Cartoon Network, Awel en Jamie-Lee Six roepen kinderen op om zichzelf te zijn!

, 1.492 keer bekeken

Het nieuwe schooljaar is ondertussen enkele weken onderweg en kinderen beginnen zo langzaamaan te wennen aan hun nieuwe school, klas en klasgenoten. Onder hen zijn er zoals elk jaar ook heel wat die de terugkeer naar de schoolbanken met een bang hart tegemoet gingen. Binnenkomen in een nieuwe groep is namelijk nooit gemakkelijk. Iedereen is anders, en jezelf zijn wordt niet altijd gerespecteerd. Vriendschap sluiten gaat zo soms moeizamer dan gedacht.

Gepest en uitgesloten worden is vandaag de dag nog steeds een probleem waar bijna alle kinderen tijdens hun schooltijd mee te maken krijgen. Meer dan ooit krijgt dit ook thuis, na schooltijd, online een vervolg. En dat is niet ok!


Cartoon Network, Awel en actrice/influencer Jamie-Lee Six roepen daarom kinderen in Vlaanderen op om zich actief in te zetten voor vriendschap, eigenheid en tegen pesten! Jezelf kunnen zijn en respect hebben voor iedereen: dat is het doel! Onder het motto “Wees een maatje, geen pestkop” kunnen kinderen, leerkrachten, trainers én ouders meer informatie krijgen over pesten en wat men er tegen kan doen.

Een online platform zal kinderen via enkele nuttige tips en vuistregels informatie geven over hoe je met pesten omgaat en hoe je het makkelijkst vriendschap sluit in een nieuwe omgeving.

Boegbeeld van de campagne dit jaar is actrice/influencer Jamie-Lee Six. Zij weet maar al te goed hoe hard het er op social media soms aan toegaat en hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn:

"De wereld van social media is leuk, maar soms ook hard. Het belangrijkste is jezelf te zijn, en doen waar je je goed bij voelt."

Deze campagne wordt ondersteund door Awel, dat een luisterend oor biedt aan kinderen en jongeren die met pesten te maken krijgen. Of je nu pest, ziet pesten of wordt gepest, Awel is er voor je via www.awel.be of het gratis nummer 102.


‘CN Buddy Network’ is een doorlopende campagne van Cartoon Network in heel Europa waarmee de zender een platform aanbiedt om het bewustzijn rond pesten te verhogen en om kinderen aan te zetten iets tegen pesten te doen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.cartoonnetwork.be

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld