Klopt het in jouw hoofd?

, 1.465 keer bekeken
Vorige week zag www.noknok.be het leven.
Dit is een nieuwe website voor jongeren van 12 tot 16 jaar die zelf aan de slag willen met hun geestelijke gezondheid. Jongeren vinden op Noknok heel wat leuke opdrachten en informatie om komaf te maken met een dip. Ze vinden er ook antwoorden op hun meest prangende vragen.


Het succes van ‘Fit in je hoofd, goed in je vel’ wijst op een grote interesse in een website die een leidraad biedt voor een beter mentaal evenwicht. Ook jongeren zoeken online naar tools om hun vaardigheden te versterken. Vanaf nu kunnen jongeren van 12 – 16 jaar daarvoor terecht op www.noknok.be. Ze kunnen komen aankloppen met vragen over geestelijke gezondheid, hun eigen verhalen delen en vinden er een hele hoop tips om zelf hun veerkracht en welbevinden te versterken.

Vier knaltips


De vier knaltips vormen de rode draad doorheen www.noknok.be.
Met de knaltip ‘Ik (k) en mezelf’ leren jongeren dat uniek zijn oké is en krijgen ze tools aangereikt om hun zelfvertrouwen op te krikken.
De knaltip ‘Mijn grenzen’ helpt om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen, maar ook leren neen zeggen komt uitgebreid aan bod.
De derde knaltip ‘Reken op anderen’ geeft jongeren de moed om hulp te durven vragen, beroep te doen op vrienden en maakt ze ook wegwijs in alle mogelijke hulpbronnen.
Ten slotte is er de knaltip ‘Tijd voor mezelf’ waarin jongeren leuke ideeën meekrijgen om hun hoofd leeg te maken en te ontspannen.


Marcel, de doe-het-zelver


Naast de knaltips is er op www.noknok.be ook een woordwolk terug te vinden. Hierin staan allerhande thema’s die jongeren van 12 – 16 jaar bezighouden. Zo vinden ze rond vrienden maken, een fit hoofd hebben, pesten, bewegen, knopen doorhakken, omgaan met ouders en nog vele andere topics leuke opdrachten en informatie om zelf hun
welbevinden te versterken.
Om het geheel wat speelser te maken, worden de tips steeds verteld door grappige personages. Zo geeft Marcel, de doe-het-zelver bijvoorbeeld volgende tip over je eigen stijl creëren: "“Maak het zelf. Het hoeft niet moeilijk te zijn om zelf iets te maken. Je kan een sjaal breien, een haarlint uit een oud stofje knippen, een schoudertasje haken, je sneakers kleuren met textielverf of je kan je eigen T-shirt laten drukken. Niet iedereen is handig, maar het is de moeite waard om het uit te proberen!"

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld