Een echte liefdesbaby

, 1.289 keer bekeken

Mijn vriend Tom en ik zijn nog niet eens een half jaar bij elkaar. We kenden elkaar wel al langer toen we eind februari iets met elkaar kregen. We waren (en zijn) super verliefd en na één maand vroeg Tom al of ik met hem wilde trouwen! En natuurlijk heb ik ja gezegd! We hadden plannen om juni volgend jaar te trouwen, maar die plannen hebben we vooruit moeten schuiven. Want we krijgen eind januari een kindje! Onze liefdesbaby noemen we het!

Ik zou dus alleen maar heel erg blij moeten zijn (en misselijk… hihi), maar nee…...
Ik ben nog studente en zou normaal gezien dit jaar afstuderen. Door omstandigheden is dit anders gelopen en ik moest mijn eindstage nog doen. Deze begint op15 augustus en zou 5 maanden duren. Maar het wettelijke zwangerschapsverlof start aan 37 weken en daardoor kom ik net niet aan die 5 maanden.
Ook weten ze nog van niks op mijn stage, want tijdens het sollicitatiegesprek wist ik het zelf nog niet eens. De afspraak was dus mondeling en er staat nog niets op papier… Ik kan me daar behoorlijk druk over maken, want ik wil mijn opleiding zo graag voor de bevalling kunnen afronden. Daarna wordt zo lastig… Maar als het echt niet anders kan, dan zal het wel moeten.

Ik heb al vaker gelezen dat vrouwen, die net zwanger zijn, bang en onzeker zijn. Ook ik ben dat. Ik ben al een keer eerder zwanger geweest, maar dat ging fout na 10 weken. Rond deze tijd dus…
Ik zou, voor mijn eigen rust, graag een echo willen om te zien dat alles goed gaat, maar kan dat nog wel zomaar? Normaal doen ze dat alleen bij twijfel over de duur van de zwangerschap, na drie miskramen, bij meerlingen en om andere redenen waar ik niet voor in aanmerking kom.
Aan de ene kant ben ik erg blij met mijn zwangerschap en wil ik niets liever dan mama worden, samen met Tom. Maar aan de andere kant zijn er al twee redenen die de pret aardig bederven… Toch probeer ik me er zo min mogelijk druk over te maken en er zoveel mogelijk van te genieten.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld