Woensdag 23 augustus

, 1.781 keer bekeken
Vandaag was het zo'n dagje om van te genieten. Het weer was prachtig. Er was geen drukte en alles verliep vlotjes. De aanwezigheid van mijn Suprefact (R)-verstuiver was het enige dat me er aan herinnerde dat ik een behandeling volg. De mogelijke bijwerkingen bleven vandaag netjes achterwege.
Het was me gisteren en vandaag opgevallen dat mijn directe omgeving toch actief bezig is met het hele gebeuren. Sander kreeg gisteravond een bui van fatalistisch denken en panikeerde bij het gedacht dat het wel eens zou kunnen mislopen. Meestal krijgt hij dat soort buien als we naar bed gaan.
Helemaal onterecht is het niet dat het hem parten speelt. Dr. VdV had ons gewaarschuwd dat er een kans van één op drie is dat de
onderneming slaagt van de eerste keer.
Daar tegenover is er nog altijd tweederde kans dat we verschillende pogingen zullen moeten ondernemen eer ik zwanger ben. Vanaf het begin hadden we samen afgesproken dat we drie pogingen zouden doen en dat we dan familieberaad houden om te beslissen of we verder gaan of niet.
Ik begrijp Sander zijn angst maar al te goed. Hij staat mee in voor de opvoeding van twee kinderen die niet van hem zijn en zijn grootste wens is een eigen kind te kunnen liefhebben. Wie kan het hem uiteindelijk kwalijk nemen?
We hebben als koppel zelden moeilijkheden ervaren om over onze gevoelens openlijk te praten en daar ben ik in dergelijke omstandigheden heel gelukkig om.

Mijn jongste dochter daarentegen is al volop plannen aan het maken. Ze wil dat de baby geboren wordt in het ziekenhuis waar dokter Neus werkt. Dokter Neus, een naam die ze voor de beste man zelf bedacht, is de neus-, keel- en oorspecialist waar ze af en toe op consultatie moet. Ze vindt het ziekenhuis waar hij werkt geweldig omdat er in de cafetaria een grote pot staat met figuurtjes van Pokémon. Na de consultatie mag ze dan een figuurtje uit de pot kiezen. Voor haar is dit een doorslaggevend argument en een reden om mama aan te moedigen om zeker in de buurt van al dat Pokémonfraais een kindje te krijgen.

Bo

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld