Leuke uitspraken - Deel 12

, 4.261 keer bekeken
 • Robin (6) had zijn kleine teen gestoten aan de salontafel. Het gevolg was een kleine snee? Even later zat hij met zijn hand tegen de stenen? Een schaafwond op zijn hand. Nog wat later viel hij buiten in de tuin tegen het muurtje. Twee bulten op zijn voorhoofd, één bult met een klein wondje en één bult met een snee die wat gaapte. Mama belde de dokter van wacht op.
  Robin: "Dokter, ik heb een echte pechdag gehad!"
  De dokter: "Ja, jongen."
  Robin, met een diepe zucht: "Ach, ja, dat kan gebeuren, hé?"


 • Anekdote van gisteren in onze auto:
  Wij: "Het is zwart-wit en het zit in een boom?"
  -> "Een nest koeien!"

  Wij: "Het is grijs en het zit in een boom?"
  -> "Een olifant!"

  Mijn zoontje: "Het is donkerblauw en het zit in een boom?"
  -> "Een kleurpotlood!"

  Ik vond hem zo komisch! smile.gif


 • Een leuke uitspraak van mijn zoon. Hij is nu 2,5 jaar en een stoer jongetje.
  Als we hem vragen wat hij later wil worden, antwoordt hij telkens:
  "Een grote meid!"


 • Mijn zoontje Tim (begin september 2 jaar geworden) heeft een speelgoedtelefoon en belt regelmatig met zijn floon: "Ja? Hallo... Met oma?... Ja... Ja... Preek ik?(met wie spreek ik?)... Daaaag!"

  Iets anders?
  Er kwam een blauwe vrachtauto voorbij: "Een hele, hele, grote, dikke, vette blauwe auto!"
  Toch best knap, vind ik.

  We waren in de tuin aan het werken en Tim mocht helpen. Hij was het gras aan het waaien (maaien), de aarde aan het harkene (harken) en het zand aan het blikken (de stoffer gebruik je om te vegen en het blik dus om te blikken).


 • Mijn kleindochter Esmee is een nachtje bij mij blijven slapen, omdat mama moet werken.
  Na het gekeuvel en het ontbijt gaat Esmee in bad. Daarna kleed ik me uit om onder de douche te gaan.
  Omdat ik koude voeten had, heb ik sokken aangedaan. Esmee staat ondertussen tegen me te praten?
  Als laatste doe ik mijn sokken uit, dus ik buk voorover om ze uit te doen. Esmee geeft mij snel een advies: "Kijk uit, oma, je borsten vallen bijna!"


 • Gisteren vertelden mijn schoonzussen aan mijn neefje van 3,5 dat er iemand een baby in de buik heeft...
  Toen ze aan hem vroegen: "Wie zou dat zijn", zei Jaimy: "Tante Sas!"
  Hij kon het niet weten maar raadde het wel goed, hahaha.
  Hij wilde mij vanmorgen bellen en zei: "Tante Sas, Jaimy wil een babyNICHTJE!"


 • Toen mijn dochter in groep 1 zat, hadden ze het een periode over baby's. Toen ze thuiskwam, riep ze: "Mama, ik heb ook bij jou in het fruitwater gezeten, hé!"
  Dat vond ik zo'n goeie... Ze had wel geluisterd, maar niet op de goede manier...


 • Mijn zoontje is nu ruim 2 1/2 jaar.
  Samen lopen we langs de kipjes en vol plezier staat hij te kijken.
  Wanneer we thuis komen en willen we papa vertellen waar we geweest zijn... Zegt hij vol trots: "Pikke kijke!"
  Eerst waren we wel geschrokken, maar dan zien we wel de humor ervan in en we moesten erg lachen om die uitspraak.
  Nu nog, altijd als we een plaatje laten zien van een kip en we aan hem vragen wat dat voor dier is, antwoordt hij "Pik."
  Als dat maar goed komt! Haha.


 • Hier volgt een verhaaltje van toen ik nog klein was?
  Ik was toch 2,5 jaar oud en mijn ouders gingen met mij naar de kermis in het dorp. Ik mocht op de kindermolen en wou in een vliegtuigje zitten. Daar had je zo een hendeltje om aan te trekken en dan ging het vliegtuigje omhoog. Maar telkens wanneer ik voelde dat het vliegtuigje omhoog ging, liet ik de hendel los. En zo was ik dus constant omhoog en omlaag aan het hobbelen en elke keer ik mijn ouders passeerde, riep ik: "Slechte kassei, slechte kassei!"
  Iedereen moest erom lachen. En nu, 30 jaar later, gaat dit verhaaltje nog steeds mee.


 • De eerste keer dat mijn nichtje Manon van 2,5 (inmiddels 3) mij borstvoeding aan mijn zoontje Xander zag geven, wou ze graag weten wat ik aan het doen was. Zij en haar broertje waren namelijk grootgebracht met flesvoeding. Ik vertelde haar dat ik Xander borstvoeding gaf.
  Die avond legde ze aan mijn broer (haar vader) uit dat ik Xander borstelvoeding gegeven had, uit mijn kammetjes? En sindsdien zijn borsten dus kammetjes!


 • Mijn Zoontje van 2 jaar en 3 maanden is de laatste tijd regelmatig met zijn eigen lijf bezig. Schouders, ellebogen,... Alles heeft hij.
  Zo had hij laatst plots muggenbultjes op zijn arm, zegt hij: "Kijk, mama... Tepels!"


 • Een maand geleden zei mijn (toen nog) driejarige dochter tegen mij: "Mama, ik vind jou zó lief. Jij mag ALLES voor mij doen."
  Kortom, het zorgen als gunst aan de allerliefste.
  Soortgelijke uitspraken gingen naar de opa, die "bij wijze van gunst" haar billen mocht afvegen.

  Dochterlief van twee en een half: "Mama, jij hebt grote billen."
  Mama: "Maar alles aan mama is groter. Mama heeft grote handen, grote voeten en benen."
  Dochter: "Nee, hoor, je hebt kleine borstjes."
  Bedankt...!

  Andere dochter (nu twee en een half): "Mama, ik ben al groot!"
  Ik: "Ja, hoor, heel groot."
  (Je wilt ze toch tegemoet komen en besef van eigenwaarde is heel belangrijk.)
  Zij: "Ik ben nu zo groot, dat ik nu ook in de ballenbak mag!"
  (Bij Ikea, leeftijd minimaal 3 jaar. Zij had duidelijk een ander doel met haar opmerking dan het vergroten van haar gevoel voor eigenwaarde.)


 • Mijn kleindochter Meltem (met een Hollandse mama en Turkse papa) is 2 en een half jaar oud. Ze wordt tweetalig opgevoed.
  Ze zit met haar vader op het balkon. Zegt haar papa in een jolige bui tegen haar, in het weinige Nederlands dat hij kent: "Wat wil jij drinken?"
  Geeft ze als antwoord in het Turks: "Praat jij eens even Turks, pap."


 • Vandaag was de laatste dag van de grote vakantie. Om de vakantie af te sluiten, beloofde ik de kinderen dat ik poffertjes zou bakken.
  Tim (bijna 3) was daar helemaal niet zo blij mee: "Mam, ik hou helemaal niet van gebakken koffertjes."
  Tja, het duurde wel even voor hij doorhad dat poffertjes iets anders is dan "koffertjes"."


 • Mijn nichtje van 2 jaar komt kijken wanneer ik mijn zoontje een nieuwe luier omdoe. Ze begint te lachen en zegt: "Een staartje", en wijst naar mijn zoon zijn piemeltje.


 • Steeds als mijn zoontje Rik (2,5 jaar) iets wil waar hij nog te klein voor is, zeg ik dat hij het mag als hij groot is. Nu verkondigt hij aan iedereen die het maar horen wil: "Als Jik (Rik) groter is, Jik lust ook mosterd, bier, cola en koffie en Jik ook in vliegtuig."
  Je zult begrijpen dat het lijstje met één woord is begonnen en zich nog steeds uitbreidt.


 • Het verschil volgen Hannah (toen 2,5) tussen een man en een vrouw: "Meisjes hebben een poep en jongens hebben een piemel en een prikkebaard."

  Bij de oma van mijn nichtje Hannah (toen 4) was er een poesje gestorven. Ze kwam dit met een heel droevige blik in haar ogen aan mij vertellen. Ik vertelde haar dat ze niet moest treuren, want dat het poesje nu in de hemel was en daar rijstpap met gouden lepeltjes kon eten. Dit stelde haar gerust en ze ging verder spelen in de tuin.
  Ongeveer een uurtje later komt ze opnieuw naar me toe en zegt: "Tante, ik zou graag dood zijn!"
  Ik was hier in de eerste plaats van geschrokken en vroeg haar dan heel serieus: "waarom", met de uitleg dat ze toch nog veel te jong is om al te sterven. Hannah antwoordde: "Ja, dat weet ik, maar ik lust zo graag rijstpap, tante!"
  Ik stond echt versteld van de logica van zo een kind.

  Een jaartje geleden gingen we met de hele familie naar de kermis. Hannah (toen 7) en haar zus Eva (toen 5) weken geen minuut van mijn zijde omdat ze om beurten de buggy mochten duwen van mijn zoontje (toen 1).
  We waren met z'n drieën aan het praten tot ik op een bepaald ogenblik vroeg of ze nog graag een broertje of zusje zouden hebben. "Neen, hoor", zei Hannah onmiddellijk: "want als papa en mama ooit gaan scheiden wordt het veel te moeilijk om de kinderen te verdelen!"


 • Mijn nichtje is nu vier jaar. Ze is gek op mijn dochtertje, haar nichtje van 6 maanden. Ze wil voor haar dan ook graag een slaapliedje zingen. Het gaat zo: "Slaap, kindje, slaap................ Een schaap met witte voetjes die drinkt zijn melk met zoetjes..."


 • Mathijs is 2 jaar. Als hij mijn mobiele telefoon ziet liggen, vraagt hij altijd: "Mama, is dat jouw bellefoon?"
  Tja, ergens heeft hij gelijk. Bellen en telefoneren maar dan samengevoegd.


 • Mijn zoontje Jannes (3,5) keek toe hoe zijn vader rauwe Américain op zijn boterham deed. Omdat zijn papa dat thuis niet eet (we waren op bezoek bij mijn ouders), kende hij dat niet. Dus vroeg hij wat dat was. Waarop papa zei: "Américain, jongen."
  Waarop Jannes repliceerde: "Ja, ja, dat weet ik wel. Maar wat is de familienaam?"

  Ik ben hoogzwanger van zijn broertje en Jannes zat samen met mij in bad. Hij nam een bekertje en vulde dat met water. Net toen hij mijn dikke buik nat wou maken, stopte hij. Hij bekeek me en vroeg: "Heeft broer zijn kleren nog aan?"


 • Mijn zoon Jens (3) had een tijdje de gewoonte om met de deuren te smijten. Ik vertelde hem dat dit zeer gevaarlijk kon zijn. Mijn broer (nu 20) verloor op zijn 2 jaar een stukje van zijn vinger door een deur die dichtgesmeten werd en ze hebben het stukje nooit kunnen redden.
  Toen mijn broer langskwam, toonde ik mijn zoontje wat de gevolgen konden zijn van het met de deur gooien. Zegt mijn zoon tegen mijn broer: "Nu zal jij een nieuw stukje moeten kopen!"
  Mijn broer en ik lagen toch ook wel even plat van het lachen.


 • Ik ben 13 weken zwanger en afgelopen week kreeg ik een echo.
  Ons zoontje Daan van bijna 3 jaar was er niet bij, maar we lieten hem later het printje van de echo zien. Zijn reactie: "Och, da's een lief konijntje!"
  Wij vonden het ontzettend grappig!


 • Onze zoon van drie vindt zijn piemeltje erg interessant. Hij zei dat papa ook een piepie heeft en zijn broertje ook. Op de vraag wat mama dan had, antwoordde hij: "Een dikke kont!"

  Een kennis van ons heeft een dochter van 2,5 jaar. Helaas was haar vader laatst overleden, maar het meisje gaat er redelijk goed mee om. Haar vader werd, naarmate de ziekte vorderde, steeds slechter en ze heeft er toch meer van meegekregen dan haar moeder had gedacht...
  Laatst vroeg ze aan haar mama: "Mama, als papa nou zijn koffie laat vallen, valt dat dan op ons hoofd?"


 • Mijn zoon Jesse (toen 5) heeft me ook een keer goed beet gehad...
  Midden in de zomer had de tuin het erg te verduren, dus 's avonds maar even sproeien.
  Jesse, nog vrolijk aan het spelen, zag dat wel zitten want wat is er nou leuker dan een tuinslang binnen handbereik? Hij was me vreselijk aan het uitdagen om hem nat te spuiten maar hoe jong hij ook is, iedere keer wist hij de straal te ontkomen. Tot hij eventjes niet oplette...
  Ik had vol te pakken en zijn kleren waren kletsnat. Ik kwam niet meer bij van het lachen. Maar Jesse bleef heel rustig staan keek mij aan en zei: "Geeft niets, hoor! Moet je lekker toch zelf wassen!"
  Toen stond ik toch even met mijn mond vol tanden, want wie had nou wie tuk?


 • Ik was met mijn zoontje van drie de hond aan het uitlaten. De hond rende achter een eend aan en viel in de sloot, waarop mijn zoontje met een ernstig gezicht zei: "Kijk, mam, nu is ze een zeehond."


 • Mijn dochtertje Romy was een jaar of vier toen ik samen met mijn echtgenoot in de zetel zat en we samen naar een rit in de Tour de France aan het kijken waren. Zegt mijn man: "Exhebaria!" (de naam van een wielrenner)
  Antwoordt Romy: "Neen, dat kan niet. Jij bent Jozef en ik ben Maria!"
  De kleine meid had natuurlijk begrepen: "Ik zien Maria", wat in het Brugs dialect betekent: "Ik ben Maria."
  Nu, na twee jaar, komt dit nog heel vaak terug en we hebben er nog evenveel plezier om als toen.


 • Onze oudste dochter Amarissa is net 3 jaar geworden en ondertussen ben ik zwanger van een 2de dochtertje. Voor Amarissa is het allemaal heel spannend ... De buik van mama wordt immers almaar dikker en zij dus maar vragen stellen over alles wat met baby's te maken heeft.
  Nu zaten wij samen in bad en opeens moest ze dringend gaan plassen. Ik hielp haar het bad uit en liet haar naar het toilet gaan. Wanneer ze terug was, vroeg ze: "Mama, heeft baby'tje zo een pamper aan in je buik?"
  Ik antwoordde: "Nee, baby'tje draagt geen pamper in mama's buik."
  Waarop ze met een verwonderd gezicht vroeg: "Moet de baby dan in je buik zo pipi doen?"

  Mijn man en Amarissa stonden aan de microgolfoven (eigenlijk zo'n combiding). Mijn man wou vlug een pizza opwarmen en zij mocht op de nodige knopjes duwen...
  De oven sloeg aan en de pizza begon in de oven te draaien. Toen zei Amarissa: "Papa, is dat leuk zo voor de pizza, zo zwieren..."


 • Ons zoontje Jan is bijna drie en een half jaar oud. Zijn broertje, Ward, werd dit jaar op 23 juni geboren.
  Jan is het niet eens met onze naamkeuze en noemt zijn broertje steevast "Patrick". Wat meer is, hij heeft zelfs een achternaam bedacht: "Patrick Zoetewijn!"
  Wij en zijn juf weten niet waar hij het vandaan heeft, maar hij vindt het "een mooie naam".


 • Mijn dochtertje Lindsey is 3 jaar oud.
  Op een middag dekte ik de tafel voor het middageten. Ik zette al de zoet- en vleeswaren op tafel. Mijn dochtertje kroop op haar stoeltje en ik zette het brood en een rol beschuit op tafel. Ik vroeg mijn kleine engeltje of ze ook een broodje wou en terwijl ik dat vroeg, pakte ik voor mezelf een beschuitje. "Wat is dat, mama", vroeg ze mij.
  Ik antwoordde dat dit een beschuitje was. Dan vroeg ze met een lieve snoet of ze ook een BROODJE SCHUITJE mocht eten.
  Is dat niet lief?


 • Enkele leuke uitspraken van mijn dochtertje, Marie (2.5).

  Marie zit op de schoot bij haar vake. Vake had net gezegd wat een leuke staartjes ze wel heeft. Marie kijkt even heel bedenkelijk naar vake's (bijna) kale hoofd en zegt dan heel overtuigd: "En ake heeft kleine haartjes!"

  Een tekenfilmpje is een "timmelfimmeltje".

  Een slabbetje wordt bij ons ook wel een "bavetje" genoemd. Maar bij Marie is het heel lang een bagetteke gebleven.

  Telkens als Marie de paus op TV ziet, vraagt ze me of dat Sinterklaas is...

  Op woensdag blijft Marie bij mijn ouders omdat de onthaalmoeder dan niet werkt.
  Moeke moest haar avondeten klaarmaken en had de TV aangezet voor Marie. Eventjes later komt Marie naar de keuken en vroeg: "Moeke iets anders opzetten, is een beetje raar op TV"

  Eén van mijn tantes gebruikt nogal een opzichtig kleurtje van lippenstift. Marie staat ernaar te kijken en vraagt ineens heel luid: "Mama, is da clown?"
  En mama beschaamd natuurlijk ...


 • Hier een paar grappige anekdotes...

  Een nieuwe versie van het verjaardagslied happy birthday: "Heb je buikpijn toe joe..."
  Deze versie komt van Kirsten (bijna 4)?

  Ik roep de kinderen om in bad te gaan. Ik heb twee zoontjes, Ben (bijna 5) en Bram (2 en half). Dus ik roep: "Komaan, mannen! In bad!"
  Waarop de oudste, op een hele overtuigende en ook een beetje verbeterende manier, terugroept: "Maar, mama, wij zijn geen mannen, wij zijn jongens!"

  Als het donsdeken van Coca-Cola op ligt, dan zegt Ben altijd dat hij "in de cola" mag slapen...


Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld