Twijfelachtige eerste stapjes...

, 1.904 keer bekeken
De grote vakantie is achter de rug. Robbe gaat terug naar school, Jana gaat voor het eerst naar school en Wouter blijft lekker bij mama thuis.
Robbe gaat heel graag. Er is een nieuwe vastbenoemde kleuterjuf het team komen aanvullen en we merken dat ze bakken ervaring heeft. Ze geeft een werkschema mee naar huis zodat we heel de week lang kunnen volgen wat onze kapoen die dag heeft gedaan of gaat doen. Ook wordt er veel met foto's gewerkt wat onze Robbe heel erg ten goede komt. Het bevalt hem allemaal heel erg, vooral nu zijn kleine zusje er ook is.
Heel flink ging Jana onmiddellijk een hele dag. Zindelijk, middagdutjesvrij,... Meer klaar dan ooit was ze! Geen seconde heeft ze gehuild. Integendeel, ze geniet er met volle teugen van. Ze knutselt graag en maakt volop vriendjes. "In de buik van de juf zit er een kindje", zegt ze en dan komt ze naar mijn buik toe gewandeld... "Sjjjjt… Als Jana wat groter is, zal daar nog wel eens een kindje in belanden", zeggen we dan.

En ons Wouterke... Die heeft eindelijk het rijk voor zichzelf....
18 En een halve maand oud heeft hij besloten zijn eerste pasjes te zetten. Het heeft lang geduurd maar nu het kalm is in huis, heeft hij al zijn moed bijeengeraapt om beginnen te stappen. Soms 2 stapjes, soms al vijf... Meestal van de salontafel naar de zetel. Stiekem ben ik heel blij dat hij zolang heeft gewacht. Zo heb ik serieus lang van zijn babytijd kunnen genieten. Ze worden al zo snel groot. Waarom er dan druk achter zetten om snel te stappen? Alles komt op zijn tijd… En de tijd van stappen is nu aangebroken.
Vier jaar geleden had ik nog geen kinderen en nu stapt de jongste van de drie al... Dat is soms bijna niet te vatten. De meeste reacties zijn: "Nu pas?"
Het kindje van mijn beste vriendin is tien maanden oud en ook zij krijgt al de opmerking van: "Loopt ze al?"
Meestal komt die opmerking wel van bejaarde personen... "Ach", denk ik dan: "Die zijn gewoon hun tijd vergeten."
Alleszins, nog maar eens het bewijs dat tijd meestal raad brengt!

Veerle

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld