De derde maand

, 22.025 keer bekeken

Week 10


De vingers en tenen van je baby zijn al goed te zien, de enkels en polsen zijn gevormd en zijn oortjes hebben zich verder verfijnd. Verder krijgt je baby al wat haar op zijn hoofdje.
De placenta begint zich klaar te maken, door een grote hoeveelheid van het hormoon progesteron af te scheiden, om in de 14de week ook de rol van het geel lichaam (Corpus luteum) over te nemen.

Je baby is nu 4,5 cm groot en weegt zo ongeveer 5 gram (*).

Week 11


Deze week worden de zaadballen of eierstokken en allerlei andere belangrijke organen gevormd. Nu moeten ze alleen nog verder te groeien tot de tijd dat de baby geboren kan worden. Daarom is er na deze week, nog maar weinig kans dat je baby een of andere afwijking ontwikkelt.

Je baby is nu 5,5 cm groot en weegt 10 gram (*).

Week 12


De oogleden hebben zich gevormd en bedekken het ganse oog. De ogen sluiten zich en zullen pas in de zevende maand terug opengaan.
Je baby is zijn spieren al volop aan het trainen, hij beweegt heel veel en trekt rare gezichten.
Vanaf nu is het ook mogelijk om met behulp van een doptone, het hartje te horen kloppen.

Je baby is nu zowat 6 cm groot en weegt 20 gram (*).

Week 13


Eind deze week is je kindje helemaal gevormd. De rest van de tijd in je buik, dient om je baby te laten groeien totdat hij rijp genoeg is om je baarmoeder te verlaten en erbuiten te overleven.

Je baby is nu 7,5 cm groot en weegt een 28 gram (*).


Week 14


Je baby is al een echt woelwatertje, maar dat zul je pas over enkele weken voelen. Hij drinkt ook al kleine beetjes vruchtwater en plast die later terug uit. Soms durft hij zich hierin wel eens te verslikken en dan krijgt hij de hik.
Je placenta is nu volop aan het werk. Ze produceert hormonen, zorgt ervoor dat je baby voldoende voeding en zuurstof krijgt via de navelstreng, en voert de afvalstoffen van je baby via diezelfde weg ook af.

Je baby is nu 9 cm en weegt 60 gram (*).

(*) Deze waarden zijn slechts gemiddelde waarden. Jouw juiste waarden worden door jouw arts bepaald.


Onze handige online tools
Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld