Onze kleine Bo heeft veel geluk gehad.

, 1.296 keer bekeken

Hallo,

Ik ben bevallen op 08.05.2001 van een meisje, Zahra. De zwangerschap was er één van 9 maanden lang ziek zijn en overgeven, maar de bevalling was er één om nog eens over te doen. Nu bleek dat ik na 5 weken terug zwanger was maar ik wist er niks van.

De maand erop had ik last van enorme pijnscheuten in de maagstreek en nam vervolgens een paar pijnstillers, zonder resultaat.
Na een paar pijnlijke weken trok ik dan toch maar naar de huisdokter en die stuurde mij door naar een specialist maag, darm en inwendige ziektes.
Na enkele röntgenfoto's en bloedonderzoeken stelde ze vast dat ik een acute galblaasontsteking had. Er was al een galsteentje in een van de kanaaltjes verzeild geraakt en dat gaf telkens weer die pijn. Bij het bloedonderzoek dat ze gedaan hadden, hadden ze meteen ook gekeken of ik niet zwanger was en ze vertelden me dat dit niet zo was. Om het kort te houden, ik ben 2 maal geopereerd, heb een hele reeks pijnstillers (die niet hielpen) gekregen en had een zware recuperatieperiode.
Ongeveer 2 weken later bleek dat mijn menstruatie wegbleef. Ik maakte me toch zorgen over een eventuele zwangerschap. We wilden zeker en vast snel een tweede kindje zodat ze veel aan elkaar zouden hebben, maar het was niet het ideale moment met die pijnlijke galblaas. In elk geval, bleek ik al 9 weken in verwachting te zijn. Een koude douche was het zo en zo voelde het ook aan. De gedachte alleen al dat we het misschien weer af zouden moeten geven.

Na veel gehuild te hebben en enorm boos te zijn geweest, is mijn partner begonnen met rond te bellen om meer uitleg te vragen over de hele toestand. Hij kreeg te horen dat ze op zo'n moment voor de patiënt moesten kiezen en ze zeiden er dan nog bij dat het mogelijk was dat ik zwanger was toen ze de bloedtest bekeken. Als we het destijds geweten hadden, waren wij al voorbereid geweest. Dan konden we eventueel stappen ondernemen om het te laten wegdoen, na samen overlegd te hebben.
Ik en mijn partner hadden samen besloten voor we met kindjes begonnen, dat we alleen gezonde kindjes op de wereld wilden zetten. Na een deftig gesprek met de gynaecoloog hebben we ons besluit genomen. Ik zou deze zwangerschap heel goed laten opvolgen en mocht er iets niet juist geweest zijn met de ontwikkeling van ons tweede kindje dan zou de zwangerschap afgebroken worden.
Wij zijn uiteindelijk door een zware en bange periode (telkens maand na maand) gegaan maar samen stonden we heel sterk. Uiteindelijk ben ik bevallen op 26.03.2002 van een prachtig, gezond meisje: Bo. Ik en mijn partner zijn dolgelukkig en hebben nog een hele toekomst voor de boeg met onze twee spruiten.

Greetz from the happy 4-some:
Karel, Sandra, Zahra & Bo

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld