Alweer een maandje verder?

, 1.633 keer bekeken
31.10.2005:
23 weken en 6 dagen:
Je zou denken: "Ik heb meer tijd nu ik zwanger ben..."
Ik heb misschien wel meer tijd, maar ik heb andere prioriteiten dan vroeger. Terwijl ik vroeger op het Internet enkel oog had voor "zwanger worden", "dieettips" en "mode", zoek ik nu het hele web af naar alles wat met tweelingen te maken heeft. Het absorbeert zoveel van mijn tijd dat ik zelfs andere dingen vergeet. Het feit dat we pas verhuist zijn, bijvoorbeeld.

We wonen ondertussen al een maand in Heidelberg. Aan de trappen moet ik nog wat wennen. We zitten namelijk op het derde verdiep en het zal nog een hele uitdaging worden als ik wat ik wat verder in de zwangerschap zit...… En natuurlijk ook wanneer onze twee "bollekes" er zullen zijn.
Het goede is dat ik me hier al thuis voel en dat doet veel. Het enige wat we nog missen is de keuken, die wat op zich laat wachten…. Ik heb echt weer eens zin in normaal eten... En vleeskroketten. Tja, zoals jullie zien, heb ik nu toch weer zin in iets eetbaars en is er meer dan mijn waterverslaafdheid.
Gelukkig worden we regelmatig uitgenodigd om te gaan eten bij onze vrienden. We werden héél goed terug opgenomen in onze vriendenkring en iedereen wacht samen met ons de tijd af tot onze twee "bollekes" er zullen zijn. Iedereen heeft zich al vrijwillig gemeld om te helpen en dat is ook een hele geruststelling.

Donderdag moet ik terug op controle bij mijn vrouwenarts. Die was ook heel erg "happy" om te horen dat we zwanger zijn van een tweeling.
Ik ben nieuwsgierig hoe ze alweer gegroeid zijn. De laatste keer was alles prima. Dat was op 17 oktober. Alles werd toen tot in de puntjes nagekeken: niertjes, hersenen, hartje, vingertjes, gezichtje, noem het maar op… Alles zag prima uit. Eén van jullie voetjes werd gemeten en was "al" 3 centimeter groot. Het gewicht zat toen rond de 450 gram.
Ikzelf was ondertussen al 6 kilo bijgekomen maar dat vond mijn arts geen probleem: "Alles was in orde en hoe het zijn moest."
Ik geloof dat ik soms vergeet dat het er twee worden, en dat het normaal is dat ik een paar kilo's meer zal wegen.
Mijn buikje groeit nu als kool, je ziet het elke dag dikker worden. Daarvoor, de eerste 4 maanden, zag je bijna niks. Mijn mannetje is blij dat er eindelijk een buikje tevoorschijn komt. Elk moment dat hij de kans heeft, wil hij "buikknuffelen". Eigenlijk wel grappig maar ik vind het niet erg, hoor. Hij legt mij behoorlijk in de watten en dat vind ik SUPER! Je hoort van mij dus geen gemekker. Als ik hem moest geloven, zou ik nu al niks meer in het huishouden mogen doen. Wat een schat, hé wink.gif

Zo stilletjes aan beginnen we nu ook aan de "belangrijke" aankopen te denken. De babyspulletjes, jep…...
De kinderwagen is al besteld. De Maxi-Cosi's zijn al gekocht en de kinderkamer word deze week besteld. Maar ons lijstje is nog lang niet klaar... Er komt geen einde aan. Kleertjes hebben we nog bijna niet. Vier kruippakjes, dat is al.

Ik weet ook wel dat ik hierin nog iets meer tijd moet investeren en dat zal vanaf nu ook wel gebeuren. Want voor je het weet heb ik zo'n dikke buik dat ze me enkel nog kunnen rollen. Gelukkig bestaan er catalogi waar je uit kunt bestellen. Dus als het echt niet meer moest gaan, doe ik het desnoods zo.

Het zonnetje schijnt, en ik ook. Zolang mijn "bollekes" in mij rond kicken, ben ik altijd een superblije mama. Aan de andere kant had ik liever dat wat frisser zou was, dan zwol ik niet zo op. Ik denk dat de meeste zwangere wel weten waar ik het over heb. Het water zet zich vast in mijn handen en voeten. Mijn handen worden zo dik dat ik mijn vingers niet meer kan plooien, jakkes. Voor de rest kan ik nog altijd stralen. Het is toch wel iets speciaals, hé... Een tweeling…... Een meisje en een jongen…...

Ik ben al helemaal verzot op jullie!

Groetjes,
Wendyke

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld