Hoe kan je een goede kinderfiets kiezen?

, 2.306 keer bekeken

Natuurlijk wil je een mooie, goede en vooral veilige fiets kopen voor je zoon of dochter. Maar hoe vind je de juiste fiets voor jouw kind? In dit artikel geven we je enkele belangrijke tips voor het kiezen van een goede kinderfiets, zodat jij de beste fiets kunt kopen voor jouw zoon of dochter.

Veiligheid voorop

Het is belangrijk een veilige kinderfiets voor jouw zoon of dochter te kopen. Je kunt gemakkelijk testen of een kinderfiets veilig is. Kan je kind met de voeten op de grond staan, terwijl hij of zij op het zadel zit? Dan is de fiets veilig. Lukt dit niet? Dan kun je proberen het zadel iets naar beneden te zetten. Wellicht raken de voeten nu wel de grond. Kan het zadel niet naar beneden, heeft je kind een andere maat fiets nodig.

De juiste inchmaat: hoe kies je dat?

De fiets van jouw kind moet de juiste maat hebben. De maten van kinderfietsen worden uitgedrukt in inches. Welke maat fiets jouw kind nodig heeft, is afhankelijk van zijn of haar kledingmaat.

Dit zijn de juiste inchmaten per kledingmaat:

  • 10 inch = Kledingmaat 85 – 100
  • 12 inch = Kledingmaat 90 – 105
  • 14 inch = Kledingmaat 98 – 108
  • 16 inch = Kledingmaat 103 – 118
  • 18 inch = Kledingmaat 110 – 123
  • 20 inch = Kledingmaat 118 – 128
  • 22 inch = Kledingmaat 124 – 134
  • 24 inch = Kledingmaat 130 – 142
  • 26 inch = Kledingmaat 140 – 146
  • 28 inch = Vanaf kledingmaat 146 (volwassen maten)

Op Fietsenopfietsen.nl bestel je vóór 13.00 uur een jongens- of meisjesfiets = volgende dag in huis. Wij raden je aan niet enkel op de kledingmaat van je kind af te gaan bij het kopen van een kinderfiets. Laat je kind de fiets ook even testen. Kan hij of zij met beide voeten op de grond staan? Dan heeft de fiets inderdaad de juiste maat. Is dit lastig, dan heeft je kind een fiets met een andere maat nodig.
Belangrijk: je koopt een fiets nooit op de groei. De fiets moet namelijk wel de juiste maat hebben, direct bij aanschaf. Je koopt een fiets dus niet omdat deze fiets over een paar maanden de juiste maat heeft, maar je koopt een fiets die op dit moment al perfect is voor jouw kind.

Een lichte fiets

Tot slot is het verstandig een lichte fiets te kopen voor je kind. Koop je een te zware fiets, dan kan dit gevaarlijk zijn. Je kind moet de fiets namelijk wel goed vast kunnen houden. Laat je kind even een testrit maken op de fiets die je wil kopen en je ziet vanzelf of de fiets het juiste gewicht heeft.

Wedstrijd

Wij mogen een leuke fiets weggeven. Namelijk de Spirit Alpha 24 inch in zwart
Meer informatie over deze fiets kan je hier vinden.Om deel te nemen, neem een kijkje op onze Facebook-pagina, de wedstrijd loopt tot zaterdag 28 oktober om 22u.
De winnaar zal ten laatste op 29 oktober op onze facebook pagina bekend gemaakt worden.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld