging zonder luier op het grote toilet met de verkleinbril. Ineens doet hij - ook voor hem, denk ik - totaal onverwacht pipi. Hij grijpt met beide handjes tussen zijn beentjes al roepende: "Mamaaaaaaaaaaaaaaa, pipi dada!"Op zo een moment zou je hem moeten prijzen en enthousiast doen, maar al wat ik kon was vechten tegen de tranen. Mijn kleine ventje wordt vandaag alweer 2 jaar! Dit in combinatie met de babyblues die maar niet overgaan, was dit teveel van het goede.Maar telkens de traantjes vloeien, staat daar een klein ventje dat je streelt en zegt: "Mama, auw? Mama, kusje?"Waarom blijven ze niet gewoon mama's kleine ventje?
 • Onze zoon Tim (net twee) heeft bij opa en oma gegeten...Als ik van mijn werk kom en hem vraag wat hij gegeten heeft, zegt hij: "Hakkebal!"Ik moet erg lachen om de nieuwe versie van gehaktbal...Ik vraag of hij ook nog iets gedronken heeft, waarop hij antwoordt: "Sjinpappelsjap..."Zal ik er nog maar bij vertellen dat het sinaasappelsap is?
 • Mijn dochtertje Isana (2) zag op een middag dat de kat van mijn schoonouders een muis gepakt had. Nu speelde die kat eerst lustig met dat beestje tot het doodop zou zijn en ze ten slotte kan toeslaan.Dat spelletje was een tijdje aan de gang tot mijn dochter er plots genoeg van had. Ze ging recht voor het venster staan en riep heel serieus: "Muis! Kom! Poes af!"Mijn schoonmoeder en ik lagen volledig plat...
 • Het zoontje van een goede vriendin van mij was drie jaar, toen mijn man en ik voor het eerst samen bij hen op bezoek gingen. Ik kende Rune natuurlijk al langer maar Rune had mijn man, die Serge heet, hooguit twee keer gezien.Op een bepaald moment vraagt mijn vriendin aan haar zoontje: "Wie is die mevrouw?"En Rune antwoordt:"Sabien."Vervolgens vraagt mijn vriendin: "En die meneer?"Waarop Rune heel serieus antwoordt: "Frank!"Ik schrok me natuurlijk rot (en mijn man ook)...Achteraf vraag ik aan mijn vriendin hoe haar zoontje in hemelsnaam bij de naam Frank komt. En mijn vriendin zegt: "Hij kijkt iedere dag naar het weerbericht, waardoor alle mannen die iets met Sabine (Hagedoorn) te maken hebben, automatisch tot Frank herdoopt worden."
 • Naomi (3) heeft pindakaas op brood en de pot staat nog open. Naomi: "Mama, je moet de dopsel er nog op dopselen."
 • Ik was mijn zoontje (bijna 3 jaar) aan het afdrogen na het badje, toen het groene logo op van mijn fleece trui hem opviel.
  Vraagt hij opeens (we spreken ook Engels thuis): "Mummy, ben you a superhero?"Thuis hadden we vaak een halve maan aan de hemel, als we vanuit de huiskamer naar buiten keken. We zeiden dan: "Kijk, de Maan!"Eenmaal op vakantie zagen we ook vanuit onze kamer een maan aan de hemel, een mooie volle maan deze keer! En wij natuurlijk weer: "Kijk, de Maan!"Waarop mijn zoontje antwoordde: "Nee, een appel!"
 • Lieselotte (mijn nichtje én metekindje van 2) gaf haar tutje (fopspeen) aan de baby in mijn buik. Maar ze wilde haar tutje wel gauw weer terug natuurlijk.Toen ze met haar vroegere papflesjes aan het spelen was, zeiden mijn zus en ik dat de baby misschien wel een beetje dorst zou hebben. Lieselotte tilde mijn trui op, maakte mijn buik bloot en stak de tutter van het flesje in mijn navel zodat de baby kon drinken.Heerlijk toch, ik werd er helemaal week van!
 • Toen Ilona ongeveer 2 jaar was, toonde ze veel interesse in de staart van dieren.
  Zo stonden we van in onze tuin te kijken naar het paard in de weide ernaast. Ilona wees steeds naar het paard en vertelde dat het paard een mooie lange staart had. "Maar", voegde ze eraan toe: "Papa heeft maar een kleine staart, hoor.""Maar, Ilona", zei ik: "Papa heeft toch geen staart.""Jawel, hoor", antwoordde ze en ze wees vlug tussen haar beentjes.Ik heb haar maar uitgelegd wat een staart juist was want anders zou haar papa maar wat gegeneerd zijn.
 • Het eerste zinnetje van onze dochter (2 jr.): "Maa pappa, toch!"
 • Vorige week vertelden mijn man en ik aan onze twee zoontjes dat ze er volgend jaar nog een broertje of zusje bij krijgen zullen krijgen. Ik zei tegen Sierd (drie en een half): "Mama heeft een baby'tje in haar buik."Sierd keek mij erg boos aan en zei: "Je mag geen baby'tjes eten!"
 • Mijn man en ik hadden het over het Oedipuscomplex omdat mijn oudste zoon van 5 jaar met me wil trouwen. Waarop onze zoon onmiddellijk vroeg: "Welke poes?"
 • Gisteren vertelde mijn zoon een waar verhaal namelijk: als je dik wordt dan wordt je kleiner want je buik komt naar voor en als je slanker wordt dan wordt je groter want je buik krimpt.Eigenlijk een zeer logisch gegeven, niet?
 • Hier weer een leuke uitspraak van mijn zoon Mathijs (net 3 jaar).Ik ben inmiddels 20 weken zwanger van onze tweede en Mathijs vindt alles wat de baby betreft interessant.Zondagavond waren we wat later thuis van visite en Mathijs kreeg, zoals altijd, nog een beker melk voordat hij naar bed ging.Terwijl Mathijs zijn melk dronk, zat hij even bij mij op schoot en ik had "De Bevalling" aan op tv. Hij was helemaal onder de indruk.Hij zei dat die mevrouw huilde, dus ik legde hem uit dat ze een beetje pijn in de buik had omdat de baby er uit wou en dat ze dan moest zuchten (ik deed het even voor...). Toen zei ik dus dat ik dat straks ook zou krijgen als de baby eruit wou (ze lieten gelukkig niet zien waar hij uitkwam...)?.Hij zat helemaal stijf naar de tv te kijken. Zo indrukwekkend vond hij het. Toen de baby eenmaal op de buik van die vrouw lag, zei hij tegen mij: "Mama, krijgen wij straks ook zo'n baby?"Ik zei: "Ja, zo een krijgen wij ook", vraagt hij: "Ook zo'n kleintje?"Hahahahaha? Lief, hé?
 • Wij en de kinderen zitten in de auto. Al gauw slapen de beide kinderen.Na een half uurtje zijn we op de plek van bestemming. Dus ik wek de kinderen om uit te kunnen stappen.Staan we buiten, kijk ik naar de kleinste (toen 6) en zag dat zijn broek helemaal nat was. Ik vraag hem of hij eng gedroomd heeft, zegt hij: "Nee, hoor, ik heb gewoon erg moeten zweten."We moesten er zo om lachen?
 • Toen ik met mijn dochter (3 jaar) een tijdje geleden in de auto zat, was het fel aan het regenen."Moeke, nu moeten de zwierevensters hard gaan, hé!"(ruitenwissers dus)
 • Onze Lindsey is een spraakwaterval van nu 2,5 jaar. Hier een tweetal uitspraken die ik niet meer zal vergeten:We zitten aan tafel en eten onder andere doperwtjes."Mam, wat is dat deze?""Dat is een erwtje, schat."Lindsey: "Mmmm, lekker, ikke meer deze ettertjes!"Uitverkoop in een schoenenwinkel.Een mevrouw zit uitgebreid schoenen te passen.Lindsey tegen de mevrouw: "Wat doe je?"Zegt die mevrouw: "Ik ga denk ik deze schoenen kopen."Lindsey heel ad rem: "Alweer?"De mevrouw kijkt geschrokken op en zegt: "Hé, je lijkt mijn man wel!"
 • Mijn jongste dochter (3,5 jaar) is achter op de plaats aan het spelen als de bel gaat. Zij rent naar voren om de deur open te doen. Een vriendin van mij komt op de koffie met een leuk bericht. Mijn dochtertje gaat lekker bij haar op schoot zitten net op het punt dat mijn vriendin verteld dat zij zwanger is.Omdat ik haar feliciteer en er blijdschap heerst, vraagt mijn dochtertje waarom wij zo blij zijn. Als ik vertel dat Mieke een baby in haar buik heeft, zegt mijn dochter heel serieus en een beetje bedrukt: "Weet je, tante Mieke, dat doet echt heel erg zeer, hoor, een baby krijgen. Want die komt helemaal uit je kont!"Je begrijpt wel dat wij hier heel erg hard om moesten lachen.
 • Sanne (net 4 jaar) zit aandachtig te luisteren naar het verhaal dat haar mama tegen de buurvrouw zit te vertellen."De buurvrouw van 2 hoog staat ook op springen?"Sanne vraagt aan haar pappa: "Pap, wanneer gaat de buurvrouw van 2 hoog springen?"
 • Mijn zoontje Matiz is nu 2,5 jaar.Vorige week was hij tv aan het kijken en ik was eten aan het maken. Plots snelt hij naar me toe en zegt: "Mama, ik wil Kukeleku!"Ik keek hem vol verbazing aan want ik wist niet wat kukeleku was. Dus vroeg ik hem wat dat was, bleef hij zeggen: "Ik wil Kukeleku!"Toen ik zei da ik echt niet wist wat dat was, droop hij nogal teleurgesteld af.Twee dagen later ga ik met mijn man, Matiz en Maya naar de winkel.Plots hoor ik Matiz in de kar roepen: "Mama, Kukeleku!"Hij wees naar een doos cornflakes met een haan erop. En zo was Matiz zijn grote probleem opgelost?
 • Vorig jaar rond 5 december riep mijn zoontje, Yde (toen bijna 2 en een half), naar elke zwarte man of vrouw: "Zwarte Piet!"Maar het toppunt was, toen hij in de bruine boodschappentas van een donkere man begon te graaien. De man vroeg wat hij deed, waarop hij zei: "Dootjes voor mij!"Nog eentje?Hij wilde een poos geen groenten eten. Vooral groene groenten wou hij niet eens proberen.Toen ik hem vroeg waarom hij geen groene groenten wou, antwoordde hij (logisch!): "Ik lust ook geen gras..."
 • Hier een verhaaltje van toen ik ongeveer 3 jaar oud was?Mijn papa was mij 's middags aan de kleuterschool op komen halen. Thuis aangekomen, vroeg ik hem: "Papa, kunnen spinnen zingen?"Mijn vader zei: "Maar natuurlijk niet, Wendyke. Waarom vraag je dat?"Ik: "Omdat er deze morgen een spin in het bad zat en mama heeft die "doodgeklopt" met haar schoen en toen zei ze: 'Voila, die heeft gedaan met zingen!'"22 Jaar later (ik ben nu 25 en zwanger van ons eerste kindje) moeten we er nog vaak om lachen!
 • Wat mij altijd bij is gebleven, is deze uitspraak van onze dochter, toen ze nog klein was.Onze oudste dochter (toen 6, nu 15), kwam tussen de middag met haar vriendje thuis lunchen. Ze was stapel verliefd op haar jeugdvriendje van 6 jaar. Een jongetje schattig om te zien, met rode haren en een sproetensnuit. Dochterlief vertelde ons dat ze later met hem ging trouwen, waarop mijn man zei dat zij dan kindertjes met rode haartjes zou krijgen. Onze dochter trapte er niet in en riep verontwaardigd: "Nou, dan verf ik zijn haar toch blond!"
 • Onze dochter Samantha (3) is helemaal gek op K3.Laatst liep ik bij ons in het dorp door de winkelstraat. Daar liep een oude man met een rollator. Zegt Samantha ineens: "Hé, mama, kijk, die mijnheer heeft ook een K3-fiets!"Je snapt niet waar ze het vandaan halen, maar mama lag zowat gestrekt van het lachen en iedereen maar kijken... Wat was daar aan de hand?Zo had ze onlangs ook haar oma aan de telefoon. Tegenwoordig is Samantha een hele kletsmajoor en kletst soms de oren van je hoofd. Zegt ze ineens tegen oma: "Oma, jij ligt bij mij in de Lego-bak en opa ook?"Bij haar Lego-poppetjes zit onder andere een omaatje met grijs haar in een knot (lijkt bijlange na niet op haar oma, maar okay) en een opaatje met grijs haar en een bril. Het geeft wel aan wat een rijke fantasie kinderen toch kunnen hebben. Heerlijk!
 • Laatst was ik met mijn nichtje (6 jaar) in de supermarkt.Ik ben 8 maanden zwanger en we kwamen natuurlijk terecht bij de snoepafdeling. Ik was de hele tijd aan het kijken wat ik zou nemen. Tenslotte had ik een zak snoep ontdekt en nam die van het schap. Net toen ik die in mijn kar wou leggen, zei ze tegen mij: "Je moet geen snoep kopen want je bent al veel te dik."
 • Op een zondagmiddag rijden we naar opa en oma. Op de radio klonk er een nummer van Elvis: "Stuck on you"...Onze oren flapperde even bij de vertaling van Hetty ( bijna 4): "godnonduju?"Tja, ze moest eens weten.
 • Mijn dochter Sare is nu 3 en een half jaar oud en ze heeft vaak van die leuke uitspraken.Ik noem een paar:- Ze zit sinds een jaar op de speelzaal en deed daar de volgende uitspraak: "Mijn moeder heet Dewi maar ik noem haar mam."- "Mam", zegt ze: "Wat heb je daar?" (op mijn voorhoofd)Ik antwoord:"Een moedervlek", waarop zij zegt: "Kijk, mam, ik heb een Sarevlek!"- "Mam, waarom blaas jij geen vuur?"(Ze ziet heel veel vrouwen om mij heen, die roken? Vandaar die vraag.)
Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld