Constitutioneel eczeem

, 1.922 keer bekeken
Eczeem is een verzameling van verschillende huidaandoeningen die allemaal met elkaar te maken hebben. Helaas is voor eczeem over het algemeen geen directe oorzaak te vinden. Bij eczeem word de huid vaak rood en schilferig en ontstaan er bultjes. Dit kan ontzettende jeuk aan deze plekjes veroorzaken.

Constitutioneel of atopisch eczeem is heel vervelend en komt vaak voor bij kinderen. Deze vorm van eczeem is erfelijk en komt over het algemeen met name voor bij kinderen. Bij eczeem word de huid vaak rood en schilferig. Dat zorgt ervoor dat het begint te jeuken. Vooral bij kleine kinderen is het heel vervelend omdat jeuk uitlokt tot krabben. Het is erg belangrijk om juist niet deze plekjes te krabben, dit kan bijvoorbeeld door middel van een krabpakje.

In deze WebTV-aflevering praten we met Mirjam Soethaert, zij is moeder van Jeremy. Jeremy heeft erg veel last van eczeem. Mirjam zal ons meenemen in het verhaal over wat eczeem bij je kind precies kan betekenen voor je gezinsleven en hoe zij haar zoontje ervan weerhoudt om zich te krabben. Daarnaast spreken we met Professor Dokter Oranje, die ons uitlegt wat eczeem precies is.
Ben je ook zo benieuwd naar de ervaringen van Mirjam en wil je graag weten wat eczeem is? Kijk dan nu naar onze WebTV-aflevering over eczeem.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld