Leuke uitspraken - Deel 10

, 4.153 keer bekeken
 • Mijn nichtje van bijna 3 is spijtig genoeg geboren met een grote vlek in haar gezichtje. Omdat die vlek een hoog risico tot de ontwikkeling van huidkanker inhield, werd ze sinds haar geboorte, telkens met een periode van 6 maand ertussen, al veel geopereerd aan die vlek. Stap voor stap halen ze alles weg en ze corrigeren ze.
  Onlangs zag ze op straat een dalmatiër lopen en zei spontaan: "Kijk, die hond moet ook bij mijn dokter voor zijn vlekjes!"


 • Toen Pjot 20 maanden oud was, kreeg hij er een zusje bij: Noa.
  Twee weken later zaten we voor het eerst met zijn vieren in de auto. Noa was het er duidelijk niet mee eens en zette het op een huilen. Pjot zat het eerst rustig aan te kijken? Maar na een minuut of 10 werd het hem te gortig. Hij wees naar Noa en zei: "Noa..."
  Wij bevestigden vanaf de voorstoelen braaf dat het inderdaad Noa was. Vervolgens klonk er op zeer bevelende toon vanaf de achterbank: "Noa uit!!!"
  Helaas, wij hadden het aan/uit knopje ook nog niet gevonden...


 • Wesley, bijna 3, zei tegen mij: "Mama, ik heb een vieze neus."
  Ik zei tegen hem: "Ja, ik weet het. Hij zit een beetje verstopt", toen zei hij: "Nee, hoor. Kijk maar, hij zit hier!"


 • Kristof (4 jaar) zei daarstraks, toen we aan het spelen waren: "Ik ben toch een stoere vent, hé! Ja, hé!"
  Het was grappig en mooi om te zien hoe hij met zijn handen in zijn zij stond.


 • Mijn buurjongen van 3 had laatst ruzie met een vriendje tijdens het spelen. Ze sloegen elkaar op het hoofd. Dus zei zijn moeder: "Nou is het afgelopen!"
  Maar hij deed door?
  Toen zei dat vriendje: "Hoef jij niet naar je moeder te luisteren?"
  Waarop hij zei: "Nee, hoor, want ik ben al volwassen!!"
  Nou, we kwamen niet meer bij.


 • Mijn zoontje was 2,5 jaar oud (nu 7) toen we samen onder de douche gingen. Hij bekeek me van kop tot teen en zei: "Hey, mama, jouw plasser is kapot!"


 • Ons dochtertje van bijna 20 maanden spreekt nog niet met echt veel duidelijke woorden.
  Nu waren we onze logeerkamer aan het verbouwen en toen de vloer uitgebroken was, kwamen we 's morgens om 6 uur langs de kamer (ze had net pap gegeten) en ze zei: "Apo apo apo, papa apo!"
  Waarop we zeiden: "Ja, ja, papa heeft dat kapot gemaakt!"


 • Wij, mijn man, mijn neefje Aydin van 2 jaar en ik, liepen op 27 november gezellig in de stad. En wie zien wij in de verte lopen: Sinterklaas!
  Wij liepen samen naar de goede, oude man en vertelden Aydin dat hij Sinterklaas een handje zou mogen geven. Toen we de straat over waren gestoken, zei ik tegen Aydin: "Geef Sinterklaas maar een handje."
  Dat deed hij dan ook en zei daarna zonder twijfel: "Kabouter Plop!"


 • Mijn dochter Eline is 3 jaar en een behoorlijke pittige tante. Aangezien haar zus Maaike 6 jaar ouder is, kan deze dame al behoorlijk veel voor haar leeftijd.
  Elke avond vertellen wij om beurten rond de tafel onze belevenissen van de dag. Dat is altijd erg leuk en gezellig en soms moeten wij dan ook vreselijk lachen met wat iedereen zo'n beetje te vertellen heeft. Eline vertelde ons dat zij een echte verfkijker ging vragen aan Sinterklaas. Ik zei: "Een verfkijker! Wat kan je daar dan mee doen?"
  "Naar de wilde dieren en vogels kijken, mam... Dat snap je toch wel!"
  Wij moesten achter onze hand lachen en begrepen uiteindelijk dat het om een verrekijker ging.


 • Mijn zoontje Dean (2 jaar) is verslaafd aan Kabouter Plop... Heel de dag wil hij de video ervan zien, tot groot ongenoegen van ons... Als we het dan echt beu zijn, zeggen we: "Plop is moe, Plop is gaan slapen..."
  Dean gaat ook heel graag in bad. Dus hem terug uit bad krijgen, is een hele opgave... Tot voor kort vertelde ik hem dat Plop beneden op hem zat te wachten en toen kwam hij er gewillig uit...
  Gisteren zei ik dus weer: "Plop zit beneden, kom er maar snel uit..."
  Waarop hij zei: "Nee, mama, Plop slaapt..."
  Tja, daar sta je dan, hé!


 • Peggy werd 4 jaar en mocht van haar oma kiezen wat ze zouden eten op haar verjaardagsfeest. Nu was het de gewoonte om soep te eten, voor het hoofdgerecht en toen Peggy een soep moest kiezen, zei ze héél serieus: "Ik mag alle soepen graag zolang het géén Vlaamse Rotzooi is!" (Gentse Waterzooi)
  Deze uitspraak achtervolgt me nu al 23jaar en elk jaar moeten we er hartelijk om lachen?


 • Mijn dochtertje was 14 maanden oud toen we op het werk een stagiair kregen (ze gaat mee naar het werk). En ze kon het ongelooflijk goed vinden met die jongeman.
  De dag na Valentijn kwam de jongen heel gelukkig binnen. Hij had zijn vriendin meegenomen naar een restaurant en hij had van haar onder andere een lanyard (zo'n stoffen ketting waar je sleutels, pasjes, ... aan kan hangen) gekregen. Heel trots had hij die ketting rond zijn nek hangen met zijn sleutels eraan, maar die trots verminderde aanzienlijk toen mijn dochtertje ernaar wees en zei: "Tut!"
  Ze heeft namelijk ook zo'n lanyard als tutterketting...


 • Ik was mijn zoontje Tim (3 jaar) aan het knuffelen en zei tegen hem: "Wat ben je toch mama's stuk."
  Hierop keek hij mij verwonderd aan en zei: "Maar ik ben toch niet kapot!"


 • Mijn zoontje Jort (6 jaar) zit samen met ons en zijn broertje in een restaurant. Trots vertelt hij dat mama een baby in haar buik heeft. Hierop zegt de mevrouw naast ons: "Wat leuk en wat doet die dan allemaal?"
  Even is het stil? En dan zegt Jort: "Als mijn mama drinkt dan doucht de baby."
  Wij moesten er erg om lachen.


 • Ons zoontje Jens, 3 jaar, leert op school spelenderwijs de dagen van de week.
  Ik ben nu 11 weken zwanger en Jens geeft de voorkeur aan een zusje. "En hoe wil je dat je zusje dan noemt", vraag ik hem.
  "Vrijdag."


 • Tjores (bijna 2) zat op de bank, zei : "Auw," en wees op zijn voorhoofd. Er zat een wondje en hij had het opengekrabd. Ik zei hem: "Ja, daar zit een wondje", en weet je wat hij toen zei?
  "Waf, waf?"


 • Mijn zoontje Merlijn (4 jaar) was heel ziek en had koorts. Hij zei me: "Mama, ik heb de zon in mijn hoofd..."


 • Mijn eigen zoontje is pas 6 maanden, maar een bevriend koppel heeft een dochtertje, Camille van 2 en een half jaar.
  Laatst vroeg ik haar of ze al wist met wie ze later wil trouwen. "Ja, hoor", zei ze: "Ik wil met Larsje trouwen, maar Larsje wil niet."
  Larsje is haar 2.5 jaar oude neefje. Dus ik denk: "Amai, Lars heeft al snel door dat je niet met familie kan trouwen. Eens testen of Camille dat ook al weet."
  Dus vraag ik: "En waarom wil Larsje niet met jou trouwen?"
  Het antwoord is: "Omdat Larsje wil trouwen met tante Kirsten..."
  Tja...


 • Ik ga dikwijls babysitten op Yarno, het driejarig zoontje van mijn vriendin. Voor het slapengaan, moet hij altijd eerst nog pipi doen.
  Wanneer hij in het toilet staat, draait hij zich plots om en zegt: "Ik moet nog niet pipi doen want de pipi zit nog niet in mijn plassertje..."
  Hilariteit alom natuurlijk!


 • Ondertussen is Jessie al 8 jaar, maar ik herinner mij volgende gebeurtenis nog levendig.
  Papa Wim stond in de douche toen Jessie (toen 2 1/2) vrolijk de badkamer binnenkwam en vol verwondering aan het staren was, met als opmerking: "Papa", zuchtte ze: "Zoooo groot!"
  Wim kwam twee minuten laten supertrots met de anekdote de badkamer uit? Tot ik hem met zijn neus op de feiten drukte? "Lieve schat, kinderen kijken in kikvorsperspectief?", zei ik doodserieus: "Alles lijkt groter!"
  We hadden buikkrampen van het lachen!

  Vaak gaf ik Jessie, wanneer ze ging slapen, een doekje mee met wat van mijn parfum op, zodat ik "bij haar was" als ze insliep. Dit hielp altijd bij onrustige nachten.
  Op een gegeven moment, Jessie moet een jaar of 4 geweest zijn, stapten we in de wagen en zoals steeds: "Jessie, doe je je gordel om?"
  Toen ze weigerde, vroeg ik in de hoop dat ze haar gordel om zou doen: "En wat als er straks een wagen op ons botst en je bent zwaar gewond of dood. Wat ga ik dan doen?..."
  Ze antwoordde vol overtuiging: "Dan neem je gewoon één van mijn geurdoekjes en dan zal ik altijd bij je zijn?"
  Kippenvel, echt kippenvel krijg je dan...


 • Liam (2 jaar) is gek op de kinderboerderij en al zeker op de koetjes. Toen hij op een dag wat grotere kindjes strootjes aan de koetjes zag voeren, wou hij dat ook wel eens proberen.
  Hij was net aan het voeren toen een van de koeien door zijn neus lucht stond te snuiven. Waarop Liam verbaasd naar zijn strootje keek en zei: "Moet niet blazen koe, isse niet heet!"


 • Wij waren in de tuin een blokhut aan het opzetten.
  Mijn dochter van 4 liep tussen alles door en riep heel hard: "Je blijft hier lachen!"


 • Mijn zoontje is net twee jaar geworden, toen mijn man hem bij de onthaalmoeder afzette. Mijn man en de onthaalmoeder stonden nog even te praten en op een bepaald moment wijst de onthaalmoeder naar de nog steeds aanwezige maan. Ze zegt: "Kijk Robin, wat is dat daar hoog in de lucht?"
  Mijn zoontje kijkt en dan zegt hij heel rustig en met een uitgestreken gezicht alsof het de stomste vraag ter wereld was: "Kapotte bal."

  Op diezelfde dag begint het te regenen. Hij had al aan de deur gestaan en geroepen: "Nat!"
  Maar op een bepaald moment riep hij heel erg verdrietig en wijzend naar buiten: "Wenen!"


 • Toen ik net zwanger was, werd dit ook aan mijn nichtje van 4 jaar verteld. Heel voorzichtig ging ze toen met me om.
  Op een dag vraagt ze me of ze even naar mijn buikje mag kijken, waarop ik dus mijn T-shirt naar boven doe en mijn piercing zichtbaar is. Plots roept ze: "Kijk, tante, knuffel? Ik kan zijn oogje al zien!"


 • Mijn oudste dochter (toen 4 jaar) vroeg op een keer: "Mama, wil zusje hebben. Jij kopen", waarop ik zei dat ik geen geld had om een baby te kopen.
  Na een paar maanden vroeg ze het weer waarop ik weer zei: "Mama heeft geen geld om baby te kopen."
  Zegt ze ineens: "Mama, niet kopen maar maken!"
  En nu heeft ze een zusje van bijna 2 (de oudste is nu 12).

  Ondertussen ben ik weer in blijde verwachting (28 weken).
  Toen we hen vertelden dat ze een broertje zouden krijgen, reageerde de oudste heel erg blij. Ze kon het wel van de daken schreeuwen. En de jongste zegt nu steeds: "Ik ook baby buik", en dan moeten we ook even aan haar buikje voelen.


 • Mijn zoontje Jordy (3 1/2 jaar) is erg bijdehand voor zijn leeftijd.
  Hij is net twee weken zindelijk. En vorige week kwam hij van school toen mijn man vroeg: "En heb je nog in je broek geplast?"
  Raad eens wat mijn zoontje als antwoord gaf?
  "Nee,tuurlijk niet!"
  Ik wist even niet meer waar ik moest kijken en ik moest natuurlijk ook nog mijn lach in houden.


 • Ik heb nog een paar leuke uitspraken van mijn dochtertje (4jaar).
  Gisteren zat ze samen met papa en broer in bad, zegt ze opeens: "Papa, waarom heeft jouw plasser een snorretje?"

  Zij en haar broer hebben melktandjes? En haar kleine zus? Die heeft vleestandjes (tandvlees)!

  Borstkompressen heten hier borstconfetti en onze auto heeft geen airco maar een frisco.


 • Ons zoontje Egbert van net vier jaar is dol op zwemmen.
  Tijdens onze vakantie in Turkije zag hij een kleine, gehandicapte man aan de rand van het zwembad staan en zei: "Dag, klein mannetje."
  Ik geneerde mij een beetje en hoopte dat de man het niet had verstaan.
  De volgende dag zag hij de man weer en riep zodat iedereen het kon horen: "Kijk, daar heb je dat kleine mannetje weer", en begroette de man met zijn liefste glimlach. Oef, het zweet brak me uit en ik glimlachte schaapachtig.
  De derde dag, toen ik de man van op een afstandje in het bad zag liggen, dacht ik: nu moet ik hem voor zijn en zei: "Egbert, dat is gewoon een meneer en geen klein mannetje."
  Egbert leek het begrepen te hebben, liep op de man af en met een big smile zei hij: "Dag, meneer."
  Op hetzelfde moment ging hij naast hem op het trapje staan en zei: "Maar hij heeft wel kleine voetjes, hé?"


 • Ben (4 jaar) was met zijn mama en papa op vakantie op een camping aan zee. Op de campingplaats zat naast hen een jong koppel uit Engeland met een tent.
  Op een keer stond hun tent open en Ben zijn voetbal rolde erin.
  Zijn papa zei: "Als je de bal mooi terugvraagt, zullen ze hem wel geven."
  Hij ging er naartoe en vroeg aan die meneer: "Engel, mag ik aub mijn bal terug?"


 • Tobias, ons zoontje van bijna 5 jaar, is helemaal opgelaten over mijn zwangerschap.
  Ik ben nu 33 weken zwanger en hij zei in het ziekenhuis tegen mij: "Mama, ik wil dat er een zusje in zit."
  "Waarom wil je dat dan, Tobias", vroeg ik hem.
  "Nou, ik ben een broertje en broertjes moeten voor zusjes zorgen."


 • We zitten in de auto met ons dochtertje van bijna 3 jaar. Wanneer we een jongen (met een grote, rode hanenkam) op de fiets voorbijrijden, zegt Sabine opeens: "Mama, kijk, die is verkleed als pauw!"


 • Mijn zoontje van 7,5 was lekker buiten in de tuin aan het spelen.Opeens kwam hij erg blij en opgewonden naar binnen rennen: "Mama, mama, ik heb een springhaan gezien!"
  En trots dat hij was. Hij bedoelde natuurlijk sprinkhaan maar een springhaan klonk veel logischer.


 • Vanmiddag was ik met onze Tim (23 maanden) op de kinderboerderij. De aanwezige koeien loeiden vreselijk hard. Tim draait zich naar mij om en zegt: "Mama, koe fluit."
  En dan dat ernstige gezichtje erbij...


 • Ons dochtertje Yara van 2,5 jaar mocht op woensdag 1 september 2004 voor het eerst naar school. Omdat ze astma heeft, gaat ze naar een ziekenhuisschool. Ik vroeg haar of ze klaar was om naar 't scholeke te gaan en ze antwoordde: "Yara niet naar 't scholeke, Yara naar 't klasje gaan!"
  Het was eigenlijk wel schattig!


 • Toen we aan mijn zoontje wilden uitleggen dat ik in verwachting was, bleek dat geen gemakkelijke klus te zijn. Hij is 3,5 jaar.
  Ik nam hem bij mij op schoot en zei hem dat er een broertje of een zusje ging komen. Hij keek naar zijn papa en zei vol verbazing: "Een zusje!"
  Ik keek naar hem en toen ik hem vroeg waarom hij een zusje wou hebben, zei hij: "Ik wil een zusje, want dan moet ik mijn auto's niet delen."
  Zo zie je maar...


 • Toen één van mijn zoontjes (3 jaar) op het toilet pipi moest doen, kon hij niet gaan. Hij zei dat zijn plasser kapot was en dat ik hem moest verzorgen en er een plakker opkleven.


 • Toen we ons nieuwe hondje kochten, vroeg mijn 3-jarig dochtertje heel spontaan: "Zeg, mama, waar zitten de batterijtjes wel en waar kun je het aan/uit kopje vinden?"


 • Joke (4) zeurde al een tijdje om een broertje of zusje. Ik had aan haar en haar zus (6) proberen uit te leggen hoe een baby'tje gemaakt wordt.
  Toen Joke er voor de zoveelste keer over begon, vertelde haar papa dat dit niet zo snel ging. Joke reageerde: "Maar papa, geef nu dan een zaadje aan mama. Zij doet het dan wel in haar eitje."


 • Gisteren zaten we in de auto, mijn zus met haar zoontje Dries (2,5 j.) en ik met mijn dochtertje Valerie (9 mnd). Dries zit naar buiten te kijken. Plots wijst hij naar de witte wolkjes aan de blauwe hemel en zegt heel serieus: "Kijk, mama, allemaal zeep."
  We lagen dubbel van het lachen!


 • Ik ga altijd samen met mijn zoontje in bad. Nu ben ik zwanger en zoals je weet worden je tepels dan bruiner naarmate de zwangerschap vordert. Dus toen ik in bad zat, zei Glenn tegen me: "Mama, uw tetjes zijn zo bruin. Jij doet zeker niks anders dan in de zon gaan liggen?"

  Hier is nog zo'n uitspraak van Glenn, hij was toen ongeveer 2.5 jaar oud.
  We waren pannenkoeken aan het maken en Glenn mocht mij helpen. Toen we het deeg gemaakt hadden, zei Glenn: "Mama, ik heb goed gehoerd."
  Ik zei: "Neen, Glenn, geroerd met de r."
  "Nee, mama", zei Glenn: "Met de lepel!"


 • Een leuk verhaaltje van ons zoontje. Hij is nu 20 maanden oud.
  Elke ochtend vertrekt papa naar zijn werk en sinds kort weet Luka dat papa op een bank werkt.
  Afgelopen donderdag was ik met Luka in de speeltuin en op een bepaald moment gingen we op een bank zitten om naar de eendjes te kijken. Hij is verzot op diertjes.
  De volgende ochtend wanneer papa afscheid neemt van Luka, om te vertrekken naar het werk, zegt Luka: "Papa, naar de bank eendjes kijken?"
  We lagen allebei plat van het lachen.


 • Toen ik op een dag uit de badkamer kwam, ging ik naar de keuken om mijn kledij te halen.
  Plotseling kwam mijn zoontje eraan. "Oh, mama", klonk het heel verbaasd. Hij keek toen iets naar beneden en ontdekte dat ik geen piemel had, zoals hij.
  Hij vroeg toen heel serieus of mijn piemel kapot was.
  Wat heb ik toch staan lachen. Hahaha, slim toch voor een ventje van iets meer dan twee jaar oud.


 • Sarah was bijna 3 jaar toen ze aan het spelen was met een bruine aap. Ze vroeg me "Mama, zijn alle apen bruin?"
  Daarop vertelde ik haar dat sommige apen inderdaad bruin zijn. Haar reactie: "Dan is dit sommige apen."

  Ze was 4 jaar en het was een paar weken na Koninginnedag.
  Op school had de juf het gehad over onze koninklijke hoogheid en dat dit indruk op haar gemaakt had, bleek toen we in de zweefmolen zaten op een kermis.
  "Mam, als ik naar beneden kijk dan denk ik: wat een laagheid."
  Zou ze het hoog gevonden hebben?

  Zoonlief Christov van toen bijna 4, was op bezoek bij oma. Normaal gesproken had hij het daar prima naar zijn zin, maar die keer ging het er even flink aan toe.
  Hij vertelde oma dat we naar "Mijendel" waren geweest. Oma reageerde enthousiast: "Goh, wat leuk dat jullie naar Meijendel waren."
  Christov zei boos: "Nee, niet jouw del, mama's del!"

  Een andere keer waren we in een winkel waar bij de kassa, een discussie ontstond over onze lengte.
  Christov constateerde dat ik groter was dan de dame achter de kassa. Een mevrouw die achter ons stond, zei toen dat zij het grootst was. Dat vond Christov maar onzin: "Nee, hoor, God is het grootst!"

  Sarah en ik stonden in de stad op de tram te wachten. Tegenover ons was een groepje gelovigen aan het zingen over Jezus. Sarah reageerde plots bijzonder enthousiast: "Mam, hij is niet dood, hij lééft!"


 • Op vakantie was ons zoontje Brian (4) samen met zijn vriendje Romano over de camping aan het fietsen. Romano fietste bijna een mevrouw omver, dus ik riep: "Romano, kijk uit! Je rijdt die mevrouw van de sokken af", waarop Brian als antwoordt gaf: "Dat kan helemaal niet want die mevrouw heeft helemaal geen sokken aan."
  We wisten even niet waar we moesten kijken.


 • Mijn zoontje van 2 jaar en 2 maand wou gisteren zijn sportschoenen niet aandoen. Ik vroeg waarom hij dit niet wou. Hij wou zijn pedalen(sandalen) aandoen.

  Tijdens een wandeling komen we zo'n rode postbrievenbus tegen. "Wa is da"', vraagt hij.
  "Dat is een brievenbus waar je de brieven en kaartjes kan insteken en dan komt de postbode om deze kaartjes mee te nemen en te versturen."
  Enkele dagen later komen we terug voorbij deze postbus en hij vraagt: "Wanneer komt de postbode naar de 'pispot' om mijn kaartjes te halen?"

  Mijn zoontje mag af en toe een m&m eten. Op een dag had hij de laatste opgegeten en hij vroeg er nog enkele. Ik zei dat hij net alles opgegeten had.
  "Zitten die snoepen nu in mijn buik?"
  "Ja, ja", zei ik: "Die zitten nu in je buikje."
  "Eruit halen", zei hij: "Dan heb ik terug snoepen."


 • Aan Michiel (3 jaar) wordt gevraagd of hij wat chocomelk wil drinken.
  Antwoord:" Neen, dank je, ik drink liever confituurmelk."

  De mama van Michiel wist op haar 6de al waarom haar vake geen kinderen kon krijgen: "Omdat vake geen baarvader heeft"


 • Toen ik zwanger was van Evie, was Alicia bijna twee jaar. We zaten samen in bad en mijn borsten lagen zeer zwaar in het water.
  Alicia keek ernaar, wees met haar vingertje en zei: "Ballonnen?"


 • Ik ben nu 25 weken zwanger en het zoontje van mijn broer (is 6 jaar) vroeg me vorige week of het baby'tje er mee uitkomen, als ik naar de grote toilet ga...


 • Mijn zoon Jarno (4 jaar) mag, nadat hij in bad geweest is, altijd het stopje uittrekken. Als ik aanstalten maak om dit zelf te doen, wordt hij boos.
  Laatst gingen we naar mijn broer die uitbater is van een groot zwembad. Als we 's avonds met de kinderen komen dan mogen we alleen in het zwembad. Toen ik
  de kinderen riep om hen af te drogen, vroeg Jarno: "Mag ik nu het stopje van het zwembad uittrekken?"


Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld