Zwanger ondanks de pil

, 1.085 keer bekeken

Hallo allemaal,

Ik ben Sandra, net 19 jaar en 5 maanden zwanger.
Mijn zwangerschap was geheel onverwacht en ongepland omdat ik gewoon aan de pil was.
Het vergaat me niet helemaal lekker. Ik heb last van bijna alle kwalen die je maar kan bedenken.
Hierdoor kan ik mijn opleiding SOW (sociaal pedagogisch werk) niet afmaken. Daar baal ik vreselijk van. Ik moest maar 3 maanden meer naar school voor mijn diploma, maar ik kan het lichamelijk
niet meer aan om stage te lopen.
Toen mijn vriend en ik erachter kwamen dat ik zwanger was, hebben we samen besloten om ons kindje te houden. We hebben het aan onze ouders verteld. In het begin viel dat niet al te best mee maar nu staan onze ouders achter ons en helpen ons er wel doorheen.

Ondertussen zijn mijn vriend en ik zijn gaan samenwonen. We hebben een mooie eengezinswoning gevonden en die helemaal leuk kunnen inrichten. We hadden toen net een heel hectische periode achter de rug. Toen we nog op de kamer van mijn vriend sliepen, hebben ze bij ons brand gesticht. We hebben echt mazzel gehad dat we toen wakker geworden zijn anders waren we er misschien niet meer geweest. Na die brand hebben we eerst een paar weken bij mijn ouders ingewoond en later bij de ouders van mijn vriend. Dit viel ons behoorlijk zwaar. Ik was erg moe en prikkelbaar en ik kon om alles wel huilen. Mijn vriend begreep er niets van. Nadat we eindelijk in ons eigen huisje terecht konden, viel er een grote last van onze schouders.
Tot voor kort was ik vaak ziek en miste daardoor veel te veel uren van mijn stage. Ik heb voor mezelf besloten dat ik beter kon stoppen met die stage. Ik kon gewoon niet meer. Alles deed pijn en ik was helemaal op. Nu kies ik voor mezelf en voor mijn kindje. Als het zo door zou gaan, stortte ik vast helemaal in en als het kindje dan geboren wordt, heeft het ook niets aan zijn of
haar mama. Dit alles heb ik met school moeten regelen en ben ik blij dat alles voorbij is. Ik mis nu wel veel van mijn sociale leven. Zo kan ik bijvoorbeeld niet meer werken (deed ik altijd samen met vriendinnen). En in zo'n periode merk je ook wie je echte vrienden zijn.
Ik voel me nu vooral schuldig tegenover mijn vriend. Hij moet nu het geld in het laatje brengen en is daarom veel aan het werk. Daarbij komt dat ik hem ook graag bij me wil hebben want zit ik niet graag alleen. Het is allemaal zo dubbel.
Maar goed ik hoop dat er voor mij en mijn vriend een tijd komt dat het beter gaat. Tot nu toe hebben we nog niet echt van mijn zwangerschap kunnen genieten en dit vind ik wel belangrijk. Onze tijd komt vast nog wel.

Groetjes,
Sandra

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld