In beeld: Je lichaam na de bevalling - 4th trimester bodies project

, 10.132 keer bekeken

We zien regelmatig vrouwen in de media die enkele weken na hun bevalling al terug strak in het vel lijken te zitten. De bevalling en alles daarna is rozengeur en maneschijn.

Maar hoe realistisch is dit eigenlijk?
Elke vrouw is natuurlijk anders en elke bevalling laat andere "littekens" na.
Met "4th trimester bodies project" proberen Ashlee Wells Jackson en Laurie Weetzie Wilson deze onrealistische verwachtingen de wereld uit te helpen.

Hieronder enkele van hun foto's en de bijhorende verhalen:
(foto's copyright - Ashlee Wells Jackson | 4th Trimester Bodies Project)

Joni Edelman

De vrolijke Joni Edelman, mama van Jordan (05/25/94), Kelsey (20), Sean (17), Owen (16), Ella (5) en Max (3).
Joni wil aan iedereen laten zien dat je kledingmaat je geluk niet bepaalt. Ze wil de mensen die ze gemaakt heeft vieren.


Sheena Fierro

De fantastische Sheena Fierro en Luna (2.5).
Sheena had een gezonde zwangerschap en is thuis bevallen. Ze hoopt door haar verhaal en foto's te delen dat ze een blijvende connectie wordt met moeders die in dezelfde situatie zitten als zijzelf ooit was.


Victoria Rodriguez

De stralende Victoria en Jude (4 weken oud).
Zij en haar man probeerden natuurlijk zwanger te geraken. Na 4 jaar proberen gingen ze verder met IVF. Er werden 2 embryos ingeplant en de 2 deden het initieel goed. Bij een volgende afspraak bleek dat er maar 1 hartslag meer te horen was. Het is heel belangrijk voor Victoria om het verhaal van de baby die ze nooit zal zien te delen.


Lindsay Christensen

De heerlijke Lindsay Christensen en Antigone "Tiggy" (4 weken).
Lindsay had altijd gehoord dat het wel een tijdje kon duren om zwanger te geraken maar voor haar en haar man gebeurde het sneller dan verwacht. Ze dacht dat ze in de wolken ging zijn, maar niets was minder waar. Na een moeilijke bevalling en moeite met de borstvoeding - door een eerdere borstverkleining - probeert ze toch een goede band met haar dochter op te bouwen.


The Journey Family

De mooie Carly Journey wilde graag een foto-reportage doen met meerdere generaties samen.
Carly is mama van Eliana (14 maanden). Jennifer, mama van Ian (27), Carly (23) en Hannah (20). Grootmoeder van Eliana (14 maanden) en Lennon (3 maanden). Jo (85) moeder van 5, grootmoeder van 12 en overgrootmoeder van 13! Laura, schoonzus van Carly, schoondochter van Jennifer en mama van Lennon Rose (3 maanden).


Meer informatie en de verhalen zijn terug te vinden op de website van "4th trimester bodies" of op hun facebook pagina.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld