Anencefalie

, 3.636 keer bekeken

Door Sylvie op 26/01/2009 - 10:17:

De reden waarom ik mijn verhaal wil doen, is omdat er misschien nog mensen zijn die ongeveer hetzelfde meegemaakt hebben als ik…

Het is nu 4 weken geleden dat ik een zwangerschapsonderbreking heb moeten doen omdat ons kindje niet levensvatbaar bleek te zijn... Ons kindje had immers anencefalie of een open schedeltje! Er zijn 2 vormen van neurale buisdefecten: een open ruggetje en een open schedeltje.
Kinderen met anencefalie zijn niet levensvatbaar. Ze kunnen de zwangerschap wel overleven, maar hebben nauwelijks 24 uren te leven na de geboorte ( als ze al de geboorte overleven…).

Wij hebben dus de heel moeilijke keuze moeten maken om de zwangerschap stop te zetten! Het moeilijkste was, vond ik, om te weten dat je kindje wel nog steeds leeft in je buik…
Nu, na vele gesprekken met specialisten en gynaecologen, die ons allemaal hetzelfde verteld hebben, nl.: dat ons kindje niks van kansen had… Dan leg je je er wel bij neer, hoe moeilijk dat ook is…
Het bleek ook gewoon een fout van de natuur te zijn. Daar ben je natuurlijk niks mee, maar het scheelt wel als je weet dat het niet aan jezelf of aan je man ligt.

Ik ben dan ook op 14 weken zwangerschap bevallen van een zoontje, want omdat je al zover bent, leiden ze de bevalling in. Vreselijk gewoon! Ik hoop dat we zoiets nooit meer hoeven mee te maken! Maar we zijn er sterker uitgekomen! En gelukkig hebben we al een fantastische dochter van 2, die onze pijn wat verzacht... Maar het verdriet zal nooit weggaan. Het zal wel slijten en we kunnen het een plaatsje geven, maar het zal altijd ons kleine zoontje blijven!

Voor de rest gaat het eigenlijk redelijk goed met ons. Ook omdat we weten dat we snel opnieuw mogen proberen voor een volgend kindje! Dus nu maar hopen dat alles dan perfect loopt!
Hopelijk word 2009 een beter jaar! En dat wens ik trouwens aan iedereen toe!

Sylvie

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld