Adoptie of niet?

, 2.441 keer bekeken
Ik zit al jaren met adoptie in mijn hoofd en krijg het er amper uit. Ik blijf erop tobben en nadenken en lig er 's nachts soms van wakker. Onlangs heb ik mijn man erover aangesproken: "Wat als we eens een vierde kindje adopteerden?"
Hij was totaal niet tegen maar vond toch dat we eerst heel goed moesten nadenken.

Toen gebeurde iets onverwacht. A.-G. sloot zijn DTP-afdeling en de meeste werknemers kwamen op straat te staan...
En jawel, onze papa was erbij! Reden genoeg dus om de discussie terug in de kast te stoppen. We hadden onze bijeengespaarde centjes immers meer dan hard nodig.
Nu zijn er terug enkele job-opportuniteiten in het verschiet. De interim-kantoren bellen geregeld en we voelen dat deze minicrisis niet lang zal duren. Daardoor kwam de discussie weer boven: "Waarom zelf nog een kind op deze wereld zetten als er zoveel kindjes zijn die een warm gezin zoeken?"
Langs de ene kant wil ik zelf ook nog een kind baren, maar het verlangen naar een adoptiekind wordt er niet minder om.
We voelden heel veel voor vrije adoptie maar werden afgeschrikt door de lange tijd die je in het land van herkomst moet doorbrengen. Waar kunnen onze andere kinderen dan terecht? En dan ben je nog helemaal niet zeker dat het in orde komt.
Doordat we drie eigen kinderen hebben, dacht ik dat Kind en Gezin ons nooit zou goedkeuren. Nu blijkt echter dat Kind en Gezin alle ervaring die je reeds hebt, juist dubbel op prijs stelt. Ook is er dan de mogelijkheid om het kind tot in Belgiƫ te laten begeleiden.
Maar ja, wie weet is het allemaal een droom en heel verre toekomstmuziek... Wie weet het wel, wie het niet.

In elk geval zijn we er nog helemaal niet uit. En toch zou het leuk zijn wanneer Jana een kleine zus zou hebben om van alles mee te delen. Een jongen zou ook heel leuk zijn. Eigenlijk blijft het gelijk en kunnen we enkel maar hopen dat de andere kinderen met een nieuw broertje of zusje overweg zullen kunnen. Zo'n kind wandelt tenslotte je gezin gewoon binnen zonder dat het uit mama's buik komt en ik denk dat dit vrij moeilijk te verstaan is voor kleine kinderen.
Dan is er ook nog de kostprijs. We zijn bang voor onverwachte extra kosten waarvan we bijna zeker weten dat ze er zijn.
Wat me ook afschrikt, is dat het kind last zou krijgen door racistische opmerkingen... Of trek je je dat als ouders meer aan dan het kind zelf?

Mensen met informatie en/of ervaring hierover mogen hier zeker een reactie plaatsen!

Veerle

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld