En het wordt een... !

, 1.762 keer bekeken
Hallo!

Hier zijn we weer met nieuws.
Op 16 maart mocht we opnieuw op controle bij de gynaecoloog. Ons kleintje was 2,51 cm groot en bewoog al volop met de armpjes en beentjes. We kregen een super mooie echo waarop onze garnaal een salto maakte en dus op z'n hoofdje lag smile.gif
We kregen een briefje mee voor mijn werk als bewijs dat we wel degelijk zwanger zijn!

6 April
Alweer gegroeid tot de volle 6,01 cm! Milan zijn brusje had de hik, zoog op z'n duimpje en bewoog heel veel. De nekplooimeting is 0,14cm, dus dat is ook in orde.
We gaan nog even langs het labo voor een bloedprik en dan weten we binnen enkele dagen ook onze kans op het syndroom van down.
De kritieke, eerste drie maanden zijn voorbij want vandaag zijn we 12 weken en 4 dagen zwanger. Buiten de vlagen van misselijkheid, moeheid en humeurigheid valt alles nog goed mee. Nu afwachten en hopen op betere tijden zodat we eindelijk kunnen gaan genieten van het groeiende buikje.

11 Mei
Ons kleintje is weer flink gegroeid. Zo fel zelfs dat de gynaecoloog de lengte niet eens meer kan meten. We zijn 17 weken en 5 dagen zwanger. We zien handjes, voetjes, een klein wipneusje zoals de mama, een volle maag, gezonde niertjes en vooral: het geslacht! De gynaecoloog is niet honderd procent zeker omdat ons prutske geen seconde stil ligt. Dus we zullen de volgende echo moeten afwachten.
Ik begin stilaan de bewegingen van ons kleintje goed te voelen. Eerst waren het precies bubbeltjes maar nu zijn het duidelijke stampen in mijn zij of in mijn maag...

22 Mei
De papa heeft het ook gevoeld!
We lagen gezellig in bed te kletsen toen er ineens beweging in mijn buik kwam. Jeffrey legde z'n hand op mijn buik en ja hoor, er kwam onmiddellijk reactie! Een super moment voor de papa want nu is het voor hem ineens ook werkelijkheid. Er komt een klein voetballertje aan!
Ik word dikker en ronder met de dag en kan plots weer alles eten zonder over te moeten geven! Ikke blij want altijd zo misselijk rondlopen, was echt een hel.

8 Juni
Opnieuw een echo… We zijn 21 weken en 4 dagen zwanger en het voetballertje weegt 400 gram en meet 23 cm. De hersentjes worden nagekeken en ze zijn mooi symmetrisch; het onderbeentje meet 3,17 cm. We vragen aan de gynaecoloog of ze nog eens kan kijken naar het geslacht. Geen gemakkelijke opgave want dat kleintje is een echte acrobaat. Zonder enige problemen worden de beentjes in de lucht gegooid en draait het 360° in het rond.
De echo was hilarisch! Jammer dat we het niet op video hebben, maar we hebben wel een fotootje waarop ons kleintje met de benen in de lucht ligt.
Het word geen voetballertje maar een ballerina! De gynaecoloog ziet niet veel op de echo buiten 3 streepjes: we krijgen dus een meisje!
Toen ik zwanger was van Milan kon je al veel vroeger het geslacht zien en dat was toen overduidelijk een jongen. En aangezien ik nu geen "pietje" zag… Tja, dan word het toch wel een meisje, denk ik!

We zijn in de wolken met ons prinsesje. We vragen aan Milan wat hij het liefste wil: een zusje of een broertje? Het antwoord was duidelijk: "Een zusje!"
Hopen dat het zo blijft!

16 Juni
Ik verjaar, ik word er 24... Man, wat voel ik me al oud worden!
Behalve ons familie, blijkt de rest me vergeten te zijn… Dus het wordt een rustig dagje luieren in de zetel.
Vandaag ben ik 24 weken en 2 dagen zwanger. We zitten al over de helft, wat gaat het toch snel! Het aftellen kan beginnen!

We kunnen spijtig genoeg nog steeds niet aan de babykamer beginnen door een lek in onze boiler. De gang en de babykamer staan nat waardoor we dus niet kunnen vloeren, verven of inrichten. Hopelijk is het vlug opgelost want ik kan nog maar moeilijk uit de voeten met mijn bekkeninstabiliteit, harde buiken en voorweeën. En nu door de warmte van de laatste dagen heb ik enorme gezwollen benen en voeten. Het enige dat me nog lukt, is afwassen en dat doe ik de laatste tijd ook al zittend... Nog maar eens bij de kinesist gaan voor alle zekerheid.

Ik word door mijn huisarts thuisgeschreven tot aan het einde van mijn zwangerschap. Het risico op een vroeggeboorte is te groot en ik word verplicht om veel platte rust te nemen. Moeilijk dus, als ge geen zittend gat hebt... bigsmile.gif

Op 6 juli mogen we opnieuw naar de gynaecoloog en op 24 juli hebben we een 3D-pretecho gepland.
Ik ben benieuwd. De 3D-echo van Milan heeft schitterende beelden opgeleverd dus ik hoop dat het deze keer ook weer zo zal zijn. En dat we nog eens een bevestiging krijgen van het geslacht natuurlijk. Ik heb me namelijk al laten gaan aan roze jurkjes en dergelijke... Hihi...…

Soit, ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen en wens iedereen een supermooie, leuke en warme zomer toe met veel liefde en kindjes!!

Groetjes,
Stéphanie

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld