This is the end

, 8.660 keer bekeken

Hallo iedereen,

Sinds een paar dagen ervaren mensen die de site bezoeken problemen met het forum. Het was niet langer mogelijk door te klikken naar een sub-forum zonder een foutmelding te krijgen. Ik heb het probleem ge-monkeypatched zoals ze dat noemen, maar het gaat hier om een tijdelijke en weinig ideale oplossing. Dit permanent fixen zou waarschijnlijk een hoop tijd kosten.

Dit is voor mij de laatste druppel in een emmer die eigenlijk al lang overvol is.

Ik ben al 20 jaar bezig met 9maand. Het kost elke dag meer en meer moeite om de site draaiend te houden.
Financieel is 9maand al jaren een aderlating waar mijn zaak continue in bijpast: We hebben nog steeds een ton bezoekers, maar omdat we wegens onze principes weinig aan reclame doen en omdat bijna niemand op de banners klikt, kost de server alleen ons maandelijks meer dan het dubbele van wat de site opbrengt.

Vroeger was de beloning dat 9maand een grote, drukke hechte gemeenschap was, maar ook dat is er niet meer.
90% van de bekeken pagina's is door mensen die via Google het antwoord op een vraag vinden, even komen kijken en dan 10 seconden later weer weg zijn. De discussies worden vooral op Facebook en andere sites gevoerd.

Niet dat dat niet begrijpbaar is, ik heb als enkele developer niet de middelen en de mogelijkheid om 10-duizenden euros van mijn tijd te investeren in het doorontwikkelen en aantrekkelijk houden van de site zoals dat bij grote bedrijven wel het geval is. Idem ditto voor nieuwe functionaliteit toevoegen.

Tel daarbij op dat vandaag eigenlijk "nobody cares"... Als de site enkele jaren geleden 5 minuten niet werkte zat er gegarandeerd een email in mijn inbox. Nu ben ik al blij als 1 iemand ettelijke dagen later een ticket aanmaakt of wat laat weten op facebook .

Jullie horen het al aankomen, maar omwille van een hoop factoren (persoonlijk, financieel, concurrentie) is het voor mij niet meer houdbaar en rendabel om energie in de site te investeren.
Werken aan 9maand is ook al heel lang geen beloning meer, wat me voordien wel hielp doorgaan.

Na enorm lang nadenken heb ik dan ook besloten dat het pad hier voor mij stopt.

9maand blijft nog draaiend tot eind oktober, kwestie van iedereen nog 3 maanden te geven om de nodige maatregelen te nemen (elders afspreken, je oude berichten kopieren etc) en dan haal ik de hem uit de lucht.

Ik heb absoluut geen spijt van de afgelopen 2 decennia, we hebben voor velen van jullie zoveel kunnen betekenen, maar een mens moet realistisch blijven.

Het ga jullie goed.

Steve.


Link naar de forumpost indien je nog een reactie zou willen achterlaten: This is the end

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld