Kunnen baby's hun temperatuur al regelen?

, 4.636 keer bekeken
Baby's kunnen hun eigen temperatuur niet of nauwelijks regelen. Als ouders is het dus heel belangrijk dat je je baby niet te dik en niet te dun kleedt. Je kijkt hiervoor naar de temperatuur in de plaats waar je baby zich bevindt.
Laat je kleintje nooit in de volle zon achter en leg het ook nooit te slapen in een veel te koude kamer. Want zowel oververhitting als onderkoeling kunnen heel gevaarlijk zijn voor je baby.

  • oververhitting
    De zweetklieren van een kindje zijn pas voldoende ontwikkeld op de leeftijd van 2 jaar. Een pasgeboren baby heeft er dus nog niets aan. Daarbij komt ook nog dat elke baby geboren wordt met een beschermend vetlaagje. Dit helpt wel bij het warm houden, maar verhindert het afkoelen.
    Als een baby te warm heeft, is het enige wat hij kan doen om dit duidelijk te maken: heel luid wenen. Maar door te wenen loopt zijn temperatuur verder op. Niet alle ouders weten meteen waarom hun kindje weent. Sommige denken dat het van de honger is en geven hun kleintje wat warme melk. Die warme drank zorgt ervoor dat de baby het nog warmer krijgt.

  • onderkoeling
    Een kleine baby kan nog niet rillen, dus ook hier is het van belang dat de ouders er zo snel mogelijk achter komen dat hun kleintje het te koud heeft.
    Een natte luier kan er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat je kindje verder afkoelt. Kale baby's verliezen veel warmte langs hun hoofdje, soms is een mutsje dan ook een noodzaak.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld