Verborgen rouw na abortus of zwangerschapsafbreking

, 1.065 keer bekeken
Zaterdag is het Allerheiligen en staan we expliciet stil bij onze overledenen, maar er is ook verborgen rouw.

De mensen van Fara komen in aanraking met vrouwen en koppels die worstelen met de rouw om hun kindje na een abortus of na een zwangerschapsafbreking na prenatale diagnose.
In de periode van Allerheiligen is er in onze maatschappij expliciet tijd en ruimte om stil te staan bij dierbaren waar we afscheid van hebben moeten nemen, wat anders al zo moeilijk is en weinig aandacht krijgt. Zij willen die dag extra aandacht vragen voor hen die - zelfs nu, op zo'n dag - , in het verborgene rouwen om hun kindje en dit miskend verlies met zich meedragen.

Fara vinden het belangrijk om aan de bredere maatschappij duidelijk maken dat deze ouders er zijn, en aandacht vragen voor hun rouw.
Daarnaast willen zij ook de naaste kring van deze ouders sensibiliseren en hen oproepen om deze gelegenheid aan te grijpen om expliciet stil te staan bij dit rouwproces en aan te moedigen het gesprek hierover aan te gaan. Want ook voor hen is Allerheiligen een symbolisch betekenisvol en tekenend moment. Deze eerste stap wordt vaak nu, uit beste bedoelingen, vaak niet gezet 'om ouders te beschermen'. De ervaring van Fara leert echter dat ouders het enorm appreciƫren als ze er door hun omgeving op een respectvolle manier worden op aangesproken. (Geen enkel kind is immers zo aanwezig, als een kind dat er niet meer is ...).

Laten we daarom ook deze vorm van verborgen rouw niet uit het oog verliezen dit weekend.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld