Wat vond onze tester van de Pomo Waffle kinderhorloge?

, 1.203 keer bekeken

Unboxing

De Pomo Waffle komt in een mooi en compact doosje met daarin de horloge ‘on display’. Het openen verloopt vlot en alles lijkt aanwezig om vlot van start te gaan. Naast een folder met een beknopte uitleg en stappenplan is er zelfs een sim-kaart meegeleverd alsook een kleine schroevendraaier, dus we kunnen meteen aan de slag.

Setup

De handleiding is duidelijk, voor we de horloge kunnen ‘koppelen’ aan onze smartphone, is een connectie met het internet via 3G vereist. Gezien er een SIM-kaart is meegeleverd in het horloge (schroevendraaier dus voorlopig niet nodig), zetten we het toestel onmiddellijk aan en na een korte opstartsequentie bevinden we ons onmiddellijk in het hoofdmenu.

Van een datasignaal is er echter geen sprake, dus blijkbaar is de meegeleverde SIM-kaart onbruikbaar in België.Geen nood, we bestellen een SIM-kaartje met dataplan bij Telenet en proberen ondertussen om via Wifi het horloge online te krijgen.
De menu’s die bedoeld zijn voor gebruik door kinderhanden zijn makkelijk te bedienen, maar éénmaal wanneer je in de instellingen terecht komt, wordt het al wat moeilijker (ofwel heb ik dikke vingers, dat kan ook). Ons wifi-netwerk wordt vlot gedetecteerd, maar het ingeven van het wachtwoord is een echte beproeving… maar na enkele pogingen en wat gefriemel met de vingers lukt het toch om verbinding te krijgen.Na de geslaagde connectie met het Wifi-netwerkt krijgen we onmiddellijk melding dat er een update dient te gebeuren van het Android besturingssysteem. Deze voeren we dan ook uit. Na deze update volgen er onmiddellijk nog 2, dus het neemt best een tijd om het horloge up-to-date te krijgen.

Verbinden met smartphone

Aangezien we nog even moeten wachten op onze SIM-kaart van Telenet, kunnen we ons toch niet inhouden en maken we een verbinding met de app, nu het horloge connectie heeft met het internet via Wifi. Dit proces verloopt redelijk vlot, tot op het moment dat we een cijfercode dienen in te geven op onze smartphone om de koppeling te finaliseren. Hier zit duidelijk een bug in de app, want ik krijg enkel nog mijn bitmoji-toetsenbord te zien, en moet dus via een omweg om cijfers te kunnen ingeven. Het zijn er gelukkig maar 4 en wat later lukt het toch de koppeling te maken.

In de praktijk

Het horloge heeft heel wat functies aan boord, sommige lijken al wat nuttiger dan andere. We probeerden een aantal functies uit en we hebben daarna de Pomo Waffle aan onze zoon gegeven die er een aantal dagen mee heeft rondgelopen. Ook hij heeft heel wat functies kunnen testen.

Horloge aandoen

Het horlogebandje is volledig geïntegreerd in het toestel en is gemaakt van een aangenaam soort flexibele silicone. We merkten wel op dat het armbandje net iets te groot was voor onze 5,5-jarige zoon, het horloge is doorheen de dag een aantal keren losgekomen (gelukkig zonder erg, het horloge kan niet zomaar loskomen van de arm). Bij het horloge werden ook nog een aantal decoratieve ringetjes bijgeleverd, deze hebben we voorlopig verwijderd om het horloge beter te doen passen aan de arm van onze zoon.

Startscherm

De horloge wordt ‘actief’ door kort te duwen op de aan- en uitknop. Dit werkt goed, waarna je nog even een slotje dient weg te duwen met je vinger. Nu zit je in het hoofdmenu en met enkele logische vingergebaren kan je door de verschillende functies scrollen. Voor (jonge) kinderhandjes is deze handeling al redelijk secuur… immers, iets te lang duwen en het toestel vraagt (ongewild) of je het wilt uitzetten…Het startscherm bevat een leuke afbeelding en natuurlijk een weergave van de tijd. Je kan naargelang je outfit of je humeur dit scherm ook aanpassen.

BFF

Deze ‘best friends’-functie hebben we niet kunnen testen (hiervoor heb je een extra horloge nodig)

Messages en Group chat

Je kan vanop de smartphone tekstberichten naar de horloge sturen. Dit werkt redelijk goed, er zit wel wat vertraging op. Met onze zoon hebben we dit nog niet getest, hij kan nog niet lezen wink.gif

Belfunctie

We testen onmiddellijk de belfunctie en via Wifi werkt deze best goed. Je kan via de smartphone het horloge opbellen en dan kan er vlot heen en weer worden gebabbeld.

Take me home

De horloge heeft een functie die toelaat om de weg naar huis terug te vinden. Dit lijkt wel te werken, maar de instructies en het miniscule kaartje op het scherm lijken me voor kinderen absoluut niet duidelijk. Of dit echt goed werkt is dus nog maar de vraag. Hier is nog werk aan de winkel dus voor de ontwikkelaars.

Fitness

De fitnessfunctie is eigenlijk een stappenteller. Deze lijkt goed te werken.

Batterijduur

Na een dag van medium-intensief gebruik was de batterij ’s avonds nog voldoende opgeladen. Dagelijks opladen is wel nodig wanneer het horloge elke dag wordt gedragen. Het horloge heeft een USB-lader bijgeleverd, dewelke magnetisch aan het horloge wordt bevestigd. Jammer dat er niet kan worden opgeladen met inductie, zoals bij een Apple Watch. Hier dient de kabel precies op de connectiepunten te worden aangebracht.

3G-kaartje wisselen

Na enkele dagen kregen we het 3G-kaartje toe van Telenet. Het moment dus om de mini-schroevendraaier boven te halen om het klepje te verwijderen waarachter de simkaart zich schuilhoudt. Dit ging vlot, tot plots het miniscule schroefje van de tafel rolde…! Na een zoektocht van een kwartier en met de hulp van twee zaklampen, vonden we het schroefje terug, naast een kast… wat een geluk! Hier merken we dus een ‘major’ design flaw op. Dit schroefje zou zodanig aan het afdekplaatje moeten bevestigd zitten, dat het niet plots eruit kan vallen…

Het kaartje geraakte uiteindelijk zonder ongelukken op zijn plaats, maar toen gebeurde er verder niets… Er kwamen nu wel een aantal statusbalkjes tevoorschijn op het home-scherm, maar een internetconnectie was er niet.
Er zat uiteindelijk niets anders op om contact op te nemen met de fabrikant, van wie we al na een paar uur antwoord kregen. We dienden een geheime ‘toetsencombinatie’ in te geven en een aantal (land)instellingen te wijzigen. Dit hielp en iets later was het horloge eindelijk online via 3G. Duidelijk nog een ‘issue’ dus, gezien het horloge blijkbaar ‘out-of-the-box’ niet voor alle landen goed is ingesteld.
Nadat het horloge nu ook via 3G online was, hebben we de belfunctie ook eens kunnen testen als we een eind verwijderd waren van onze zoon. Dit werkte goed en is een toffe functie.
Ook het ‘traceren’ van ons kind ging redelijk goed en is een leuke functie.

Conclusie

Deze Pomo Waffle is een mooi kinderhorloge en heeft een aantal fijne features aan boord. Hoewel de koppeling met het datanetwerk en met de app niet heel erg vlot verliepen, is het makkelijk in gebruik, éénmaal alles is geactiveerd.
We betwijfelen wel of sommige functies echt nuttig zijn (bv. een agenda voor je kind, groepchat, …). Andere zijn dan weer fijn (bellen naar het horloge, traceren waar je kind zich bevindt).
We hebben het gevoel dat de interface in het algemeen niet altijd even reactief is en zeker bij bepaalde instellingen zijn kaboutervingers vereist. Ook werkt de data-verbinding (Wifi of 3G) niet altijd even vlot, de antennes zijn naar ons gevoel niet van de beste kwaliteit).
Een goede poging dus, maar duidelijk een product met nog veel potentieel!
We danken 9Maand om dit horloge te kunnen testen!

Meer informatie over de Pomo Waffle en andere Pomo producten vind je hier.Review en foto's: Tijs Michiels

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld