Leuke uitspraken - Deel 11

, 3.923 keer bekeken
 • Mijn dochtertje Kim is inmiddels al 4 jaar oud.
  Een maandje geleden zijn we gezellig met de hele familie op vakantie geweest. Als ritueel ging mijn Kimmetje dan ook in alle vroegte de kamer van mijn zus opzoeken... Haar tante met kleine nichtje, Roos, 6 maanden oud.
  Terwijl mijn zus Roosje op het bed aan het verschonen is, probeert ze Roosje "mama" te laten zeggen: "Zeg maar mama..."
  Waarop Kim ineens heel verbaasd antwoordt: "Hé? Zo heet mijn mama ook!"
  Compleet in een deuk?


 • Toen mijn oma overleed en ik daar natuurlijk ontzettend om moest huilen, zei mijn zoontje van bijna 5 tegen me: "Mama, je moet niet verdrietig zijn want ouwe oma is nu een sterretje en sterretjes zijn mooi."
  Dit vond ik wel een heel mooie gedachte.


 • Mijn 3 jaar oude buurmeisje (ze komt uit China en is geadopteerd) zei tegen me: "Ik ben Chinees, ik ben in China geboort."


 • Ons dochtertje Eva is ook nog wel goed voor een paar leuke uitspraken:

  Terwijl ze voorop op de fiets zit (toen 2 1/2 jaar), ziet ze een zwerm vogels overvliegen: "Waar gaan die naar toe?"
  "Ik weet het niet precies, wat denk jij?"
  "Misschien gaan ze wel op vakantie..."
  "Ja, misschien wel... Gaan ze dan naar de zon of naar de sneeuw?"
  Ik verwacht dat het antwoord "naar de sneeuw" zal zijn, aangezien ze zelf ook altijd naar de sneeuw wil. Niet dus...
  Na een korte stilte komt het antwoord: "Nou...ik denk naar de zon, want ze kunnen natuurlijk geen sneeuwpop maken."

  Eva (3 jaar) en ik zitten aan tafel. Tijdens het eten pakt ze mijn hand en vraagt: "Is dit mijn linker- of mijn rechterhand?"
  Waarop ik antwoord:"Het is jouw rechterhand, maar je pakt mijn linkerhand."
  Na een korte stilte kijkt ze me aan: "Waarom hebben ze dat bij jou anders gemaakt?"

  Ik ben in verwachting van ons tweede kindje en we hebben Eva verteld dat ze een broertje krijgt. Als dan bij vrienden van ons een meisje wordt geboren, is haar commentaar: "Dat is handig, want wij krijgen een jongen en dan worden ze verliefd!"

  Ze is erg benieuwd wat er zal veranderen als de baby er eenmaal is. Vooral ook wat haar eigen lichaam betreft: "Hoe zie ik er dan uit als ik een grote zus ben?" of "Moet je kijken hoe dikke benen ik al heb... Ik word ook een grote zus!"
  (Hopelijk is dat laatste geen voorbode van anorexia, want ze is echt zo mager als een latje).


 • Tim (2,5) helpt mij in de tuin: "Mama, mag ik ook parken?" (harken)
  "Mag ik ook een boterhamzakje met stipjes?" (van die wegwerphandschoenen)
  Hij helpt heel goed, maar besluit dan dat beestjes kijken leuker is? Hij ziet een spin, een mier, een babyslak die zijn mama gaat zoeken en dan vindt hij een regenworm: "Mama, haal gauw mijn zalf. Deze rups heeft eczeem." (dat anderskleurige "bandje")


 • Ik heb een uitspraak van het dochtertje van mijn vriendin, Liese.
  Liese en haar mama passeren voorbij een kippenkraam op de markt. Liese zegt plotseling: "Kijk mama, een zonnebank voor kippen!"


 • Toen mijn jongste geboren was, kwamen mijn collega's op kraamvisite. Ze kwamen echter niet tegelijk, 1 collega op woensdag en 1 collega op donderdag. Ik had mijn zoontje (toen 3 jaar) verteld dat mijn collega's op kraamvisite kwamen. Toen mijn collega op donderdag kwam, was het eerste wat mijn zoontje zei: "Gisteren had u nog een heel ander gezicht!"


 • Onze zoon Dean (nu 2,5 jaar) is nu in een periode dat hij altijd wil helpen in het huishouden. Het liefste wat hij doet, is dingen in de vuilzak gooien. Wij zeggen dan: "In de blauwe of witte zak."
  Nu had hij zich bezeerd en had een plakker om de vinger. Bij moeke had hij deze eraf getrokken en riep: "MOEKE, IN DE WITTE ZAK!"

  Hij leert nu ook alle lichaamsdelen...
  Over laatst kreeg hij van een vriendin van ons een Tweety... Waarop hij spontaan naar de staart greep en zei: "PIEMEL..."

  Zo krijgt hij nu ook een eigen mening. Als ik "ja" zeg, zegt hij "nee"...
  Over laatst wou hij iets en ik zei: "Ik denk het niet", hij daarop: "Ik denk het wel..."
  Nu was hij bij moeke en zij zei: "Deantje moet straks wat slapen", waarop hij met de handen in de zij en een scheve blik, zei: "IK DENK HET NIET..."


 • Luuk (2,5 jaar) is met zijn oma in de bibliotheek. Daar zit een mevrouw zonnetjes op de gezichten van kleine kinderen te verven. Ze vraagt aan Luuk of hij ook een zonnetje op zijn wang wil. Waarop Luuk zegt: "Nee, hoor, ik ben al een grote jongen!"


 • Toen ik 3 jaar oud was, ging ik met mijn mama om een bikinietje.
  De mevrouw van de winkel komt bij ons en vraagt aan mijn mama: "Met wat kan ik u helpen?"
  Waarop mijn mama antwoordt: "We komen voor een bikini", waarop ik zeg: "Ja, ja, maar er moet wel een beha bij zijn, hé."


 • Hier een typische uitspraak van mijn dochter, Kiara (4 jaar).
  Ze houdt heel erg van koekjes en bakken. En als we dat doen, zit ze altijd helemaal onder het meel, daar ontkomen we niet aan!
  Toen mijn zoon Leandro vorige maan net geboren was, zat zijn hoofdje nog erg onder het smeer. En wat zei kleine Kiara, toen ze hem voor de eerste keer zag?
  "Kijk mammie! Baby heeft koekjes gebakken in je buik!"


 • Leuke uitspraken van mijn zoontje Sam (nu 2,5).
  Toen ik net zwanger was van de tweede, heb ik hem uitgelegd dat mama een baby in haar buik had. "Kijken, mama", vroeg Sam en dus ik doe mijn trui omhoog en laat hem naar mijn dikker wordende buik kijken. Hij kijkt me eerst heel verbaasd aan, legt vervolgens zijn oog op mijn navel en zegt: "Kan niet zien, mama, deur dicht!"

  Inmiddels ben ik 30 weken zwanger en Sam vraagt zich nu wel af wanneer de baby uit de buik komt. "Nou", zeg ik: "Dan moet mama nog veel dikker worden en dan komt de baby eruit."
  Hij denkt even na en zegt dan: "Ja, maar als baby naar buiten komt, baby wel jas aan."
  "Ja, schat, baby wel jas aan..."


 • Mijn dochterje Sharla van 5 was voor met een kinderfeestje naar de ontdekhoek in Rotterdam geweest.
  Toen haar papa 's avonds vroeg wat ze die dag gedaan had, zei ze: "Ik ben met Maxim's feestje naar de ontbijtkoek geweest."

  Het vriendinnetje van mijn dochtertje heet Alinoe.
  Toen mijn zoontje Mika van 4 op een dag alluminiumfolie nodig had voor zijn knutselwerk, vroeg hij: "Mam, waar vind ik de Alinoefolie?"
  Wij hebben hier erg om moeten lachen...


 • Ik was 3 jaar en we zaten in een restaurant...
  De serveerster komt eraan en vraagt wat ik wil eten. Ik zeg dat ik het nog niet weet en ze noemt de normale kindermenu's op (patat met...). Wanneer ze klaar is, vraagt ze: "Weet je het nu?"
  Het is even stil en dan zeg ik: "Nou... Doe mij maar een moot zalm!"
  Stond zij even raar te kijken... Net als de rest van de familie trouwens.


 • Toen mijn vriendin haar dochter van 3 jaar vlak na Sinterklaastijd een donkergetinte man zag lopen, zei ze verschrikt: "Kijk eens, mama, Sinterklaas is Zwarte Piet vergeten mee te nemen naar Spanje."


 • Ik heb een uitspraak die mijn nichtje van 3 gedaan heeft bij het zien van een jongenspop in de speelgoedwinkel (die pop had namelijk een piemeltje).
  Toen we vroegen aan haar of ze deze pop wilde hebben, fluisterde ze in mijn oor: "Nee, ik wil die pop niet hebben, want die pop heeft een papa kontje."
  Deze uitspraak zal me mijn leven lang bijblijven en zal zeker ter sprake komen op een eventueel huwelijksfeest.


 • Mijn nichtje van vier werd even stil toen we haar vertelden dat we een baby zouden krijgen. Geen buik te zien en dan klinkt zoiets erg onwaarschijnlijk.
  Na een tijd stilte, keek ze me aan en deelde me mee dat ik dan ook het telefoonnummer van Sinterklaas zou weten want dat weten alleen moeders.


 • De paniek was enorm toen op een ochtend het badwater van de bovenburen door onze wc omhoog kwam. Terwijl wij, met een gevoel van moedeloosheid, met handdoeken probeerden om de plas water niet al te groot te laten worden op onze mooie houten vloer, stond ons dochtertje van 2 met haar blote voetjes in het water. Ze wees met haar vingertje naar de vloer en zei: "Knoeit!"
  Onze paniek was spontaan voorbij.


 • Hier zijn enkele leuke uitspraken van Milan, 2 jaar 9 maand.

  Milan: "Kijk, mama, een pandabeer!"
  Mama: "Ja, en hij eet gras. Wil jij ook eten?"
  Milan: "Nee, milan eet geen gras. Milan heet De Coninck."

  Milan wil cornflakes en zegt: "Mag ik De Conincks?"

  Milan zijn kleine zusje had een tampon uit de kast gepakt. Milan zegt: "Nee, dat is de kapoen van mama, terug in de kast leggen!"

  Als Milan het oortje van zijn zusje dubbel plooit, heeft hij een pannenkoek!


 • Ik ging alvast met mijn nichtje (Rianna, 4jaar) naar de verjaardag van mijn oudste zus. De moeder van mijn nichtje, mijn jongere zusje, moest nog even boodschappen doen.
  Een neefje (Sander, 4 jaar) van mijn zwager was er ook. Toen mijn zusje kwam, vroeg Sander: "Waarom heeft Rianna 2 moeders?"


 • In een kledingwinkel ben ik druk enkele kledingstukken aan het bekijken wanneer Tim (toen ongeveer 2 jaar), die in zijn buggy zit, met zijn vingertje omhoog wijst en zegt: "Kijk, mama, die heb pijn."
  Waarop ik me een beetje verbaasd omdraai en de winkeljuf (die gelukkig druk bezig was en niks gehoord heeft) zie staan. Zijn reactie werd uitgelokt door een overdaad aan maquillage, onder meer felle paarse lippenstift.
  Vanwege de lachstuipen die ik toen kreeg, ben ik dan maar heel snel een andere winkel gaan opzoeken.


 • Mijn zoontje van drie stond zichzelf op gezicht te slaan en zei: "Kijk, mam, ben aan het bekvechten. Wel zacht, hoor."
  We moesten erg om hem lachen.


 • Ik was met mijn zoon van bijna 3 op stap en opeens had hij een grote mond tegen mij, waarop ik zei: "Hou je grote mond eens."
  Daarop zei hij: "Ik heb geen grote mond, heb een klein mondje. Opa heeft een grote mond."


 • Mijn stiefzoontje Robin van 4 jaar wist me te vertellen dat hij met de paashaasvakantie weer een hele week naar ons toe komt.

  Afgelopen kerst hadden we de kerststal van de zolder gehaald, waarop Robin zegt: "Die heeft de juf op school ook en dat is het huis van god."

  Toen hij 3 en een half was, zat hij bij mij op schoot. Hij keek vanaf de bovenkant in mijn trui en vroeg toen heel verbaasd: "Waarom zitten jouw borstjes in een zakje?"

  We zaten in de auto en ik zeg, bij het zien van een ooievaar: "Kijk, daar is een baby'tje geboren!"
  Robin: "Geboren? Wat is dat? Gaat dat met een boor?"


 • Mijn zoontje van bijna 4 vroeg mij de oren van het hoofd: "Waarom heb ik een hoofd? Waarom heb ik benen? Waarom heb ik dit en dat??"
  Op alles had ik natuurlijk normaal geantwoord, zo ook op: "Waarom heb ik billen?"
  Ik zei: "Om te zitten en te poepen."
  "En waarom heb ik dan een piemel?"
  "Om te plassen en later als je groot bent, om kindjes te maken."
  Hij keek me stomverbaasd aan en zei in volle overtuiging: "ECHT NIET!!! Ze passen er niet door!"


Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld