Kom in actie tegen pesten!

, 5.219 keer bekeken

Cartoon Network en Clara Cleymans roepen kinderen op om in actie te komen tegen pesten.

'CN Buddy Network' campagne biedt in samenwerking met Awel een platform tegen pesten.


Miljoenen kinderen zijn onlangs vol enthousiasme aan het nieuwe schooljaar begonnen, maar onder hen zijn er ook heel wat die de terugkeer naar de schoolbanken met een bang hart tegemoet gingen.

Binnenkomen in een nieuwe school en de kennismaking met nieuwe klasgenoten is nog al te vaak een voedingsbodem voor pestgedrag. Pesten is vandaag de dag nog steeds een probleem waar bijna alle kinderen tijdens hun schooltijd mee te maken krijgen. En dat is niet ok!

Cartoon Network en actrice Clara Cleymans roepen daarom kinderen in Vlaanderen op om zich actief in te zetten tegen pesten. In samenwerking met Awel creëert Cartoon Network een platform waar, onder het motto "Wees een maatje, geen pestkop", kinderen, leerkrachten én ouders, informatie kunnen krijgen over pesten en wat men er tegen kan doen.

Een online platform zal kinderen via enkele nuttige tips en vuistregels informatie geven over hoe je met pesten omgaat.

Actrice Clara Cleymans zet als ambassadrice haar schouders mee onder het project, en moedigt kinderen aan om over het onderwerp te praten.

De 'CN Buddy Network' campagne tegen pesten wordt ondersteund door Awel, dat via haar kanalen aandacht vraagt voor deze antipestcampagne.


Deze tips van Awel om met pestgedrag om te gaan kunnen alvast een hulp zijn:
  • Word je gepest? Blijf er niet mee zitten maar praat erover. Dat kan met een vriendje, met je ouders, broer of zus of een leerkracht. Praten kan opluchten, zo voel je je even niet alleen.
  • Zie je dat iemand gepest wordt? Ga op zoek naar iemand die kan helpen. Hulp vragen is niet hetzelfde als klikken! Zijn er misschien nog kinderen die willen helpen? Samen staan jullie sterker dan alleen. Het is heel moedig om tegen de pester(s) te zeggen dat jij het pesten niet leuk vindt.
  • Durf jij wel eens pesten? Of doe je mee met anderen? Probeer even na te denken waarom je dat doet. Misschien ben je zelf bang of verdrietig. Misschien werd je vroeger gepest. Pesten is echt voor niemand leuk. Ook niet voor jou.
Voor meer informatie over Awel kunt u terecht op www.awel.be of het gratis nummer 102.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld