Leuke uitspraken - Deel 1

, 4.454 keer bekeken
 • Toen ik mijn dochtertje Silke van 2 onlangs op het toilet liet gaan en ik haar te zwaar vond, vroeg ik haar om haar handen op de bril te zetten en mee te steunen... waarop ze prompt haar handen vooruit stak en haar handen op mijn bril legde...
 • In de auto op weg naar oma zegt mijn zoontje van 4: "Als ik later ook een mens ben, dan kan ik zelf naar oma rijden!"
 • Mijn vriendin is net bevallen en ik vertel mijn zoontje van 4 dat het een jongetje is, zegt hij: "Maar mama, baby'tjes kunnen toch nog geen jongetjes zijn?"
 • Robbe hoort iedere morgen hoe mama papa wakker roept omdat hij niet te laat op het werk zou aankomen. Sinds kort roept hij spontaan bij het opstaan: "Shoekeeeeeeeeeeeee!!!!"
 • Langs de weg stond een grote vrachtwagen met 2 zwaailichten erbovenop. Er zat niemand aan het stuur maar de zwaailichten stonden aan. Mijn zoontje Joppe riep: "Kijk mama, daar staat een vrachtwagen te zwaaien!"
 • Toen we onze dochter van 4 vertelden dat ik weer in verwachting was, zei ze: "Dan moet je geen koffie meer drinken want dat vindt de baby niet lekker."
 • Mama maakt haar oren netjes met een wattenstokje. Kleuter ziet dit en zegt: "Wil je zo dadelijk die schoorsteen er bij mij ook eens even uithalen?!"
 • Een kleuter, vol bewondering in de spiegel kijkend: "Kijk eens, als ik mijn mond heel ver open doe, dan kun je mijn long zien!"
 • Na de paasvakantie zijn er enkele kleuters doorgeschoven naar een volgende klas, waaronder ook Yentl. Bij het nakijken, zegt de juf een naam fout. Siebe reageert hevig: "Die is toch al verhuurt aan de andere juf!"
 • Toen ik 8 maanden zwanger was, gingen we met mijn dochtertje van toen 2 jaar en 4 maanden wandelen. Ik had tijdens mijn zwangerschap regelmatig last van mijn buik. Mijn dochtertje had die dag ook buikpijn en toen ik haar vroeg wat er scheelde, antwoorde ze: "Mama, boeleke doet pijn." en ze wreef over haar buikje.
 • Toen we het met mijn dochtertje hadden over dierengeluiden, kwamen we bij de muis en ik zei haar dat de muis piep piep piep doet. Als ik haar daarna vroeg: "En wat doet de muis?" antwoorde ze daarop: "Pipi!"
 • Mijn dochter was net twee, toen we op de luchthaven in Londen een vrij dikke Pakistani zagen met grove zwarte baard, zwarte tulband en volledig zwarte outfit, lang kleed inclusief. Charlotte riep superhard : "Kijk mama, kabouter Plop!"Was ik blij dat geen van de omstaanders Nederlands verstond...
 • Jesper van bijna 4, is dus bijna jarig en we zingen vast wat liedjes met hem. Zo ook "Happy birthday to you, happy birthday dear Jesper", enz. Hierbij kijkt hij me heel boos en verontwaardigd aan en zegt: "Mama, ik ben geen dier, ik ben Jesper!!!"
 • Dochter Eva van 2.5 jr zegt, als haar broertje Sam van 1 jaar z'n handje naar haar uitsteekt om haar aan te raken: "Mama, ik denk dat Sam verliefd is op mij!!"
 • Zit Eva samen met Sam in bad, zegt ze opeens als Sam gaat staan: "Mam, Sam heeft een staartje..." en wijst op zijn piemeltje.Het verhaal wordt nog mooier, als ze verder vertelt: "Eva heeft geen staartje, Mama heeft geen staartje en Papa heeft ook geen staartje..." daar gaat papa's ego...)
 • Mijn zoontje van 5 had vandaag grote dorst en dus zegt hij tegen me, "Mama, ik ben uitgedorst!"
 • Mijn dochter van 3 wilde graag verven, maar ze was haar kwastjes kwijt. Ze rommelde even in haar mand met knutselspullen en kwam terug met een zak wattenbollen."Mama, mag ik met deze schaapjes verven!!!" vroeg ze toen.
 • Mijn zoontje van 5 was reeds een hele tijd aan het spelen in een speeltuin toen hij me kwam zeggen: "Mama, ik ben zo heet met mijn jas aan."En ik... ik kon mijn lach nauwelijks inhouden.
 • Mijn zoon en dochter van bijna 4 hadden gisteren mijn hele tulpentuin naar de verdoemenis geholpen, geen enkele tulp hadden ze laten staan... toen ik vroeg wie de dader was, antwoordde Dylan: "Nou mama, de poes heeft ze geplukt voor je moederdag!"
 • Toen mijn zoontje 3 jaar was, deed zijn piemeltje pijn. Na onderzoek door de dokter bleek hij er een ontsteking te hebben. Om dit te genezen moest ik het eikeltje zichtbaar maken, wassen met een speciale vloeistof en er daarna zalf opdoen. Echt leuk vond hij dit natuurlijk niet en hij vroeg om uitleg. Ik vertelde hem dat ik het "hoofdje" van zijn piemeltje moest verzorgen omdat het ziek was. Enkele minuten later zei hij: "Ik heb zo'n hoofd-pijn."
 • Mijn dochter van 11 voelde zich niet zo lekker. Ze zegt: "Mijn maag ligt overhoop". Waarop mijn driejarige dochter zegt: "Dan moet je je maag maar eens opruimen."
 • Mijn zoontje van 6 jaar moest even op zijn broertje letten in de gang van school. Komt Niels met hoofdje tussen de deur: "Mam, ik houd Mathijs niet hoor, hou jij maar een zeiltje in het oog." (oog in het zeil houden...)
 • Ik heb een zoontje van 6, die een zeer rijke fantasie heeft. Hij speelt ook graag met woorden. Zo heeft hij een nieuwe versie van Pipi Langkous uitgevonden: "Kaka Kortsok."
 • Onze zoon van 4 jaar vond het toch wel leuk om een broertje of zusje te krijgen. Hij zei zo schattig spontaan: "Mam, zullen we dan snel naar de winkel gaan om een nieuw broertje of zusje te kopen. Ik heb wel centjes......!!!"
 • Mijn zoontje van drie was vanmorgen vroeg wakker. Papa sliep nog en broertje Simon (5 j.) ook. Dus ik stelde hem voor de keuze: ofwel met mij naar beneden gaan ofwel nog even stilletjes in bed verder spelen. Waarop hij heel ernstig antwoordde: "Daar moet ik nog even over nadenken!"
 • Ik kwam vandaag langs de speelkamer waar m'n 2 dochtertjes Ann-Sophie (7j) en Julie (5j) aan het spelen waren. Ik hoorde ze zo uitbundig lachen dat ik naar binnen ging om te vragen wat er zo grappig was. Julie staat op en zegt: "Awel, we waren een liedje aan het zingen (ze zingen graag liedjes samen ) en midden in het liedje liet Ann-Sophie een hik!"
 • Ons kleindochtertje Chary is bijna 20 maanden jong en is al echt een deugniet.
  Als moeke of vake haar zeggen dat ze daar en daar moet vanaf blijven zegt ze heel bewust: "En dan?". Wat gaat dat later worden?!
 • Mijn dochtertje van (1.5 jaar) kroop eens op de zetel en de papa had gezegd dat ze eruit moest, maar ze deed het niet. Na een paar pogingen stond haar papa op en zei: "Als ge er nu niet uitgaat dan ga ik heel boos worden."Waarop ons dochtertje uit de zetel kroop en zei: "E wa."
 • Ik was mijn broer wat aan het plagen en zei dat hij 's zaterdags ook moest werken en over de poort van het bedrijf moest kruipen als die gesloten was. Waarop mijn dochter Mariska (4 jaar, 11 mnd) zei: "Neen hè oom, dat mag niet. Over de poort kruipen! Je moet er onderdoor kruipen!!"
 • Jesse is een heel ondernemend manneke, die daarnaast ook zijn eigen taaltje heeft want hij gaat niet van de glijbaan af maar van de woeptie.
 • Mijn dochter en kleindochter (2jr.4mnd.) waren bij een vriendin die 7 maanden zwanger is. Mijn kleindochter kijkt steeds naar de zwangere vrouw."Ja", zegt mijn dochter, "die mevrouw heeft een baby in haar buik"."Ooooh", zegt mijn kleindochter (met een gezicht van daar weet ik alles van), "heeft opa ook!!!"Tja, wat doe je daar nou mee als opa zijnde? Lachen, dus!!!
 • Onze zoon van bijna 2,5 jaar oud was de dieren uit zijn verzameling Duplo-blokken aan het benoemen. Toen kwam hij bij de leeuw en de leeuwin. En toen zei hij: "leeuw-in; leeuw-uit."
 • Joren is bijna 4 jaar. Wanneer er in de klas iemand jarig is, wordt dit natuurlijk ook gevierd. De kinderen zingen dan ook een lied.Een tijdje geleden vertelde iemand uit de klas dat ze een ander verjaardagslied kenden, m.n. Happy Birthday.Iedereen probeerde mee te zingen, maar blijkbaar waren de woorden nog moeilijk. Omdat Joren er ook niets van begreep heeft hij er het volgende van gemaakt : "Heb je buikpijn to you ..."Toch denk ik niet dat hij dat de jarige wil toewensen!
 • Marije, 1,5 jaar, zit in de kinderstoel en drinkt limonade uit een beker met twee oren. Ze pakt de beker zo wiebelig en wankel vast dat ik van schrik uitroep: "Bij de oortjes vastpakken!"Waarop ze de beker neerzet en met haar handen haar oren vastpakt.
 • M'n man zat met m'n 3-jarige dochter in bad en vertelde dat het water nu zachter is omdat hij er badolie in had gedaan. Hij laat het flesje zien met de blauwe olie. "En", vertelt hij verder, "het ruikt ook zéér lekker want er zit rozemarijn in, zie je wel?"Waarop dochterlief hem schamper aankijkt en antwoordt: "Maar papa toch, 't is toch blauwe-marijn!"
 • Na 3 dagen moest mijn dochtertje, die soms last heeft van constipatie, eindelijk weer eens 'kaka' doen - ik prees haar ten volle. Toen ze bijna klaar was zei ze, nog met een rood hoofd van de inspanning : "Mama, mijn kaka's zijn trots op jou!"Ik schoot in de lach en vroeg: "Wat is dat dan 'trots' zijn?"Ze antwoordde: "Ze hebben jou gemist - zooo lang is het al geleden!"
 • Wij hebben 2 katten thuis en hun staart is uiteraard erg interessant. Mijn dochter van anderhalf loopt dan op een van de katten af en zegt, terwijl ze de staart aait (gelukkig niet trekt!), heel trots: "STAART."Nu heb ik lang haar dat ik vaak los draag, maar die bewuste dag droeg ikhet in een staart. Erin, onze dochter wees ernaar en zei heel trots"staart! Mama mauwmauw."Ik vond de uitspraak erg wijs, werd uitgemaakt voor poes omdat ik een staart droeg!
 • Mijn zoontje van net 2 jaar was rond de feestdagen danig onder de indruk van de sneeuw en de ijspegels. Hij stond bij de ijspegels te kijken en rekte zich uit om er een te pakken, roepend: "Ikke ook een ijsstekel hebben!"
 • Onze zoon van 4 zat met lange tanden van zijn vlees te eten. Het schoot maar niet op, totdat hij ineens tegen ons zei dat we voortaan maar niet meer van dat vlees met spuug moesten kopen. Blijf dan maar eens serieus als blijkt dat hij het over een verse cordon-blue heeft !!!!
 • Mijn zwangerschap verliep helemaal niet zo vlotjes als ik gehoopt had maar zoals iedere moeder ben je dit na de geboorte zo vergeten. Nu ik terug zwanger ben, vindt mijn dochtertje dit zo leuk dat ze me eens vroeg of mijn buik zoiets was als een ballon waar een cadeautje inzit.
 • Toen mijn dochtertje zo'n twee jaar oud was, zei ik haar op een avond dat het nu toch wel tijd was om te gaan slapen, en ik wees hierbij naar buiten en zei: "Kijk maar hoe donker het al is!"Ze liep na een seconde peinzend weg en ik zei: "Hé, wat ga je doen?" en ze antwoordde: "Eens zien of het daar ook donker is", wijzend op de andere kant van het huis.
 • Mijn zoontje Alec van net 2 jaar is dol op zijn sportschoentjes. Hij vindt dat hij er heel snel mee kan lopen en vraagt dan ook telkens als we op stap gaan om zijn rappe schoenen aan te trekken.
 • Margootje heeft graag dat ik 's avonds voor het slapengaan haar rugje masseer/wrijf."Mama, geef mij eens een chauffage", zegt ze dan.
 • Ze leert op school bidden: "In de naam van de vader, de zomer en de heidenen, amen."
 • Toen onze oudste leerde spreken, beheerste ze de "s" nog niet zo goed. Zo zei ze telkens "lip" tegen een slip. "Neen, schatje", vertelde ik haar, "dit is je lip", wijzend naar mijn mond. "Zeg nou eens mooi slip!"En toen, na een lange stilte zei ze: "Onderbroek."
 • Papa: "Wil je nog worteltjes of worst?"Margot (2 jaar): "Neen, ik moet geen worsteltjes meer hebben."
 • Mijn oudste zoontje is 4.Toen ik hem onlangs zei dat zijn broertje in mijn buik een kleine voetballer is, vroeg hij: "Heeft hij daar een voetbal?"
 • In de kleuterklas beluisterden we een lied over een teddybeer.Het had de kleuters zo aangesproken dat Jeroen de volgende morgen in de klas kwam en vroeg of we nog eens het lied van de tennisbeer gingen beluisteren.
 • Tijdens een klasgesprek over de boerderij mochten de kleuters de dieren benoemen aan de hand van prenten.De dag voordien hadden we dit ook gedaan en we vertelden over een koe met vlekken.Ik had verteld dat we dit een bonte koe noemen.Bij het herhalen vroeg ik of er nog iemand wist hoe die gevlekte koe noemde.Een kleuter antwoordde enthousiast dat dat een blonde koe was.Tijdens een klasgesprek over schoenen, zei een kleuter heel spontaan dat hij schoentjes had met steunwielen.
Vorige

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld